Hornsjöns Pensionat - Vedbyskogsvägen 83

Hornsjön

Möjlighet till verksamhet under inarbetat och välkänt namn - Välkomna till Hornsjöns Pensionat!

För er som drömmer om att driva pensionat, hotell, restaurang - här finns möjligheter att ta vid ett etablerat koncept eller potential för något nytt.

Utgångspris 3 995 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa/lägenhet
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Boarea1841.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaArean avser alla byggnader på fastigheten
 • Tomtarea29351.0 kvm
 • AdressHornsjöns Pensionat - Vedbyskogsvägen 83
 • PostortLÖTTORP
 • OmrådeHornsjön
 • utgångspris3.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med stora möjligheter och utrymme för drömmar att slå in saluför jag med stor glädje fastigheten som är mest känd under namnet ¨Hornsjöns Pensionat¨. Här finns stora ytor, ett fantastiskt naturnära läge, utvecklingspotential och möjlighet till olika verksamheter. Välkommen hit för att låta fantasin flöda och drömmarna slå in!

  Enligt vissa är Hornsjön Ölands enda sjö, det är i alla fall den största, här har ni direkt närhet till denna och natursköna omgivningar. Byrum med hänförande solnedgångar, sandstrand och raukar finns på cykelavstånd, likaså Löttorp med sitt utbud av restauranger, butiker, skola och biograf. Öland lockar varje år människor från hela Sverige och våra grannländer, den unika naturen i samspel med mycket sol, bad, rikt djurliv och härliga turistmål gör att folk återkommer år efter år. Här finns det något för alla och här finns möjligheten att erbjuda en plats för människor att landa på, så att de kan fortsätta utforska vår älskade Ö.

  Sedan 2002 har nuvarande ägare drivit pensionatet med stor passion, vidareutvecklat, förbättrat och utfört kontinuerligt underhåll. Pensionatet omvandlades redan på 40-talet från en familjegård och har sedan dess vidareutvecklats i flera omgångar till vad som finns idag. Nu finns möjligheter för er som vill ta vid och driva vidare, eller för er som har andra visioner och drömmar. Oavsett vad finns här bra grundstenar att bygga vidare på!

  Idag finns här en stor huvudbyggnad med ett renoverat stort restaurangkök, matsal, uterum, lounge-rum med öppen spis och reception bland annat - här finns även ett fräscht boende för ägare eller personal. På fastigheten finns även en stor ladubyggnad med potential för vidareutveckling - tänk festlokal för bland annat bröllop, rustika boenden eller plats för aktiviteter exempelvis. Boenden finns i flera olika varianter, där stugor och små lägenheter är förekommande. Även minigolfbana, stora grönområden, härliga uteplatser och pool finns. Glöm heller inte Hornsjön med möjlighet till avkopplande stund i ro båt eller fiske. Här har man även haft loppet Hornsjön Runt i hela 46 år, ett uppskattat event som lockar många. Ett riktigt semesterparadis där möjligheterna för att bo och jobba med sin verksam kan bli möjlig. Välkomna på visning!

  Ekonomi: Omsättning senaste åren där man endast fokuserat på högsäsong, valt bort jul, påsk och liknande samt tackat nej till bröllop och större fester: 2018 1 836 677:- 2019 1 742 621:- 2020 1 274 278:- Pandemi och ingen personal 2021 2 054 224:- 2022 1 826 709:- 2023 har man till och med september omsatt 1 622 087:-, inkomsterna beräknas öka innan årsskiftet.

 • Allmän beskrivning

  Nedan finns information från säljaren om de byggnader som finns på fastigheten.

  Stugor och rum Hornsjöns Pensionat & Restaurang

  HUVUDBYGGNADEN 1 förråd för kompressorer och målarfärg mm Köksentré med stort diskrum Stort kylrum Stort frysrum Linnerum med plats för omklädningsrum för personal samt mangel Restaurangkök Kafferum med litet kontor och bokningslistor Baren Matsalen med altan Reception och kiosk Stora entrén med utgång åt båda håll till stor altan Sällskapsrum Festvåning

  LOGGIAN 101 Dubbelrum med dusch och wc 102 Dubbelrum med dusch och wc 103 Dubbelrum med dusch och wc 104 Dubbelrum med dusch och wc 105 Dubbelrum med dusch och wc

  BASTUHUS 57 Dubbelrum med dusch och wc 58 Dubbelrum med dusch och wc 56 Relaxrum till bastu och badtunna 55 Städförråd 57 Porslinsförråd 54 VA anläggning med reningsverk för det egna vattnet. Nu har vi kopplat på det kommunala vattnet och avloppet, men det egna finns kvar som reserv. 53 Stor dusch för husbilsparkering mm 52 Stor bastu med dusch och omklädningsbås

  MORMORSHUSET 60 Dubbelrum med dusch och wc 61 Dubbelrum med dusch och wc

  BRYGGHUSET (ligger precis bredvid huvudbyggnaden) Tvättstuga med stor tvättmaskin och torktumlare Verkstad Garage som använd till gräsklippare och trädgårdsmaskiner mm Gammal matkällare 2 sovrum som används av oss som förråd 2 sovrum på övervåning används av våra barn när de var små som klubbrum

  HÖNSHUSET 27 Dubbelrum utan dusch och wc men med handfat 28 Dubbelrum med dusch och wc med med handfat

  STORA LADAN Dusch och wc för rum 27, 28, 15, 16 samt 17 som bara har handfat i rummen. Verkstad med VVS saker mm

  Stora ladan som just nu används som loppis och förvaring

  VITA BETONGKLUMPEN 15 Dubbelrum på övervåning med handfat 16 Dubbelrum på övervåning med handfat 17 Dubbelrum för personal med handfat markplan 18 Förråd kan bli ett dubbelrum 19 Förråd

  Stuga 34 Dubbelrum med dusch och wc

  Stuga 35 Dubbelrum med dusch och wc

  Stuga 36 5-bäddarsstuga fördelat på 2 sovrum dusch och wc

  75 A 4-bäddsstuga fördelat på 2 sovrum dusch och wc

  75B 3-bäddsstuga dusch och wc

  Länga 1 77 6-bäddarslägenhet fördelat på 3 rum dusch o wc 78 3-bäddarslägenhet fördelat på 2 rum dusch o wc

  Länga 2 82 6-bäddarslägenhet fördelat på 3 rum dusch och wc 84 3-bäddarslägenhet fördelat på 2 rum dusch och wc

  Stuga 85 1-bäddarsstuga med dusch och wc

  Stuga 37 Handikappanpassad 4-bäddsstuga fördelat på 2 rum dusch och wc

  Pool med tillhörande poolhus för rengöring pump mm 7X7 meter i diameter

  ANNEXET Vandrarhemsboende Ingång mot poolen 41 4-bäddarsrum fördelat på 2 rum dusch o wc i korridor 44 4-bäddarsrum övervåning dusch o wc korridor 45 2-bäddarsrum övervåning dusch o wc korridor

  Ingång mot sjön 42 2-bäddsrum med wc i korridor, dusch i bastuhus 43 2-bäddsrum med wc i korridor, dusch i bastuhus

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Pensionat
  Byggnadsår
  1940
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund/ Betonggrund
  Tak
  Plåt/papp
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luft-luftvärmepump samt kamin.
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Dödevi 4:10
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hornsjöns Pensionat - Vedbyskogsvägen 83
  Postnummer
  387 74
  Ort
  LÖTTORP
  Område
  Hornsjön
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  187 440 kr/år
  El
  106 287 kr/år
  Elförbrukning
  41111 kWh
  VA
  12 833 kr/år
  Renhållning
  4 000 kr/år
  Försäkring
  58 320 kr/år
  Vägavgift
  6 000 kr/år
  Summa pantbrev
  2 900 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  29351.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Dödevi GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Borgholm Dödevi S:3, Samfällighet: Borgholm Dödevi S:4, Samfällighet: Borgholm Dödevi S:5 Last: Ledningsrätt Elledningar, 0885-4092.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0885-4027.1 Last: Officialservitut Va-Ledning, 0885-4418.2 Last: Officialservitut Väg, 0885-2023/65.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-4418.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-4643.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-4643.2

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (1999-12-02)
 • Övrigt
  Övertagande sker enligt överenskommelse. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Observera att finansieringen skiljer sig vid köp av näringsfastighet samt privatbostad - kontakta din bank för mer information.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Pensionat Hornsjön är från början ett lantbruk som i slutet på 40-talet gjordes om till pensionat. Intill pensionatet ligger Ölands största sjö, Hornsjön. Här finns en intressant fågellokal med flera fågelarter. Vid Klosterholmen finns även ett fågeltorn. Väster om sjön ligger Horns Kungsgård med ett stort naturreservat och rester av husgrunder från järnåldern. Vedby borg, 2 km öster om Hornsjön, är Ölands nordligast belägna fornborg. Den är från järnåldern och klassas som en av de större öländska borgarna. 6 km söder om pensionatet ligger Löttorp med affärer, ICA och restauranger. Här finns även systembolaget sommartid. 4 km norrut finns Byrums Sandvik med sina raukar och fina badstrand.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa/lägenhet
  • Boarea
   1841.0 kvm
  • Pris
   3 995 000 kr
  • Adress
   Hornsjöns Pensionat - Vedbyskogsvägen 83
  • Fastighet
   Dödevi 4:10
  • Tomtarea
   29351.0 kvm
  • Tillträde
   enligt överenskommelse
  • Byggår
   1940
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.