Sjölundsvägen 25 Sjölunden/Sandvik

Sjölundsvägen 25

Sjölunden/Sandvik

Drömboende vid havet!

Välkommen till Sjölunden ett stenkast från strandkanten, mysiga sjöbodar och 2 km söder om Sandvik! Fridfullt och vackert beläget mitt i naturreservatet och utmed den fina stenkusten. Du som drömmer om att bo nära havet, har nu ett unikt tillfälle till att bli ägare till en fastighet i Sjölunden

Utgångspris: 4.195.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum8 rum
 • Boarea184 kvm
 • Biarea5 kvm
 • Tomtarea1284 kvm
 • AdressSjölundsvägen 25
 • PostortLöttorp
 • OmrådeSjölunden/Sandvik
 • Utgångspris4.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till Sjölunden ett stenkast från strandkanten, mysiga sjöbodar och 2 km söder om Sandvik!

  Fridfullt och vackert beläget mitt i naturreservatet och utmed den fina stenkusten. Du som drömmer om att bo nära havet, har nu ett unikt tillfälle till att bli ägare till en fastighet i Sjölunden. En mycket välskött och fint renoverad villa passande både för er som vill bo vackert året om och för er som vill ha ett större fritidsboende med fantastiskt läge! Utmed kusten kan man ta en tur på den vackra cykelleden. Om du inte vill trängas på Ölands stora sandstränder finns sköna hällar här vid Sjölunden där man kan solbada i avskildhet.

  På promenad/cykelavstånd ligger Sandvik - en mysig fiskeby med båthamn, sandstrand, fiskaffär/restaurang, samt en välsorterad ICA-butik. Här finns också Nordens största väderkvarn med restaurang, pizzeria och ett minigolf. I hamnen finns också Hamnkrogen och den populära fiskaffären och restaurangen Sandviks Fisk och Hamnkök!

  Genomgående välvårdat, ljust och fräscht!

  Bottenvåning:

  Takskyddad veranda vid entrén med isolerat förrådsrum. Hall med grått laminatgolv, ljus tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Garderob. Hatthylla. Vit/gråmålad trappa till övervåning. Utgång till altan mot öster. Helfräscht toalett/duschrum renoverat 2021 med grått klinkergolv med golvvärme, vit kakel på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch med välvda glasdörrar, handdukstork och fläkt. Vardagsrum med enstavigt ekparkettgolv, vit mönstrad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Fina fönsterbänkar i marmor. Öppen spis. Inre hall med grått laminatgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. 6 garderober. Sovrum med grått laminatgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. 2 garderober. Hall med grått laminatgolv, vitmålad bröstpanel tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Hatthylla. 3 garderober med skjutbara dörrar varav en i spegelglas. Stort fint kök med matplats med fin havsutsikt. Köket helrenoverades 2012. Ljust laminatgolv, vitmålad bröstpanel/ljus mönstrad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Vit skåpinredning, svart bänkar och vitt kakel som stänkskydd. Utrustat med Viking 30 vedspis. inductionshäll, fläkt med kåpa, diskmaskin, kyl, frys, micro och ugn. Hall med laminatgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Badrum renoverat 2012 med grå våtrumsmatta på golv och vägg samt vitmålad träpanel i tak. utrustat med hörnbubbelbadkar, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp samt fläkt. Sovrum/kontor med laminatgolv, vit tapet på väggar och vitmålat träpanel i tak. 2 garderober. Sovrum med laminatgolv, ljus tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Sovrum med laminatgolv, ljus tapet /fondtapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Fyra garderober med skjutbara luckor varav två i spegelglas. Duschrum renoverat 2021 med grå våtrumsmatta på golv, vit/grå våtrumsmatta på väggar och vitmålat tak. Dusch med glasdörr. Fläkt. Bastu. Groventré/tvättstuga med ljusgråmålat betonggolv, ljusgråmålade väggar och vitmålat tak. Tvättmaskin och tvättbänk. Pannrum med vedpanna från 2009. 3 x 500 liters ack. tankar. Elpatron. Solceller. Garage/förråd.

  Övervåning:

  Allrum med fin utsikt mot havet. Ljust laminatgolv, vit tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utgång till balkong mot söder med vacker havsutsikt!. Toalettrum med våtrumsmatta på golv och vitmålad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrustat med WC och tvättställ. Sovrum med ljusgrått laminatgolv, vit tapet på väggar och i snedtak samt vitmålad träpanel i tak. 2 garderober. Sovrum med ljusgrått laminatgolv, vit tapet på väggar och i snedtak samt vitmålad träpanel i tak. 2 garderober.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Knisa 1:16

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Sjölundsvägen 25

  Postnummer
  387 70
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Persnäs

  Område

  Sjölunden/Sandvik

  Boarea
  Ca ~184.0 m2
  Boarea enligt

  Taxeringsinformationen

  Biarea
  5.0 m2
  Tomtareal/mark
  1284.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Trädgårdstomt med gräsmatta. Häck och staket. 6 kvm stor tank som samlar upp regnvatten, perfekt för bevattning.

  Antal rum
  8 rum
  Antal sovrum
  6 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1983

  Taxeringsvärde är ännu ej åsatt.

 • Kostnader
  Elkostnad
  18 178 kr/år
  Sotning
  938 kr/år
  Vatten och avlopp
  5 120 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Uppvärmning
  12 500 kr/år
  Hemförsäkring
  4 806 kr/år
  Summa driftskostnader
  43 042 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 349 kr/år
  Årlig elförbrukning
  13067 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område
  Område

  SANDVIK:

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen förbi Jordhamn ända upp till Byerum Sandvik. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Knisa Ga:4

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförda, protokoll finns.

  Taxeringsvärde ännu ej åsatt.

  Tillträde kan ske från hösten 2021 enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum8 rum
 • Boarea184 kvm
 • Tomtarea1284 kvm
 • AdressSjölundsvägen 25
 • OmrådeSjölunden/Sandvik
 • Utgångspris4.195.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.