Timmermans väg 5

Hörninge

Perfekt fritidsboende för hela familjen i Hörninge, strax utanför semesterdrömmen Köpingsvik!

Strax utanför populära Köpingsvik saluförs nu ett perfekt fritidsboende med flera boningshus, perfekt för den stora familjen & uthyrning! Välkomna!

Utgångspris 2 695 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 2/6 Kontakta mäklaren för visning
 • Torsdag 8/6 Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea81.0 kvm
 • Biarea11.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBoarean avser båda bostadshusen och biarean gästhuset.
 • Tomtarea1335.0 kvm
 • AdressTimmermans väg 5
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeHörninge
 • utgångspris2.695.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här bor ni nära semesterdrömmen Köpingsvik, även angränsande skog och sköna naturområden i Hörninge. Cykelavstånd till allt, flera boningshus och trevliga ytor både inomhus och utomhus! På den härliga tomten finns 3 separata hus varav två fungerar helt fristående, och det tredje som en gäststuga med enklare kök och toalett. Utöver detta finns även en mindre sovstuga, grillstuga och ett förråd med intilliggande carport, här njuter ni såväl vinter som sommar. Extra plus med kommunalt vatten och avlopp. Nu kan letandet vara över, välkomna till Timmermans väg 5 och dessa charmiga timmerhus!

  Husen är välskötta med hög standard, här finns även gott om sovplatser och sittplatser för dagens alla måltider och sommarens alla gäster. När ni inte nyttjar husen själva hyr ni med fördel ut dessa vilket genererar goda intäkter. Eller bo i det ena huset och hyr ut det andra! En stor fördel är såklart det fina läget både på Öland men även i Hörninge, här bor ni rofyllt och lugnt med nära till allt. Tomten är härlig och rymmer allt man kan önska sig, för den som önskar finns det fortfarande plats för vidareutveckling av rabatter och odlingar. Annars njuter man av all lek och bus som tomten räcker, även hemmajobbaren får plats att njuta här. De inbjudande altanerna, trevliga sällskapsytorna och grillstugan skapar möjligheter till familjemys, grillmiddagar och avkoppling. För den som önskar njuta av lång sandstrand med härligt havsbad finns Köpingsviks underbara badstrand ca 5 minuter bort med bil. På cykel tar det cirka 10 minuter till butik, konditori, restauranger och bad i Köpingsvik. Här finns något för alla! Välkomna!

 • Allmän beskrivning

  Hus 1 fördelas över ca 44 kvadratmeter och har sällskapsytor i fokus med stor altan utanför. I huset finns stort allrum med kök i öppen planlösning med kamin och öppet upp i nock, det finns även sovrum, sovloft, väl tilltaget badrum och hall. Det välplanerade och praktiska köket är specialtillverkat av möbel-mästare från Småland, för bästa möjliga lösning och för att ge ett smycke till allrummet. Genomgående för hela huset är de öppna och trevliga ytorna med mycket ljusinsläpp. Huset stod klart 2008.

  Hus 2 är på 37 kvadratmeter och fungerar helt självständigt. Huset byggdes 2011 och innehåller allt man kan önska, utanför finns härlig altan med bra solläge och plats för utemöbler. Väggar och tak går i vitt, över allrummet med kök och vardagsrumsdel är det öppet upp till nock, över badrummet och sovrummet finns ett sovloft. Stort plus med kamin i huset både för den härliga stämningen och lägre driftkostnader.

  Gästhuset på tomten rymmer flera sängplatser plus ett kök och en toalett. Utöver detta finns en mindre sovstuga med el utdraget. Här får alla sommarens gäster rum!

  Totalt rymmer husen minst 14 sängplatser så här kan ni med fördel bjuda över vänner och familj för att spendera härliga sommar-dagar ihop! För er som letar efter något att köpa tillsammans med familjen för generations-boende eller för gemensamt fritidshus kan det här passa perfekt!

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Timmerhus
  Byggnadsår
  2008
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar
  Fönster
  Isolerglasfönster samt 2-glasfönster
  Tak
  Papp
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hörninge 9:59
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Timmermans väg 5
  Postnummer
  38790
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Hörninge
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  32 740 kr/år
  El
  17 500 kr/år
  Elförbrukning
  4631 kWh
  VA
  7 898 kr/år
  Renhållning
  1 177 kr/år
  Väg, samf.
  750 kr/år
  Försäkring
  5 415 kr/år
  Beräknat antal pers
  6
  Kommentar
  Renhållning: Tillkommer gör kostnad för sopor med 2,21 kr/kg.
  Taxeringsvärde
  1 278 000 kr
  Summa pantbrev
  1 180 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1335.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörninge GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörninge GA:2 ändamål: Grönområden, Samfällighet: Borgholm Hörninge S:2 Last: Avtalsservitut Jordkabel, 08-IM1-79/913.1 Last: Avtalsservitut Jordkabel, 08-IM1-79/915.1 Last: Avtalsservitut Kraftledning, 0885IM-10/24132.1 Last: Avtalsservitut Kraftledning, 0885IM-11/5780.1 Last: Avtalsservitut Kraftledning, 08-IM1-79/914.1 Last: Avtalsservitut Område, 08-IM1-82/12087.1
  Avtalsservitut Jordkabel(2 st) Avtalsservitut Kraftledning(3 st) Avtalsservitut Område

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (2008-04-24) Detaljplan (1991-09-25)
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. En viss del av de inventarier som finns på fastigheten kommer ingå i köpet utan särskild ersättning, se inventarie-lista. Säljaren kommer inte utföra någon regelrätt flyttstädning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Hörninge är mest känd för sin sällsynta våtmark med torvlager, Hörninge mosse, som är en av Ölands största myrar. En vandringsled går genom hela området som även har fågeltorn utplacerade för den fågelintresserade. I Hörninge mosse blommar ett flertal orkidéer maj t.o.m. juli. 3 km norr om Hörninge ligger Köpingsvik, lagom cykelavstånd ifall badstranden eller restaurangbesök lockar. Köpingsvik är känd för sin långgrunda och fina sandstrand och är ett populärt semestermål med campingplatser och restauranger. Redan under vikingatiden var Köpingsvik en viktig handelsplats tack vare sitt strategiska läge. På väg in i Köpingsvik ligger Köpings Klint, landborgskanten med flera kända gravfält uppe på klinten. Här njuter man av en bedårande utsikt över Köpingsvik och ett blått Kalmarsund. Klinten består av alvarmark med en rik flora av blommor, mossor och svampar som samsas med kor på bete. Via cykel tar man sig enkelt en tur på den fina cykelvägen direkt till Borgholm om besök i affärer och restauranger lockar. Annars kan man med fördel stanna i Köpingsvik och fika på konditoriet, njuta av läckra bakverk och smörgåsar eller besöka Klinta Bykrog och avnjuta deras berömda pizzor.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   81.0 kvm
  • Biarea
   11.0 kvm
  • Pris
   2 695 000 kr
  • Adress
   Timmermans väg 5
  • Fastighet
   Hörninge 9:59
  • Tomtarea
   1335.0 kvm
  • Byggår
   2008
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.