Skåle Grindsvägen 47

Köpingsvik

Letar du fritidsboende i bra skick med utrymme för familj, gäster eller uthyrning? Missa inte detta!

Välkomna till Skåle Grindsvägen 47, med naturnära och lugnt läge har du även all service Köpingsvik erbjuder på cykelavstånd.

Utgångspris 2 195 000 kr
Högsta bud 1 950 000 kr Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea100.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaUppgifterna är uppskattade och baserat på de två boningshusen.
 • Tomtarea2310.0 kvm
 • AdressSkåle Grindsvägen 47
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeKöpingsvik
 • utgångspris2.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  På en lugnt belägen plats ca 3 kilometer från affärer, restauranger, café och framförallt en av Ölands finaste sandstränder finns nu möjlighet till förvärv. Detta är för dig som vill ha något i fint skick och med extra utrymme för familj, vänner och gäster, kanske även för uthyrning. Fastigheten består av två bostadshus, båda med året-runt standard, och en härlig tomt. Här finns alla möjligheter för vidareutveckling, men framförallt finns här möjlighet att ha semester! De stora renoveringarna är gjorda vilket är perfekt för dig som vill njuta av solen, ledigheten och familjen. Det här är en plats att trivas och skapa minnen från, välkomna på visning!

 • Allmän beskrivning

  Två separat fungerande bostadshus på lugnt belägen tomt, en plats att trivas på för den större familjen. Gemensamt för båda husen är en god standard och bra planering, här finns varmluftspump installerat i båda husen samt kommunalt V/A. Hus A är beläget längst in på tomten och mäter ca 60 kvadratmeter. Bostaden rymmer ett stort allrum med kök, två sovrum, hall och fräscht badrum, utanför finns en stor härlig altan med insynsskyddat läge. Bostaden renoverades 2020 och har ljusa fina ytskikt och en god standard Även kök och tak har renoverats.

  Hus B är något mindre och fördelas över ca 40 kvadratmeter, här har man kök och vardagsrum byggt i vinkel, sovrum, badrum samt hall och Walkincloset. Även detta hus har renoverats och går i liknande stil som hus A, allt fräscht, ljust och fint! Utanför huset finns två altaner.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plans hus
  Byggnadsår
  1965
  Byggår, kommentar
  Renoverat 2011
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintgrund, betongplatta på mark, se besiktning.
  Fönster
  Isolerglas samt enstaka 2-glas fönster
  Tak
  Takplåt
  Uppvärmning
  Luft/luft värmepump.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Köpings Tall 5:10
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Skåle Grindsvägen 47
  Postnummer
  38790
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Köpingsvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  52 687 kr/år
  El
  35 357 kr/år
  Elförbrukning
  10648 kWh
  VA
  9 953 kr/år
  Renhållning
  1 146 kr/år
  Väg, samf.
  627 kr/år
  Försäkring
  5 604 kr/år
  Beräknat antal pers
  3
  Taxeringsvärde
  966 000 kr
  Summa pantbrev
  1 454 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2310.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Köpings Tall GA:3 ändamål: Vägar Last: Ledningsrätt Starkström, 0885-3318.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0885-4169.2
  Avtalsservitut Kraftledning Mm

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (2008-04-24)
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Övertagande sker enligt överenskommelse. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Köpingsvik är känd för sin långgrunda och fina sandstrand och är ett populärt semestermål med campingplatser och restauranger. Redan under vikingatiden var Köpingsvik en viktig handelsplats tack vare sitt strategiska läge. På väg in i Köpingsvik ligger Köpings Klint, landborgskanten med flera kända gravfält uppe på klinten. Här njuter man av en bedårande utsikt över Köpingsvik och ett blått Kalmarsund. Klinten består av alvarmark med en rik flora av blommor, mossor och svampar som samsas med kor på bete. Via cykel tar man sig enkelt en tur på den fina cykelvägen direkt till Borgholm om besök i affärer och restauranger lockar. Annars kan man med fördel stanna i Köpingsvik och fika på konditoriet, njuta av deras läckra bakverk och smörgåsar eller besöka Klinta Bykrog och avnjuta deras berömda pizzor.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen mellan Köpingsvik - Borgholm och Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   100.0 kvm
  • Pris
   2 195 000 kr
  • Adress
   Skåle Grindsvägen 47
  • Fastighet
   Köpings Tall 5:10
  • Tomtarea
   2310.0 kvm
  • Byggår
   1965
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.