Vedborms torpagata 70-72

Vedborm

Unik möjlighet till generationsboende, uthyrning eller plats för både familj och vänner i Vedborm!

Med stor glädje presenterar jag nu denna härliga fastighet med två boningshus och stort garage. Anmäl ditt intresse redan nu!

Utgångspris 2 850 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Boarea82.0 kvm
 • Biarea60.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter är uppskattade av säljaren
 • Kommentar areakällaBiarea avser hus nr 2. Är ytan av stor betydelse uppmanas köpare själv göra en uppmätning
 • Tomtarea2639.0 kvm
 • AdressVedborms torpagata 70-72
 • PostortLöttorp
 • OmrådeVedborm
 • utgångspris2.850.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I trevliga Vedborm trivs ni bra, med härligt utgångsläge på Öland, här bor ni lugnt och trevligt med nära till Ölands båda kuster. Fastigheten består av två stora fristående hus och ett stort nybyggt garage. Här finns goda möjligheter till generationsboende, uthyrning eller liknande. Läget i området är avskilt och härligt med minimal insyn, här trivs man både delårs och permanent. Det ena huset är tillbyggt med ett stort allrum och har även en härlig uteplats och växthus. Båda husen har inglasade uterum för extra komfort. Plusvärdena här är många, välkomna på visning för att uppleva dem på plats!

  Fräscha och fina hus med bra planering, stor tomt och en riktig garagedröm för den motor-intresserade. Här trivs hela familjen oavsett om ni har för avsikt att flytta hit permanent eller bli sommar-ölänningar. Med cykeln är du vi Ölands östra kust och sandstrand på ca en kvart, i Byrum är du på dryga 10 minuter för att njuta av den omtyckta stranden eller hänförande solnedgångar.

 • Allmän beskrivning

  Välkommen till Vedborms Torpagata, här erbjuds ni möjligheten till generations-boende eller möjligtvis uthyrning för en billigare vardag. Fastigheten är välskött med två bostadshus och ett stort garage. Här har man gjort stora renoveringar och förbättringar senaste åren med bland annat indragen fiber. Det tillbyggda huset är på ca 82 kvadratmeter och fördelas över stort kök, vardagsrum, två sovrum, badrum och hall, utöver detta finns ett inglasat uterum och en altan. Det något mindre huset har en liknande planlösning men utan det tillbyggda vardagsrummet, här fungerar det stora köket som allrum med plats för matgrupp och soffgrupp. Det stora och välbyggda garaget har elektriska portar, plats för iallafall två bilar och alla verktyg. För den bil-intresserade är det här som en egen liten verkstad.

  Det större huset har renoverats och byggts ut, genomgående för nästan alla rum är fina nylagda golv och ljusa väggar. Här har du välplanerat kök med köksö, här finns allt man kan önska, mycket förvaring och arbetsyta. Med ett bra kök underlättas vardagen och härifrån kan du även samtala med gäster medan maten förbereds. Trevligt också med utgången till uterummet. Här är sociala ytor i fokus och en plats för hela familjen och sommarens alla gäster. Köket går i grått med blanka luckor och mosaik som stänkskydd. Det tillbyggda vardagsrummet/allrummet har en härlig rymd med trevligt ljusinsläpp, här har vi skjutdörrar ut mot altanen och en braskamin för både en förhöjd mysfaktor och även lägre driftkostnader. Fint med vit väggpanel och lameller för en mer ombonad känsla. Ett av sovrummen är lite större, här ryms dubbelsäng med nattduksbord och garderober, det andra sovrummet rymmer säng, nattduksbord och garderober. Badrummet är väl tilltaget och ljust, här är våtrumsmatta på väggar och golv och utrustad med duschkabin, handfat med kommod, spegelskåp och toalett, stor del av inredningen byttes 2023. Precis bakom bostadshuset finns en förrådsbyggnad med bastu. Det mindre huset har i stort sätt samma planlösning med undantag för det tillbyggda vardagsrummet/allrummet. Vi välkomnas in i en stor hall, till vänster har vi husets två sovrum, rakt fram badrummet och till höger finns det härliga allrummet med kök, här ryms både matgrupp och soffgrupp. Från allrummet tar vi oss ut på den inglasade altanen.

  Husen omgärdas av stor och lummig tomt, här finns gott om buskar, träd och syren. Mellan husen finns ett litet staket som gränsar av dem lite, perfekt vid exempelvis uthyrning. Här finns även en förrådsbyggnad med plats för verktygen och gräsklippare. Intill denna finns ett rum avsett för gemensam tvättstuga. På tomten finns även ett fint litet växthus, stort plus är även reningsverket som ger en bevattningsbrunn.

 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1992
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund och betongplatta på mark
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luftvärmepump
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Vedborm 3:104
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Vedborms torpagata 70-72
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Vedborm
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  31 036 kr/år
  El
  16 845 kr/år
  Elförbrukning
  11230 kWh
  VA
  8 800 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Väg, samf.
  500 kr/år
  Försäkring
  3 691 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 586 000 kr
  Summa pantbrev
  1 132 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2639.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning,Brunn, D201500327689:1.1 Förmån: Officialservitut Väg, 0885-699.1 Förmån: Officialservitut Väg, 08-HÖG-1154.1

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Vedborm ligger 5 km norr om centralorten Löttorp. Där finns ICA-affär, restauranger, butiker och sommaröppet systembolag. 5 km österut från Vedborm finns fin badstrand i Kesnäs eller så kan du cykla på grusvägen 5 km västerut till sandstranden i Byrum-Sandvik. För den golfintresserade finns två banor med en mils radieavstånd.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Boarea
   82.0 kvm
  • Biarea
   60.0 kvm
  • Pris
   2 850 000 kr
  • Adress
   Vedborms torpagata 70-72
  • Fastighet
   Vedborm 3:104
  • Tomtarea
   2639.0 kvm
  • Byggår
   1992
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.