Ramsättravägen 181B

Sörby Tall

Trevligt enplanshus med härligt, avskilt och naturnära läge några minuter från Köpingsvik.

Härligt boende som lämpar sig bra både permanent och delårsvis. Kanske är detta ditt drömboende, välkommen på visning!

Slutpris: 1 500 000 kr
Högsta bud 1 500 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea70.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Tomtarea2000.0 kvm
 • AdressRamsättravägen 181B
 • PostortBorgholm
 • OmrådeSörby Tall
 • Slutpris1.500.000 :-

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett underbart läge och ett renoverat hus med avskild tomt är det svårt att inte drömma sig bort till soliga sommardagar som med glädje spenderas här, på Ramsättravägen 181B. Det härliga läget på Öland bjuder på underbar natur och lugna omgivningar, samtidigt tar man sig till folktäta Köpingsvik på ca 8 minuter, här njuter vi av sol och bad på en av Ölands härligaste stränder. I Köpingsvik finns även butik, restauranger och konditori. Med det här utgångsläget finns det något för alla på korta avstånd. Till andra kusten och härliga Kapelludden har man ca 10 minuter.

  Den röda underbara stugan är inbjudande och prydd med vacker snickarglädje, detaljerna träder fram och gör skillnaden mellan stuga och stuga. På insidan förundras vi över hur man lyckats perfekt med att bevara charmen och sammanfläta den med alla de moderniteter och lyx man idag önskar, det här är ett boende att trivas i året om. Husets 70 kvadratmeter fördelas över renoverat och rymligt kök, stort vardagsrum, hall, två sovrum och badrum. Genomgående för hela huset är ljusa och fräscha ytskikt samt härligt ljusinsläpp, stora delar av huset har varsamt renoverats. Stora plus i form av kommunalt vatten, fiber och kamin.

  Huset är placerat i framkant av tomten vilket lämnar oss med en stor och härlig tomt på baksidan, här har man ett insynsskyddat läge omgärdat av naturen. Potentialen för dig som vill vidareutveckla fastigheten är stor, kanske en gäststuga, ett orangeri eller odlingar kan ta form? För dig som helst njuter av solen med en god bok finns gott om plats för det, det välskötta huset lämnar dig med mycket tid till lugn och ro.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1977
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el, braskamin o luft/luft värmepump
  Ventilation
  Självdrag o mekanisk i badrum
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Del av Sörby Tall 8:18
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Ramsättravägen 181B
  Postnummer
  38794
  Ort
  Borgholm
  Område
  Sörby Tall
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  30 840 kr/år
  El
  15 000 kr/år
  Elförbrukning
  8000 kWh
  VA
  9 000 kr/år
  Renhållning
  1 100 kr/år
  Försäkring
  5 200 kr/år
  Sotning
  540 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Kostnaderna är uppskattade då el, försäkring och V/A varit gemensamt för båda fastigheterna.
  Summa pantbrev
  1 275 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2000.0 kvm
  Övrigt
  Tomten är under avstyckning, beräknas bli mellan 2000-2200 kvm.
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Officialservitut Väg, 0885-3078.1

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde
 • Övrigt

  Fastigeheten är en blivande avstyckningen från Sörby Tall 8:18 som uppskattas bli 2000- 2200 kvm, med tillhörande hus.

  Säljarna har ansökt om avstyckning/fastighetsförrättning den 2021-10-18 och beräknas bli klar 2022-12-18, detta är en förutsättning för att köpet kan bli av.

  Egen anslutning till kommunalt vatten kommer bli gjord efter avstyckningen är klar, denna kostnad står säljarna för.

  Fiber finns.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Sörby Tall är en by som har en omgivning med innehållsrik natur. Norr om byn ligger Skedemosse som en gång i tiden var en sjö. Vid arkeologiska utgrävningar har det påträffats fynd ända från förromersk järnålder. Vid Skedemosse gård finns ett museum som berättar om utgrävningarna. Det är bara tre km till havet. En lagom cykeltur är till Störlinge bodar vid Östersjön som är en bra fågellokal sommar som vinter. Om man vill besöka en badplats så ställs färden 8 km norrut till Köpingsvik med sin fina badstrand. På väg till Köpingsvik, 5 km från Sörby Tall, ligger Hörninge mosse som är känd för sina orkidéer och rika fågelliv.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   70.0 kvm
  • Utgångspris
   1 295 000 kr
  • Adress
   Ramsättravägen 181B
  • Fastighet
   Del av Sörby Tall 8:18
  • Tomtarea
   2000.0 kvm
  • Tillträde
   Efter att avstyckning är genomförd, början 2023.
  • Byggår
   1977
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.