Trutvägen 6

Tveta

Nytt av bästa kvalité!

Nybyggd fritidsvilla om 89 kvm byggyta (boyta 74 kvm) med carport & isolerat förråd (biyta 30 kvm). Hög standard med 3 sovrum, varav ett med egen wc

Utgångspris 2 350 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 1/4 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea74.0 kvm
 • Biarea30.0 kvm
 • AreakällaRitning (ar)
 • Kommentar areakällaHusets BYA är 89 kvm Carport/förråd BYA 30 kvm Om ytan är av vikt bör köparen vidta uppmätning.
 • Tomtarea960.0 kvm
 • AdressTrutvägen 6
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeTveta
 • 2.350.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Nybyggd fritidsvilla om 89 kvm byggyta (boyta 74 kvm) med carport och isolerat förråd (biyta 30 kvm). I Tveta finns tillgång till pool, tennis och på cykelavstånd padelbana. Nära naturen, 15 minuter från Ölandsbron och Färjestaden.

  I Tveta med pool, fågelsång och med naturen inpå knuten, ligger denna helt nybyggda fritidsvilla med carport och isolerat förråd.

  Fritidsvillan är byggd med tanke på kvalité och umgänge. Allrum och kök i öppen planlösning med luftig takhöjd och mäktigt takfönster samt två utgångar mot baksidans stora stenlagda uteplats och insådd gräsmatta i väster. Tre sovrum, varav ett med egen toalett och klädkammare. Badrum och kombinerad tvättstuga med klinker och kakel.

  Luft/luft-pump för värme och kyla!

  För de boende i Tveta fritidsby finns tillgång till tennisbana, pool och boulebana. På cykelavstånd ligger padelbana. Till Färjestaden är det ca 7 km. Till Borgholm ca 2,5 mil. Till närmaste Ica butik är det ca 4 km. Till badplats ca 6 km.

  Tveta ligger mitt på Öland, inbäddad i lummig, skyddande lövskog norr om Alvaret. Här finns olika slag av lövträd som björk, ek och hassel som bildar en unik karaktär tillsammans med fåglarnas skönsång. Runt omkring finns även enbevuxna hagmarker som sätter sin säregna prägel på landskapet tillsammans med en rik flora av blommor.

  Pantbrev finns uttaget till ett värde av 1 350 000 kronor.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2022
  Fasad
  Träfasad
  Stomme
  Trä (SD-hus)
  Grundläggning
  Platta på mark
  Fönster
  3-glasfönster isoler (SP-fönster / villafönster)
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump (Daikin) och direktverkande el
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Tveta 1:177

  Övrigt

  Råspont + gips på alla väggar.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Trutvägen 6
  Postnummer
  38696
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Tveta
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  29 000 kr/år
  El
  15 000 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  6 000 kr/år
  Renhållning
  1 800 kr/år
  Väg, samf.
  2 700 kr/år
  Försäkring
  3 500 kr/år
  Kommentar
  Drift enligt schablon. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
  Taxeringsvärde
  126 000 kr
  Summa pantbrev
  1 350 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  960.0 kvm
  Övrigt
  Grovplanerad tomt med insådd gräsmatta. Grusad uppfart för bil.
  Uteplats
  - Stenlagd uteplats mot baksida i söder och väster
  Parkering
  - Grusad uppfart för 2 bilar - Carport för 1 bil
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Tveta GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde
 • Övrigt
 • Allmänt

  Entreprenörer: El - Mesab VVS - Kalmar VVS (säker vatten) Våtrum - Kakel Jens (våtrumscertifikat)

  Fastigheten har ej åsatt taxeringsvärde gällande byggnaden. Inget värdeår är åsatt.

  Samfällighet/gatukostnad: Vid området Trutvägens första hårdbeläggning (asfalt/tjärgrus) skall respektive tomtägare stå för kostnaden. (tidigare inom området/samfälligheten har kostnaden varit ca 8000 kronor). Området har lokal dagvattenhantering som idag sköts av markexploatören WLE fastigheter, i framtiden kan en gemensamhetsanläggning kan komma att skapas för skötsel, underhåll och drift, kostnad för detta kan tillkomma i framtiden.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Boarea
   74.0 kvm
  • Biarea
   30.0 kvm
  • Pris
   2 350 000 kr
  • Adress
   Trutvägen 6
  • Fastighet
   Tveta 1:177
  • Tomtarea
   960.0 kvm
  • Byggår
   2022
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.