Smedjegatan 9

Södvik

Äntligen ett riktigt smultronställe i omtycka Södvik, en plats att trivas på!

Välkomna till Smedjegatan 9 och till den här charmiga bostaden med tillhörande sovstugor, carport, förråd och spännande historia. Missa inte detta!

Utgångspris 1 675 000 kr
Högsta bud 1 625 000 kr Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 29/9 kl 16:30 - 17:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea65.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1595.0 kvm
 • AdressSmedjegatan 9
 • PostortLöttorp
 • OmrådeSödvik
 • utgångspris1.675.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till Smedjegatan 9, ett smultronställe på Öland som man vill kalla hem. Här finns möjlighet att trivas både permanent och delårs-vis. Trevligt omgärdat av byggnader och grönska hittar du här alltid en plats i sol, skugga eller vindskyddat för att njuta av en god bok. Tomten ger utrymme för både vidareutveckling och lek och bus, här trivs hel familjen! Stort plus med två sovstugor utöver boningshuset så att sommarens alla gäster får plats, både garage och fin carport i kalksten finns även på tomten. Bostadshuset, som byggdes till missionshus från början, mäter ca 65 kvadratmeter och rymmer ett stort allrum byggt kring det avgränsade köket, här finns plats för både soffgrupp och matplats. Sovrummet rymmer dubbelsäng och förvaring, groventrén har en klädkammare samt ingång till badrummet med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Huset har två kaminer samt kommunalt vatten och avlopp. Huset har även ett vindsutrymme som används till förvaring eller till extra sovplatser. Intill trappan finns ett av tomtens smultronställen, där man helt ogenerat avnjuter morgonkaffet med fågelsång i bakgrunden tillsammans med doften av sommar och syren. I omtyckta Södvik finns en blandning av permanentboende och sommar-ölänningar, närheten till sol och bad längs med båda kusterna, den gemytliga byn med bageri, restaurang, gästgiveri och pub lockar till trivsel. På några få minuter når ni Sandvik med båthamn, året-runt öppen Ica-butik och restauranger.

 • Allmän beskrivning

  Från den inbjudande verandan tar vi oss in i hallen, härifrån har vi god översikt av allrummet. Här finns gott om plats för en stor matgrupp samt soffa och tv-möbel. Rummet har en kamin vilket utöver att vara en stämningshöjare även värmer härligt. Det är gott om fönster och högt i tak vilket gör att rummet känns luftigt och stort. Köket är avgränsat från allrummet vilket ger en ostörd plats för matlagning. Det välutrustade köket har allt du behöver med god planering, bra förvaring och mycket arbetsyta. Kyl, frys, diskmaskin samt ugn med spishäll finns, även diskho, här har du allt du behöver för en smidig och trivsam vardag! Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring, även i sovrummet finns en kamin, perfekt för vistelsen över jul och nyår. Badrummet är gult och glatt med praktisk våtrumsmatta, duschkabin, toalett, handfat med kommod samt tvättmaskin. Badrummet har även en liten garderobslösning för förvaring. Utanför badrummet finns groventrén med ingång till klädkammaren. Från utsidan nås toaletten, perfekt för övernattande gäster eller när man inte vill gå in i huset. De två sov-stugorna rymmer två sovplatser var samt förvaring. Garaget nyttjas idag till förvaring och verktygsbod.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plans hus
  Byggnadsår
  1914
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Plåttak
  Uppvärmning
  Direktverkande el + braskamin
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Södvik 3:20
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Smedjegatan 9
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Södvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  24 771 kr/år
  Uppvärmning
  1 200 kr/år
  El
  16 896 kr/år
  Elförbrukning
  4304 kWh
  VA
  1 968 kr/år
  Renhållning
  942 kr/år
  Väg, samf.
  1 200 kr/år
  Försäkring
  2 365 kr/år
  Sotning
  200 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Uppvärmning avser ved för trivsel-eldning
  Taxeringsvärde
  646 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1595.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Södvik GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Inventarier följer fastigheten enligt lista, ingen flyttstädning utförs av säljaren. Övertagande sker enligt överenskommelse, förslagsvis ca en månad. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Södvik är Öland som allra smalast där Södviken, en av Ölands förnämsta fågellokaler, tränger in från Östersjön. På cykelavstånd ligger även Sandvik och Kalmarsund om man vill titta på solnedgången. I Södvik kan man flanera i radbyn och beskåda alla gamla byggnader och gästgivargården, där en gång Linné har övernattat. Ett besök i bageriet ligger nära tillhands och inhandla nybakat bröd till frukosten eller pizza till kvällen. Intill Södviks bygata ligger en inhägnad plats vid namn Kalvhagen som under sommaren anordnar olika evenemang inom musik och konst
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Sovrum
   1
  • Boarea
   65.0 kvm
  • Pris
   1 675 000 kr
  • Adress
   Smedjegatan 9
  • Fastighet
   Södvik 3:20
  • Tomtarea
   1595.0 kvm
  • Byggår
   1914
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.