Resedan 5 Borgholm

Resedan 5

Borgholm

BORGHOLM - Exklusivt seniorboende för permanent- eller fritidsboende

Helfräsch 2-rumslägenhet på andra våningen med vacker utsikt mot Kalmarsund från den inglasade balkongen. Boyta 72,4 kvm. Hiss. Fint vardagsrum, rymligt komplett utrustat kök med matplats, stort sovrum, rejäl klädkammare och helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Utgångspris: 1.800.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrätt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea72 kvm
 • AdressResedan 5
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris1.800.000 :-
 • Avgift4.500 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Länkar

  Läs mer om bostaden

  • Beskrivning

   Helfräsch 2-rumslägenhet på andra våningen med vacker utsikt mot Kalmarsund från den inglasade balkongen. Boyta 72,4 kvm. Hiss.

   En ljus och modern lägenhet med påkostade materialval och väldisponerad boyta - fint vardagsrum, rymligt komplett utrustat kök med matplats, stort sovrum, rejäl klädkammare och helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

   Inglasad balkong med storslagen utsikt ger ytterligare kvadratmetrar stora delar av året med ljus och vacker havsutsikt.

   Brf Resedan är ett önskeboende för dig som är över 50 år. Här har fokus lagts på ett bekvämt och lättskött boende med toppmodern utrustning för högsta komfort. En lättillgänglig miljö som även passar dig med eventuella rörelsehinder. Ombonad innergård i söderläge med buskar, träd och planteringar. På gården finns också samlingslokal och gästrum för föreningens boende.

   Ett lugnt och skönt område med ett par hundra meter till Borgholms torg. Gångavstånd till service och affärer samt vårdcentral i samma hus. Enastående solnedgångar i Kalmarsund och ett perfekt läge i Sveriges kanske bästa småstadsidyll!

   Föreningen välkomnar såväl permanent som fritidsboende.

   En ljus och helfräsch lägenhet som är i nyskick. Genomgående ekparkettgolv, vita/grå tapeter på väggar och vitmålade tak. Golvvärmen som är inställbar i alla rum och dimbara spotlights ger ett behagligt inomhusklimat.

   Välkomnande hall med städskåp samt stor klädkammare med linneskåp och trådbackar

   Stort sovrum med plats för dubbelsäng.

   Stort trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier. Utgång till inglasad balkong/uterum med vacker utsikt mot havet.

   Kök med all modern utrustning du behöver. Inbyggda dimbara spotlights i taket ger möjlighet att anpassa belysningen efter behov, antingen som ett behagligt bakgrundsljus eller lite skarpare till exempel vid matlagning. Alla ytor är lättåtkomliga för att hålla rent. Eleganta släta vita luckor med stänkskydd av mosaik och bänkar i laminat.

   Vitvarorna består av kombinerad kyl och frys, inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn, diskmaskin, inbyggd induktionshäll och köksfläkt. Ett kök som har alla praktiska fördelar i en tilltalande diskret design!

   Det ljusa och luftiga badrummet har vitkaklade väggar och småklinker för en halkfri golvyta. Även här finns inbyggda dimbara spotlights för ett behagligt ljusklimat. Duschen, som har ett handtag på väggen, omges av smidiga glasväggar som är lätta att öppna och stänga. Toalett och handfat sitter fast i väggen vilket ger en fräsch och lättstädad golvyta under. Tvättdelen i badrummet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, en rejäl bänkyta och tvättställ med skåp under. Handdukstork.

  • Uteplats
   Uteplats Beskrivning
   Balkong Inglasad med härlig utsikt mot havet
  • Parkering
   • Gästparkering 5 st:
   • P-plats 32 st:
   • Carport 28 st:
  • Fakta
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lägenhetsnummer

   28

   Lägenhetsnummer LM

   1104

   Adress

   Resedan 5

   Postnummer
   387 35
   Postort

   Borgholm

   Församling

   Borgholm

   Område

   Borgholm

   Boarea
   Ca ~72.4 m2
   Boarea enligt

   Bostadsrättsföreningen

   Antal rum
   2 rum
   Energideklaration
   Status: Energideklaration är utförd
   Utfördes: Söndag 20 nov 2016
   Besiktades av: Glenn Adolfsson- SWECO Systems AB
   Energiklass: C
   Bostadsrättsföreningen
   Namn

   Brf Resedan

   Bildades
   2013
   Byggår

   2013

   Juridisk person
   Nej
   Våning
   1 av 4
   Andelstal

   3,9824

   Andelstal avgift

   3,98227

   BRF Byggnader
   Värme- och ventilationsanläggning

   Mekanisk till- och frånluft

   Övriga utrymmen

   Gårdshus och förråd.

   TV/Internet

   TV: Via kollektivanslutning till TELIA. 16 kanaler ingår. Internet: TELIA tillhandahåller FIBER och en avgift tillkommer.

  • Byggnad
   Byggår
   2013
   TV/Internet

   TV: Via kollektivanslutning till TELIA. 16 kanaler ingår. Internet: TELIA tillhandahåller FIBER och en avgift tillkommer.

  • Kostnader
   Månadsavgift
   4 500 kr/månad
   Kommentar till avgiften

   Telia basutbud - 16 kanaler ingår Telia fiber finns men ingår ej i avgiften.

   Beskrivning mån.avg.

   Tillkommer kostnad för varmvatten och värme, varierar under året men uppskattas till ca 330 kr per månad enligt uppgift från BRF.

   Avgiftsändringar

   Inga planerade avgiftsökningar under 2021.

   Hushållsel
   4 896 kr/år
   Uppvärmning
   3 960 kr/år
   Hemförsäkring
   840 kr/år
   Summa driftskostnader
   9 696 kr/år
   Personer i hushållet
   1
   Årlig elförbrukning
   1933 kWh/år

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Vägbeskrivning

   Tag av mot Borgholm i rondellen vid norra infarten, sedan Sandgatan till vänster. Parkering finns vid vårdcentralen. Lägenhet 1104 ligger en trappa upp. Våningen (hiss finns) vid ingång märkt med 5.

  • Område
   Område

   Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och inmundiga någon trevlig spis samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  • Dokument & Länkar
  • Allmänt

   Om bostadsrättsföreningen Resedan:

   BRF Resedan, http://resedanborgholm.se

   Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 24 st lägenheter. Se även stadgar och årsredovisning

   Krav finns från BRF att man måste fyllt 50 år för att godkännas som ny medlem/ägare.

   Gästlägenhet kan hyras av närstående till bostadsrättsägarna och kostar f.n. 100 kr per natt (under Coronapandemin är dock lägenheten stängd för uthyrning) I gårdshus finns samlingslokal för de boende i Brf Resedan.

   Resedan är beläget nära stadskärnan i Borgholm och bara ett stenkast från Kalmarsund. Borgholm är en liten och gemytlig stad med sina 3 000 invånare, som mer än mångdubblas under sommaren!

   Du har nära till stadens mataffärer, caféer och restauranger, underbara sandstränder och Borgholms lokala ostmakare runt kvarteret. Den trevliga småbåtshamnen ligger på enkelt promenadavstånd liksom den fantastiska öländska naturen. Här finns något för alla; gym, tennishall, bowlingbana, varmbad och bastu, spabehandlingar och friskvård, allt på bekvämt avstånd inom staden. Borgholms vårdcentral finns i samma byggnad.

   Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

   Köparens undersökningsplikt: Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren.

   Trygghetstänkande och hög brandsäkerhet: Brf Resedan är en bostadsrättsförening med trygghetstänkande/hög brandsäkerhet med bl a sammankopplad brandvarnare mellan husen 3 och 5, brandsläckare och brandfilt. Portkod.

   Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fakta

  • BostadstypBostadsrätt
  • Antal rum2 rum
  • Boarea72 kvm
  • AdressResedan 5
  • OmrådeBorgholm
  • Utgångspris1.800.000 :-

  Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Våra kontor

  • Borgholm

   Storgatan 18, 387 21, Borgholm

  • Färjestaden

   Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

  • Sandvik

   Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

  Ölandsmäklaren AB

  Din mäklare på Öland

  Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

  • Telefon 0485-77 000
  • E-post info@olandsmaklaren.se

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.