Ventlinge 119 A&B&C

Ventlinge

Möjligheternas fastighet!

Här erbjuds utsikt över Kalmarsund, golfbanan och en insynsskyddad innegård i kalksten. Gårdshus i kalksten, murat stort gårdshus samt ett gästhus!

Utgångspris 2 190 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 12/7 kl 15:00 - 15:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Lördag 13/7 kl 14:00 - 14:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Tisdag 16/7 kl 16:00 - 16:30 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea98.0 kvm
 • Biarea41.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1557.0 kvm
 • AdressVentlinge 119 A&B&C
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeVentlinge
 • Utgångspris2.190.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I Ventlinge invid Grönhögens golfbana och ett klubbslag från det öländska alvaret ligger Ventlinge 119 A. Här erbjuds utsikt över Kalmarsund, golfbanan och en insynsskyddad innegård i kalksten. Gårdshus i kalksten, murat stort gårdshus samt ett gästhus i trä.

  Huvudbyggnaden har renoverats med b la takbyte, nytt kök, renovering av badrum och utbyte av el. Nu överlämnas slutförandet till nästkommande ägare att sätta sin prägel på det sista detaljerna samt husets övervåning.

  Gårdsbyggnaderna har gott om ytor och är i bra skick samt ett gästboende med idag toalett och enklare kök. Tidigare har de bedrivits verkstad, utställningslokal och affär på fastigheten.

  Detta är verkligen möjligheternas fastighet! Möjlighet till infart från lokalgata och grönhögsvägen.

  Kommunalt vatten, eget avlopp (möjlighet till kommunalt).

  Grönhögen på sydvästra Öland är ett mindre samhälle med sin kända 18-håls golfbana www.gronhogen.se Grönhögen Golf Links som är i världsklass. Närhet till Ottenby och dess fågelstation vilket gör samhället levande med gästhamn, café, flera restauranger sommartid, konstgalleri och mataffär. Ute på alvaret finns populärt kalkstensbrott för sötvattensbad och hopp från klippor.

  Fastigheten är besiktigad och säljs med friskrivningsklausul.

 • Allmän beskrivning

  Entré kan sker ½ trappa ner från innegården via groventrén med nedgång även mot källare.

  Entréplan disponeras med hall, renoverat badrum med microcementgolv, renoverat kök samt vidbyggt allrum och matrum med luft/luftvärmepump. Möjlighet till fin entré i väster med farstukvist med vy mot Kalmarsund. Två sovrum, varav ett med gjutjärnskamin. Övervåningen står under renovering, disponeras i dag som mindre hall samt två sovrum. Övervåningen saknar fungerande el. Källare med förvaringsytor och inkommande vatten och avlopp.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1909
  Byggår, kommentar
  Ursprung från 1800-tal (huset)
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä/timmer
  Grundläggning
  Murad med källare
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump, direktverkande el & kamin
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp. (Möjlighet till kommunalt avlopp mot betalning av anslutningsavgift, finns färdig indraget i källare, plomberat)
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2024-07-05
  Fastighetsbeteckning
  Ventlinge 5:20
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Ventlinge 119 A&B&C
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Ventlinge
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  34 928 kr/år
  Uppvärmning
  1 400 kr/år
  El
  21 600 kr/år
  Elförbrukning
  12000 kWh
  VA
  2 586 kr/år
  Renhållning
  1 638 kr/år
  Försäkring
  4 360 kr/år
  Sotning
  1 375 kr/år
  Övrigt
  1 969 kr/år
  Kommentar
  Övrigt = tömning av avlopp Uppvärmning gäller ved ca 2 kbm
  Taxeringsvärde
  1 474 000 kr
  Summa pantbrev
  2 240 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1557.0 kvm
  Övrigt
  Vacker uppvuxen trädgård med växter utifrån årstid. T ex tulpaner, påskliljor, pioner och höstanemoner. Flera fruktträd, äpple och b la plommon.
  Uteplats
  - Kalkstensinnegård i sydost - Farstukvist i väster mot Kalmarsund
 • Rättigheter & Belastningar
  Grannarna har servitut på infartsväg/grusvägen mellan Ventlinge 5:20 & deras fastighet.

  Planbestämmelser

  Detaljplan (2004-11-24)
 • Övrigt
  Friskrivningsklausul ställer högre krav på köparens undersökningsplikt.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ventlinge socken och Grönhögen har gamla anor redan från stenåldern men det var först senare som jordbruk m.m. kom igång. Under 1800-talet startade jordbrukarna upp sockerbetsodling och även ett flertal stenindustrier blommade upp där det utvanns kalksten som användes till byggmaterial och stenmurar. Fiskebåtarna låg på rad i hamnen och idag är det en välbesökt fritidshamn. I dagsläget har Grönhögen en golfklubb som klassas som en av Sveriges bästa 18-håls golfbana med sin speciella karaktär. I samhället finns det även två restauranger, ICA-butik samt andra småbutiker att strosa i. Badmöjligheter både vid strand, brygga och det gamla kalkbrottet. För den intresserade är även fågelskådningen inte långt ifrån då ni har alvaret här och närhet till Ottenby.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   98.0 kvm
  • Biarea
   41.0 kvm
  • Pris
   2 190 000 kr
  • Adress
   Ventlinge 119 A&B&C
  • Fastighet
   Ventlinge 5:20
  • Tomtarea
   1557.0 kvm
  • Byggår
   1909
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.