Vedbyskogsvägen 37 Vedbyskog

Vedbyskogsvägen 37

Vedbyskog

Naturskönt läge nära Hornsjön och Byrums Sandvik!

Lugnt, fint läge i Vedbyskog ca 5 km norr om Löttorp. Med sitt natursköna läge även passande för er som söker efter ett fritidsboende att kunna komma till alla månader på året.

Utgångspris: 1.495.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum7 rum
 • Boarea170 kvm
 • Biarea20 kvm
 • Tomtarea4130 kvm
 • AdressVedbyskogsvägen 37
 • OmrådeVedbyskog
 • Utgångspris1.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Lugnt, fint läge i Vedbyskog ca 6 km norr om Löttorp. Med sitt natursköna läge även passande för er som söker efter ett fritidsboende att kunna komma till alla månader på året. Bottenvåning med stor välkomnande hall, toalett, sovrum, vardagsrum med öppen spis med insats, Renoverat kök från 2013, tvättstuga, groventré, förråd, bastu och garage. Övervåning med 4 sovrum, allrum och badrum. Stor carport för 4 bilar. Tomt om hela 4130 kvm med äganderätt och extratomt om ca 4000 kvm med betalt arrende i 49 år.

  Här har du härliga strövområden över alvarmarker och skogsterräng in på knuten. Det är bara 500 meter till Hornsjön och ca 2 km till Byrums Sandvik med en av Ölands bästa sandstränder, de vackra raukarna och stenpelarna som formats av havet.

  Omgivningen består av spridd bebyggelse av äldre fritidshus och bostadshus. Till norra Ölands centralort Löttorp, med skola, affärer, post, (systembolag sommartid) inomhusbad m.m. är det ca 6 km. Spelar du golf finns här tre golfbanor inom en radie på 1,5 mil, Enerums golfbana, Källatorps golfbana och Böda Sand. För den kulturintresserade är det bara ca 7 km till Skäftekärrs Järnåldersby. Till Borgholm är det ca 5 mil.

  Bottenvåning:

  Stor välkomnande hall med plastmatta på golv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Gråmålad trappa till övervåning. Toalettrum med plastmatta på golv, plastad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med wc och tvättställ. Sovrum med ekparkettgolv, vit tapet och svart/vitmönstrad fondtapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Väggen mellan detta sovrum och vardagsrummet går enkelt att ta ner om man vill ha ett större vardagsrum. Vardagsrum med ekparkettgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Öppen spis med insats. Utgång till altan. Köket ligger öppet in mot vardagsrummet vilket ger fin rymd och trivsam samvaroyta. Vit/grårutig plastmatta på golv, grå tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Kök renoverat 2013 med ny vitmålad skåpinredning, svart kakel och grå bänkar. Utrustat med elspis, fläkt, diskmaskin, kylskåp, frysskåp (i förråd). Tvättstuga med plastmatta på golv, vitmålade väggar och träpanel i tak. Svartmålad inredning. Utrustat med tvättmaskin från 2018. Plats förberett för torktumlare. Klädkammare. Groventré med vit/grårutig plastmatta på golv, ljusgråmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob. Förråd med plastmatta på golv, ljusgrönmålad väv på väggar och vitmålat tak. Utgång till baksida. Äldre duschrum Bastu Garage.

  Övervåning:

  Hall/allrum med plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitmålad träpanel på väggar. Utgång till altan. Badrum med plastmatta på golv, plastad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med dusch, wc, tvättställ med kommod, spegel. Takfönster ger fint ljus.

  Sovrum 1 med plastmatta på golv, gråmålad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. 3 garderober. Sovrum 2 med plastmatta på golv, gråmålad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. 3 garderober Sovrum 3 med plastmatta på golv, gråmålad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. 2 garderober Sovrum 4 med plastmatta på golv, gråmålad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. 3 garderober

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM DÖDEVI 10:19

  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Vedbyskogsvägen 37

  Postnummer
  387 74
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Högby

  Område

  Vedbyskog

  Boarea
  Ca ~170.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  20.0 m2
  Tomtareal/mark
  4130.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Stor trädgårds/naturtomt med enar och tallar. Utöver tomten med äganderätt om 4130 kvm ingår stor naturtomt om ca 4000 kvm upp mot vägen med betalt arrende i 49 år från 2019.

  Antal rum
  7 rum
  Antal sovrum
  5 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1972
  Taxeringsvärde byggnad: 1 301 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 670 000 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  32
  Byggår
  1972
  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor/papp

  Fasad

  Gult fasadtegel

  Fönster

  2 och 3 -glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten + egen brunn för bevattning

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Luftvärmepump, öppen spis med insats och elradiatorer

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Stensatt insynskyddad altan i västerläge med ny markis.

  Övriga byggnader
  1. Vidbyggt garage/förråd, se rumsbeskrivning
  2. Stor carport för 4 bilar om 5,5 x 10 meter. Höjd 2,6 meter.
  3. Vedförråd
  TV/Internet

  Säljaren har anmält fastigheten till fiber vi företaget IP-Only. Ny ägare betalar anslutningsavgift när fiber drages in. Anslutningsavgift f.n är 29.000 kr

 • Pantsättningar & Inteckningar
  7st inteckningar på totalt 1 381 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  17 000 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Vatten och avlopp
  6 755 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Väg
  1 200 kr/år
  Hemförsäkring
  4 149 kr/år

  Folksam

  Summa driftskostnader
  31 004 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Årlig elförbrukning
  8000 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Vid rondellen vid Högby kyrka ca 4 mil norr om Borgholm, tag av mot Löttorp sedan mot Byrums Sandvik. Kör ca 5 km och tag av mot Hornsjöns pensionat, vid T-korsning tag till vänster och kör ca 500 meter så ligger huset på höger sida. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  På norra Ölands västkust 7 km norr om Löttorp ligger Byrum, känd för sina raukar. Raukarna ligger längs en 600 meter lång strandremsa och består av kalksten som eroderats av vattnet. Från stranden öppnar sig en vidunderlig vy över Kalmarsund och Blå Jungfrun som under solnedgången kan beskrivas som drömlik. Strax norr om raukarna finns en fin och populär sandstrand som är långgrund och med stora sanddyner. Intill stranden finns även en liten hamn. Från Byrum och söderut slingrar sig en av Ölands vackraste vägar, Horns kustväg.

  Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp. Är du badsugen så är det endast 2 km till fin badstrand i Sandbybadet på östra sidan.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Dödevi Ga:2

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Löttorp-Hornsjön, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19991202, Registreringsdatum: 20050706)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

  Samfällighet

  BORGHOLM DÖDEVI S:3

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Rätt att anlägga och underhålla vatten-och avloppsledning - Vatten och avlopp

  Samfällighet

  BORGHOLM DÖDEVI S:4

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Väg

 • Allmänt

  Renovering:

  Då det vid överlåtelsebesiktningen framkom brister och fel i bland annat grunden så har priset sänkts med ca 300.000 kr mot att köparen själv åtgärdar dessa brister.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Fastigheten är med i områdets vägförening, kostnad f.n. om 1200 kronor/år.

  Tillträde kan ske efter den 1 augusti 2019.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum7 rum
 • Boarea170 kvm
 • Tomtarea4130 kvm
 • AdressVedbyskogsvägen 37
 • OmrådeVedbyskog
 • Utgångspris1.495.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.