Gällbygatan 38

Vedborm

Naturskönt läge nära Sandbybadet och Byrums Sandvik!

Tomt med ostört läge i Vedborm på norra Öland.

Utgångspris 299 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2238.0 kvm
 • AdressGällbygatan 38
 • PostortLöttorp
 • OmrådeVedborm
 • utgångspris299.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  Tomt med ostört läge i Vedborm på norra Öland. En av tre nyskapade tomter i anslutning till befintlig byggnation. Här njuts av fågelsång och lugn och ro. Perfekt för dig som letar efter en fridfull och lugn plats för ditt drömhus. Tomten omgärdas av lummighet och grönska med cykelvägar mot Löttorp och härliga bad. Här väljs sida utifrån väder och vind. Antingen bad vid Sandbybadet eller Byrum Sandvik.

  Här kan ni skapa ert drömboende i fin miljö - i skogen finns varje år mängder av blåbär och lingon att plocka och ni möts av ett rikt djurliv med harar, rådjur, rävar och ekorrar och ibland syns de imponerande havsörnarna sväva över nejden. Till Byrums Sandvik på västra sidan är det är ca 7 km, känt för sina raukar och långa sandstrand och till den härliga stranden vid Sandbybadet på öns östra sida är det ca 5 km . Till Löttorp som är centralorten på norra Öland är det ca 7 km. Här finns affärer, restauranger, café, post, vårdcentral, systembolag (sommartid) och inomhusbad. Offert på fint boende kan fås via Götenehus (gotenehus.se) men ni väljer själva när och vad ni vill bygga.

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Gällbygatan 38
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Vedborm
  Kommun
  Borgholm
  Tomtarea
  2238.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  -Vatten får lösas med egen brunn - offert finns framtagen. Uppskattad kostnad ca 74.000 kr. -Avlopp får lösas med egen brunn - tillstånd finns. Uppskattad kostnad för anlägga en 3-kammarbrunn är 100-150.000kr.
  Tomttyp
  Tomt
  Byggrätt
  Positivtförhandsbeskedfinnsgällandeuppförandeavenplansfritidshusom150kvmochärlämnatavBorgholmskommun.2021-01-08.Sebilaga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  1 000 kr/år
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Väg, samf.:
  500 kr/år
  Vägavgift:
  500 kr/år
  Kommentar
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Alvara GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Vedborm GA:1 ändamål: Vägar Last: Officialservitut Väg, 0885-2021/24.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-382.4 Förmån: Officialservitut Väg, 0885-2021/24.3
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Vedborm ligger 5 km norr om centralorten Löttorp. Där finns ICA-affär, restauranger, butiker och sommaröppet systembolag. 5 km österut från Vedborm finns fin badstrand i Kesnäs eller så kan du cykla på grusvägen 5 km västerut till sandstranden i Byrum-Sandvik. För den golfintresserade finns två banor med en mils radieavstånd.
 • Allmänt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Fastigheten är med i områdets vägförening och samfällighet, kostnad f.n. 1000 kronor/år.

  Kontakta gärna Therese Käll på Götenehus för offert av villa/fritidhus. Mobil: 073-987 81 64 Epost: therese.kall@gotenehus.se

 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   2238.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Pris
   299 000 kr
  • Adress
   Gällbygatan 38
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Vedborm 2:114
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.