Storgatan 6 & 6B

Mörbylånga

På gamla köpingen med gårdshus och enkelt gästhus!

Denna fastighet tror och vet vi att många drömt om, bestående av två gathus, gästhus och ett förråd i sten ett kvarter från Kalmarsund.

Utgångspris 3 190 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Torsdag 26/5 kl 11:00 - 11:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidsvilla
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea109.0 kvm
 • Biarea15.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBoarea är fördelad huvudbyggnad & gästhus enligt följande; - huvudbyggnad 77 kvm - gästhus 32 kvm
 • Tomtarea1057.0 kvm
 • AdressStorgatan 6 & 6B
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeMörbylånga
 • Utgångspris3.190.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I ett av Mörbylångas äldre och åtråvärda kvarter invid torget och gamla köping. Hittar vi denna gulliga och totalrenoverad pärla på badrocksavstånd till Kalmarsund.

  Den som söker, den finner…

  Denna fastighet tror och vet vi att många drömt om, fastigheten består två fastighetsbeteckningar, två gathus, ett gästhus och ett förråd i sten ett kvarter från sundet. Huvudhuset utefter Storgatan i Mörbylånga erbjuder ett fullt modernt åretruntboende med många bevarade detaljer. Disponeras med hall, trädgårdsentré, kök, vardagsrum med matplats, allrum, sovrum, gästrum och ett påkostat badrum. På innergården finns gårdshus byggt 2011 med allrum/trinettkök, sovrum samt egen dusch/toalett med tvättmaskin. Det andra gathuset efter Hantverksgatan erbjuder ett gulligt sommarboende med hall och allrum. Hela fastigheten inramas av gott insynsskydd av plank och häck.

  Välkommen till fastighet med stort kulturhistoriskt värde nära Kalmarsund och Mörbylångas kärna. Här bor du på gångavstånd till torget med café, restauranger och gym samt b la bibliotek. I Mörbylånga finns ett rikt kulturliv, förskola och skola samt mataffär. Mörbylånga erbjuder djuphamn och gästhamn samt flera bra bad i Kalmarsund samt närhet till naturen och södra Ölands odlingslandskap.

 • Allmän beskrivning

  Huvudbyggnad

  HALL Klinkergolv (golvvärme), vitmålad pärlspont på väggar och i tak.

  KÖK Klinkergolv (golvvärme), vitmålad pärlspont på väggar och i tak. Inredning i ljus ton med bänkskiva av ek. Spis med häll, fläktkåpa, diskmaskin, kyl/frys och inbyggd diskho i porslin. Vedspis (skorsten saknas).

  ALLRUM/MATPLATS I anslutning till hall och kök. Vaxat trägolv, vitmålad pärlspontpanel/vitmålade väggar och vitmålat trätak. Inbyggd bokhylla och garderob. Luft/luft-värmepump. Matbordet följer med huset.

  SOVRUM Mot baksidan med vackra pardörrar in från allrum, svalt rum med sparsam isolering. Vaxat trägolv, mönstrad tapet och vitt trätak. Tre inbyggda rejäla garderober.

  TV-RUM Mysigt genomgångsrum mot gata med värmande kamin. Lackat trägolv, vitmålad pärlspontpanel och vitmålat trätak.

  SOVRUM/GÄSTRUM Genomgångsrum mot badrum. Lackat trägolv, mönstrad tapet och vitt tak. Inbyggd garderob med skjutdörrar.

  BADRUM Luftigt och ljust badrum tillbyggd 2017 med hög takhöjd och inbyggd belysning. Möjlighet till utgång direkt mot trädgården på baksidan. Glaserat klinkergolv med golvvärme, kakel och vitt tak. Vägghängd toalett, handfat och dusch. Förberett för tvättmaskin (tvättmaskin finns idag i gästhus). Varmvattenberedare.

  GROVENTRÉ/TRÄDGÅRDSENTRÉ Mot baksida i anslutning till kök med bevarade detaljer från svunnen tid med platsbyggd soffa och förvaring. Mönstrad tidsenlig golvmatta, stående vitmålad träpanel och vitmålat trätak. Hatthylla.

  Gästhus

  ALLRUM Hela boendets centrum med sällskapsyta och kök. Platsbyggd soffa/säng efter kortsida. Lackat trägolv, vitmålad pärlspontspanel och vitt tak. Trinettkök med häll, diskho och kyl med frysfack. Fristående frys.

  SOVRUM Lackat trägolv, vitmålad pärlspontpanel och vitt tak. Inbyggd förvaring.

  BADRUM/TVÄTT Våtrumsgolv, målad väv och vitt tak. Glasad duschhörna, handfat, toalett, varmvattenberedare och tvättmaskin.

  Enklare gathus (sommarhus, inget vatten, 1-glas fönster), eget elabonnemang.

  HALL Trägolv, målad pärlspont på vägg och i tak. Två inbyggda garderober. Möjlighet till entré från gata och trädgård. Vedspis (ur funktion).

  SOVRUM Lackat trägolv, vitmålade väggar och vitt tak. Öppen spis (ur funktion).

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan
  Byggnadsår
  1806 & 2010
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund/betongplatta, plintgrund på gästhus
  Plåtarbeten
  Plåt
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Tegel/plåt/papp
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luft/luft-värmepump och kamin
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Kulan 6 & Kulan 8

  Övrigt

  Om fastighetens boytor/biytor är av vikt bör köparen vidtaga uppmätning
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Storgatan 6 & 6B
  Postnummer
  38650
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Mörbylånga
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  30 741 kr/år
  El
  16 000 kr/år
  Elförbrukning
  8000 kWh
  VA
  8 600 kr/år
  Försäkring
  4 203 kr/år
  Sotning
  1 938 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 110 000 kr
  Summa pantbrev
  280 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1057.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård omgärdad av steket/plank. Gräsmatta, stenläggningar i kalksten. Lavendel, syrén, odlingskragar och rabatter.
  Uteplats
  - Uteplats i sydväst i kalksten invid huset - Altan, väderskyddad, inskjuten i huvudbyggnad i väster
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Stadsplan
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Mörbylånga är belägen ca 2 mil söder om brofästet och är centralorten i kommunen där kommunhuset finns. Ett lugnt och barnvänligt samhälle med förskola, förskoleklass samt årskurs 1-9. Cirka tre mil till gymnasieskolor och högskolor i Kalmar dit bussen går flera gånger dagligen. Den dagliga servicen finns lättillgänglig med matbutik, bensinmack med verkstad, apotek, frisörer, blomsteraffär, gym, antikhandlare, Kupan, restauranger, café, bibliotek och flera hantverkare i Bygg Gallerian. I Mörbylånga finns det också sporthall, padelbana, vårdcentral och tandläkare. Kulturföreningen och Biografföreningen anordnar evenemang och biovisningar flera gånger per år Den gamla delen av Mörbylånga har en äldre och vacker bebyggelse. Från Kalvhagens badplats går ni en fin kvällspromenad längs med Kalmarsund och dess vackra solnedgångar vidare bort mot Norra viken. Närheten till Stora Alvaret ger möjligheter till naturupplevelser året om. Vid Haga Park, några kilometer norr om Mörbylånga, finns ett paradis för vindsurfare. Intill ligger Beijershamn med fågelrikt naturområde. Mörbylånga blev Årets Ölandsby 2019 och år 2020 fyllde Mörbylånga köping 200 år.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidsvilla
  • Rum
   6 rok
  • Boarea
   109.0 kvm
  • Biarea
   15.0 kvm
  • Pris
   3 190 000 kr
  • Adress
   Storgatan 6 & 6B
  • Fastighet
   Kulan 6 & Kulan 8
  • Tomtarea
   1057.0 kvm
  • Byggår
   1806 & 2010
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.