Västra Alvaragatan 40 Alvara

Västra Alvaragatan 40

Alvara

Charmigt 1800-talshus i vacker miljö!

Fräscht renoverat bostadshus med anor från tidigt 1800-tal. Mycket av charmen finns kvar med spegeldörrar, breda golvplank, vedspis m.m.

Utgångspris: 1.295.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea70 kvm
 • Tomtarea2463 kvm
 • AdressVästra Alvaragatan 40
 • OmrådeAlvara
 • Utgångspris1.295.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  En slingrande grusväg genom vacker öländsk natur med äldre spridd bebyggelse tar dig till detta fina bostadshus med anor från tidigt 1800-tal. Byn heter Västra Alvara och ligger ca 2 km söder om Böda. Här bor du fritt och vackert ute på landet med nära till Ölands största och finaste strand i Bödabukten och även till affär och bageri i Böda. Till centralorten Löttorp är det ca 7 km. Ett charmigt bostadshus med mycket av den gamla charmen bevarad med breda golvplank, vitmålade trägolv, spegeldörrar, vedspis m.m. Gott om plats med 4 sovrum. Fräscht kök och badrum renoverat 2010. Renoverat brygghus med festlokal och matkällare samt garage. Lummig insynsskyddad tomt.

  Fräscht och ljust med mycket av den gamla charmen bevarad som spegeldörrar, breda golvbrädor, vitmålade trägolv, vedspis m.m. Invändigt renoverat 2010-2011.

  Bottenvåning: Glasveranda/hall med vitmålat trägolv, ljusgrå blommig tapet på väggar och vitmålat tak. Sovrum med vitmålat trägolv, vitmålad liggande träpanel/blå/grön blommig tapet på väggar, synlig del av murstock i tegel. Vitmålat tak. Sal/vardagsrum med golv av breda golvplank, vitmålade väggar och tak. Hall med vitmålat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. Fräscht toalett/duschrum renoverat 2010 med vitt kakel på golv, vitt kakel/vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. Glasad spegeldörr. Utrustat med wc, tvättställ med kommod, dusch och fläkt. Förrådsrum med vitmålat trägolv, vitmålade väggar och tak. Trivsamt kök renoverat 2010 med vitmålat trägolv, vitmålad träpanel/blommig tapet på väggar och vitmålat tak. Utrustat med vedspis, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, micro och kyl/frys, Sovrum med vitmålat trägolv, ljus mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. 3 garderober.

  Övervåning:

  Charmig övervåning med snedtak, vinklar och vrår.

  Hall med vitmålat trägolv, vitmålade väggar, snedtak och tak. 3 garderober. Utgång till liten balkong. Sovrum med vitmålat trägolv, ljus blommig tapet på vägg/snedtak och vitmålat tak. Sovrum med vitmålat trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Inredningsbart vindsutrymme.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM ALVARA 9:3

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Västra Alvaragatan 40

  Postnummer
  387 73
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Böda

  Område

  Alvara

  Boarea
  Ca ~70.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  2463.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Lummig vind- och insynsskyddad tomt med gräsmatta, syrener, fruktträd och stensatta gångar.

  Antal rum
  5 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1929
  Taxeringsvärde byggnad: 401 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 302 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 703 000 kr
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan
  Standardpoäng
  24
  Byggår
  1909
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Plåt med tegelprofil

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  1- och 2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Enskilt vatten året om

  Avlopp

  Enskilt avlopp

  Uppvärmning

  Elradiatorer (lösa) samt vedspis

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Altan vid entré i söderläge. Altan vid brygghuset i nordvästläge.

  Övriga byggnader
  1. Brygghus om ca 55 kvm inrymmande "festlokal/gillestuga" renoverad 2017 med vitmålade trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat trätak. Vedspis, kyl och frys. Ett fräscht rum med plats för samvaro och fest inne och på altanen utanför. I brygghuset finns även stor matkällare och inredningsbart vindsutrymme.
  2. Garage/förråd om ca 40 kvm.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan
  Standardpoäng
  24
  Byggår
  1909
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Plåt med tegelprofil

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  1- och 2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Enskilt vatten året om

  Avlopp

  Enskilt avlopp

  Uppvärmning

  Elradiatorer (lösa) samt vedspis

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Altan vid entré i söderläge. Altan vid brygghuset i nordvästläge.

  Övriga byggnader
  1. Brygghus om ca 55 kvm inrymmande "festlokal/gillestuga" renoverad 2017 med vitmålade trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat trätak. Vedspis, kyl och frys. Ett fräscht rum med plats för samvaro och fest inne och på altanen utanför. I brygghuset finns även stor matkällare och inredningsbart vindsutrymme.
  2. Garage/förråd om ca 40 kvm.
 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 743 200 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  2 917 kr/år
  Vatten och avlopp
  710 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Väg
  500 kr/år
  Hemförsäkring
  1 818 kr/år
  Summa driftskostnader
  7 445 kr/år
  Fastighetsskatt
  5 273 kr/år
  Årlig elförbrukning
  946 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 6,5 km norr om rondellen vid Högby kyrka. Tag av vänster mot Västra Alvara och kör ca 600 m så ligger huset på höger sida. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Böda ligger ca 5,5 mil norr om Borgholm och är mest känd för de fina och milslånga badstränderna vid Bödabukten som lockar tusentals besökare varje sommar. Böda har även ett välrenommerat café och bageri som bl.a. bakar den berömda Ölandslimpan.

  Mellböda ligger ca 5 mil norr om Borgholm. Här finns åretrunt öppen ICA-butik och i Böda hamn kan du besöka restauranger och butiker sommartid. Om du ägnar dig åt golf så finns Böda Sands golfbana ca 7 km bort och till golfbanan i Enerum är det 1 mil. Även i Källatorp finns en golfbana och ligger ca 13 km söderut från Mellböda.

  Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland och ligger ca 4 mil norr om Borgholm. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Är du badsugen så är det endast 2 km till fin badstrand i Sandbybadet på östra sidan. Om man föredrar den västra sidan så är den fina sandstranden i Byrums-Sandvik ett givet mål.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Alvara Ga:1

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Kraftledning

 • Allmänt

  Renovering:

  Säljaren har renoverat bostadshuset under 2010-2011 med bl.a. invändig ytskiktsrenovering, nytt badrum, kök med nya vitvaror samt äldre skåpinredning som lackats om. Ny takduk på utbyggnad 2015. Festlokal i brygghus renoverat 2017 samt även byggt altan invid. Ny fasad av träpanel på bostadshuset 2017-2018. Ny VVB 2018.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Fastigheten är med i områdets vägförening, f.n. en kostnad om 500 kronor per år.

  Vissa möbler kan säljas om intresse finns.

  Tillträde kan ske relativt omgående

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea70 kvm
 • Tomtarea2463 kvm
 • AdressVästra Alvaragatan 40
 • OmrådeAlvara
 • Utgångspris1.295.000 :-

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 47 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet och annonser i de stora lokala tidningarna. Dessutom har vi 5 000 följare på Facebook.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholms och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.