Segerstad 123

Segerstad

Folkskolan i Segerstad invid alvaret och Östersjönsstrandängar!

Charmiga Folkskolan i Segerstad på Sydöstra Öland. Invid det öppna landskapet, med Östersjön åt ena hållet och alvaret i väster.

Utgångspris 2 090 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 kl 14:00 - 14:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea98.0 kvm
 • Biarea40.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea3095.0 kvm
 • AdressSegerstad 123
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeSegerstad
 • Utgångspris2.090.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Invid det öppna landskapet, med Östersjön åt ena hållet och alvaret i väster ligger den charmiga gamla Folkskolan i Segerstad på Sydöstra Öland. I den stora bevarade skolsalen möts vi av ett härligt ljus med rikt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Det var detta rum som den nuvarande ägaren förälskade sig i vid sitt första besök i huset.

  Byggnaden flyttades till platsen från Småland och har sitt ursprung från 1850-talet. Här finns många bevarade detaljer och en stor oinredd vind som skapar möjligheter för kommande ägare. Tomten är stor och omgärdad av genuin stenmur. En gång i tiden var trädgården lärarinnan Ida Danielssons skötebarn. Trädgården var parkliknande med en vacker flora som till och med lockade dåvarande kungen, Gustav V, på besök 1931. På tomten finns idag ett enkelt uthus och marken angränsar med grind rakt ut mot strandängarna i öster.

  För den fågelintresserade finns mycket att skåda direkt inpå knuten. Både det angränsade alvaret och strandängarna mot havet och Östersjön har ett rikt fågelliv. Skolbyggnaden disponeras idag med hall, kök med matplats, två sovrum, allrum i fd skolsalen och modernt badrum med tvättmaskin.

  Huset har under 2000-talet tilläggsisolerats och fått ny panel och nya oljefylda element. 2017 fick huset nytt badrum med tvättmaskin. Huset har både nyttjats som permanentbostad som fritidsbostad av nuvarande ägare.

  Segerstad ligger på sydöstra Öland och är mest känt för sin fyr. Härifrån kommer solmålaren Per Ekström. I Segerstad finns också JAGS museum som visar den självlärde bildhuggaren Johan August Gustafssons alster. Granne med fastigheten ligger Segerstads kyrka.

  Lugn och fin badstrand finns i Seby och Stenåsa ca 10 minuter bort med bil. I närområdet finns även ”byabastun” i Gräsgård med bastukvällar. Närmaste golfbana finns i Grönhögen som även har mataffär, ca 20 minuter bort. I Södra Möckleby finns mataffär, bibliotek, förskola, skola och även blomsteraffär, ca 15 minuter bort. I Näsby, strax söder ut från Segerstad, finns uppskattade Carlas café med många kulturevenemang.

  Välkommen till en plats där man uppskattar lugnet, friheten och tystnaden. Här finns även närhet till stranden, havet och naturen med sina olika årstider och vädrets växlingar.

  Kommunalt V/A och indragen fiber!

 • Allmän beskrivning

  HALL Lackat trägolv, målade väggar och vitt tak. Hatthylla och inbyggd öppen garderob. Dörr upp mot vind.

  DUSCH/TOALETT/TVÄTT Renoverat 2017. Våtrumsgolv, våtrumstapet och vitmålat trätak. Dusch med glasdörrar, handfat, toalett, tvättmaskin och varmvattenberedare.

  SOVRUM/GÄSTRUM Målat golv, tapet och vitt tak.

  KÖK MED MATPLATS Vy mot öppet alvar i väster med vackra solnedgångar. Lackat trägolv, tapet och vitt tak. Matkällare via lucka i golv. Inredning i vitt, spis, fläkt och kyl/frys.

  STORT SOVRUM Lackat äldre trägolv, tapet och vitt tak.

  SAL Ljust luftigt rum med stora fönster i tre väderstreck, solnedgångarna får ni på köpet. Slående hög takhöjd. Fast inredning med bevarat skåp i vägg, hörnskåp med tillhörande stort skåp samt skolbänk som lämnas. Lackat trägolv, målade väggar och vitt tak.

  VIND Uppdelad i 3 delar. Norra rummet med sämre golv, mitten rum med bevarat trägolv och södra rummet ovan salen med fint bevarat trägolv.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1850
  Fasad
  Trä - ny panel 2004
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund/ liten källare
  Fönster
  2-glas, enstaka 1-glas
  Tak
  Eternit
  Uppvärmning
  Direktverkande el - nyare oljefyllda radiatorer - 03/04
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Segerstad 1:4
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Segerstad 123
  Postnummer
  38664
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Segerstad
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  14 314 kr/år
  El
  5 000 kr/år
  Elförbrukning
  570 kWh
  VA
  4 600 kr/år
  Renhållning
  788 kr/år
  Försäkring
  3 926 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 364 000 kr
  Summa pantbrev
  631 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  3095.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård omgärdad av stenmur. Rik flora med flora och blomster från svunnentid och ståtliga träd b la bok och Järnek.
  Uteplats
  - Stenlagd innegård i öster
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Utemöbel: Säljaren avser att kvarlämna utemöbel i skjulet/uthus vid överlåtelse.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   98.0 kvm
  • Biarea
   40.0 kvm
  • Pris
   2 090 000 kr
  • Adress
   Segerstad 123
  • Fastighet
   Segerstad 1:4
  • Tomtarea
   3095.0 kvm
  • Byggår
   1850
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.