Ryd 706

Ryd

Välhållen villa med lantligt läge!

I familjära, mysiga och omtyckta Ryd ligger denna välhållna villa med uterum, förråd och vidbyggt garage. Fristående förråd och gäststuga.

Utgångspris 2 390 000 kr
Budgivning pågår Kontakta ansvarig mäklare

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea170.0 kvm
 • Biarea40.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2608.0 kvm
 • AdressRyd 706
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeRyd
 • Utgångspris2.390.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I familjära och mysiga omtyckta Ryd, 15 minuter från Ölandsbron ligger denna välhållna villa med uterum, förråd och vidbyggt garage. Fastigheten ligger öppet och fritt och utan direkta grannar inpå knuten. Tomten är en oas för den trädgårdsintresserade med flera rabatter, stor odlingslott, växthus och flera fruktträd samt kryddträdgård och rosengård. Fristående förråd och gäststuga.

  Villan som byggts och nyttjas av familjen sedan byggnadsåret är väl omhändertagen. Här har successivt renovering skett, till ett ljust och fridfullt hem med flera sällskapsytor och öppna ytor. Två badrum, groventré och tvättstuga samt separat dusch och bastu. 4 sovrum med möjlighet till 5 sovrum. Bra förråd och förvaringsutrymmen i huset. Vidbyggt garage med access direkt in i huset. Praktisk ved och snickarverkstad, tillsammans med pannrum invid groventrén. Vedpanna med 3000 liters ackumulatortank med el-patroner samt solpaneler för varmvatten.

  Ryd är en pittoresk by med flera barnfamiljer, god stämning och sammanhållning med närhet till naturen och endast 15 minuter från Ölandsbron. Byn brukar fira midsommar och kräftkalas varje år tillsammans vid bystugan. På cykelavstånd ligger Kalmarsund med bad nere vid Ispe udde och Borgmästarviken.

 • Allmän beskrivning

  GROVENTRÉ Ett trappsteg ner från huset i samma nivå som garage med gjuten platta. Laminatgolv, målad väv och målat trätak. Hatthylla och garderob.

  PANNRUM/FÖRRÅD/VERKSTAD Betonggolv, gipsväggar och tak. Vedpanna från Calmarpannan (2010), ackumulatortank om 3 kbm, 3 elpatroner om totalt 9 kw. Dörr ut mot garageinfart med inlastning för ved.

  HALL MELLAN GROVENTRÉ OCH GARAGE Förvaringsutrymme med väggfasta hyllor och extra frysbox. Golvmatta, målade väggar och målat tak.

  BASTU/DUSCH Målat våtrumsgolv, målad väv och trätak. Bastu med trall på golvet och lavar. El-aggregat.

  HALL I vinkel finns luftig hall med trappa upp till övervåning. Laminatgolv, målad väv och målat trätak. Hatthylla och två garderober.

  TVÄTTSTUGA Golvmatta, målade väggar och målat trätak. Tvättbänk, tvättmaskin och centraldammsugare.

  KONTOR/GÄSTRUM Laminatgolv, målad väv och målat trätak. Garderob.

  STORT SOVRUM Laminatgolv, målade väggar och vitt tak. Hel garderobsvägg med 5 garderober.

  BADRUM Målat våtrumsgolv, målade väggar och målat trätak. Toalett, handfat med kommod. Badkar.

  VARDAGSRUM Parkettgolv, tapet med fondvägg och vitt tak.

  KÖK MED MATPLATS Stort och rymligt med utgång till delvis takskyddad uteplats i väster. Laminatgolv, tapet med fondvägg och vitt tak. Inredning i grått. Spis med häll, fläkt och diskmaskin. Kyl/frys x 2.

  Övervåning

  ALLRUM Stort ljust rum med braskamin och utgång till inglasad balkong i väster. Lackat trägolv, tapet och fondvägg. Målat trätak.

  GÄSTRUM/SOVRUM Större rum med två dörrar, där möjlighet finns att skapa en mindre sovalkov eller klädkammare samt ett bra sovrum. Golvmatta, målade väggar och vitt tak. Två garderober.

  DUSCH/WC Luftigt med takfönster. Målat våtrumsgolv, målade väggar och vitt tak. Toalett, dusch och handfat med kommod.

  SOVRUM Golvmatta, målade väggar och vitt tak. Två garderober.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1979
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betong/torpargrund
  Plåtarbeten
  Plåt
  Fönster
  3-glasfönster isoler
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Vattenburet - Vedpanna med acc.tankar & elpatron samt solpaneler
  Ventilation
  Frånluft
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten (vattenprov 2023), Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med delad infiltration från 2016.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-04-26
  Fastighetsbeteckning
  Ryd 4:8
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Ryd 706
  Postnummer
  38695
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Ryd
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  28 246 kr/år
  Uppvärmning
  6 000 kr/år
  El
  12 464 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  1 102 kr/år
  Renhållning
  1 463 kr/år
  Väg, samf.
  1 000 kr/år
  Försäkring
  5 594 kr/år
  Sotning
  623 kr/år
  Kommentar
  Uppvärmning gäller 20 kbm pannved som klyvs själv. VA = slamtömning. Väg = uppskattad kostnad som högst.
  Taxeringsvärde
  1 760 000 kr
  Summa pantbrev
  400 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2608.0 kvm
  Övrigt
  Vacker uppvuxen trädgård med rabatter runtom hus med b la tulpaner och fristående krydd- och rosträdgård. Stor odlingslott samt växthus. Fruktträd b la äpple och plommon. Doftande Syrén. Tomten omgärdas av staket/stenmur och häck.
  Uteplats
  - Uterum invid groventré i söder - Altan i söder med markis - Farstukvist i söder - Stenlagd uteplats i väster - Balkong/uterum i väster
  Parkering
  - Garage för 1 bil
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Ryd GA:1 - Ryds vägförening - framtida årskostnad ej känd Förmån: Officialservitut Väg, 08-GLÖ-576.1
 • Övrigt
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   6 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   170.0 kvm
  • Biarea
   40.0 kvm
  • Pris
   2 390 000 kr
  • Adress
   Ryd 706
  • Fastighet
   Ryd 4:8
  • Tomtarea
   2608.0 kvm
  • Byggår
   1979
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.