Oxhagegatan 9

Kolstad

Omtyckta Kolstad, det natursköna området med nära till både stad och bad, välkomna!

Ett trevligt boende med avskilt läge och gäststuga i omåttligt populära Kolstad, här trivs hela familjen både sommar och vinter.

Utgångspris 2 750 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea100.0 kvm
 • Biarea16.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaGäststugan uppskattas vara ca 45 kvm, sovstugan 18 kvm - information från säljare.
 • Tomtarea3045.0 kvm
 • AdressOxhagegatan 9
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeKolstad
 • utgångspris2.750.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Vill Du bo i vacker öländsk miljö ute på "landet" med bekväm närhet till affärer, service och nöjen och söker efter ett fritidshus med tillhörande gäststuga? Då kan detta vara rätt hus för dig! På stor härlig tomt med avskilt läge står detta gråa charmiga hus och inväntar ny ägare. God planering, trevliga utemiljöer och möjlighet till vidareutveckling finner du på Oxhagegatan 9. Stora plus med uthyrnings-möjlighet och kommunalt V/A.

  Utöver de självklara fördelarna såsom det lugna och avskilda läget några minuter från Borgholms centrum finns här också kvalitéer såsom stor tomt, gäststuga, garage med förråd och lugnt läge på återvändsgata. Husets 100 kvadratmeter fördelas över en plan med väl tilltagna rum och bra planering som grund, med enkla medel sätter du snabbt din egen prägel. Här är de sociala ytorna i fokus med det stora allrummet med ett härligt uterum i anslutning och stort kök. Totalt rymmer huset fem sovrum, stort allrum, kök och hall. Utöver detta finns vinter-isolerad gäststuga om 45 kvm som fungerar självständigt plus en sovstuga. Tomten är på över 3 000 kvadratmeter och rymmer både vidareutveckling och lugna stunder i solen. Stor fördel med en redan uppvuxen tomt och minimal insyn från grannar. Här finns något för alla och här får alla plats, både den stora familjen och sommarens alla gäster! För dig som önskar hyra ut gäststugan finns goda möjligheter!

  Här får du det bästa av två världar. Du bor i vacker öländsk natur, rofyllt och lugnt men har ändå allt på bekvämt gång/cykelavstånd. Till sommarstaden Borgholm med ett brett utbud av affärer, restauranger och nöjen är det ca 1 km och till en av Ölands absolut finaste sandstränder i Köpingsvik ca 2 km.

 • Allmän beskrivning

  Husets 100 kvadrat fördelas över ett stort kök med intilliggande stort vardagsrum samt fem sovrum, badrum och hall. Från allrummet tar vi oss ut till ett härligt uterum.

  Köket är väl tilltaget med god förvaring och mycket arbetsyta för en enklare vardag, härifrån kan vi ta oss ut på den stora altanen som även sträcker sig till gästhuset och skapar en gemensam trevlig utemiljö. I köket har man ljust trägolv och en bröstpanel i furu med vitmålade väggar. Köksluckorna är i trä med vitrinskåp och på väggarna sitter ljust kakel som stänkskydd. I köket ryms även matbord.

  Allrummet är en plats att samla både familj och vänner, här krävs bara lite färg för att sätta sin egen prägel. I anslutning finns ett härligt uterum vilket tillsammans med den öppna spisen gör de här utrymmena till husets hjärta.

  Det finns fem sovrum i varierande storlek, perfekt för den större familjen eller för er som ofta får gäster.

  Badrummet har en ljus våtrumsmatta på golv och väggar, här ryms dusch, toalett samt handfat med kommod.

  Gästhuset fungerar helt fristående, perfekt för de större barnen, gästerna eller för att hyra ut! Stugan rymmer ett allrum med kök, två sovrum, hall och badrum. Utöver detta finns även en sovstuga på tomten med möjlighet till vidareutveckling.

  Garaget har även en vidbyggd förrådsdel som används till tvättstuga.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1975
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Huvudbyggnad - krypgrund och gästhuset - plintar
  Fönster
  2-glas kopplade bågar
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el-radiatorer
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Kolstad 10:86
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Oxhagegatan 9
  Postnummer
  38750
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Kolstad
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  15 675 kr/år
  El
  4 000 kr/år
  Elförbrukning
  359 kWh
  VA
  7 700 kr/år
  Renhållning
  1 177 kr/år
  Väg, samf.
  750 kr/år
  Försäkring
  2 048 kr/år
  Kommentar
  Drift är uppskattad kostnad. Renhållning avser sommartömning, avgift för sopor tillkommer med 2,21 kr/kg.
  Taxeringsvärde
  2 062 000 kr
  Summa pantbrev
  750 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  3045.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Kolstad GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1967-07-25)
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Inventarier ingår i överlåtelsen utan särskild ersättning, ingen regelrätt flyttstädning kommer utföras. Övertagande sker enligt överenskommelse. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Kolstad är en by som ligger strax öster om Borgholm. Vägen dit ligger något norr om södra infarten till Borgholm. Omedelbart söder om den nuvarande byn i Kolstad ligger Kolstad fornby. Inom ett stort område ligger 16 husgrunder från järnåldern samlade. Omedelbart väster om husgrunderna ligger ett gravfält bestående av 15 runda stensättningar. Om man blir kaffesugen efter besöket bland stenarna så finns Kaffetuppen på Kolstad Kyrkgata, ett kafé i retrostil med eget bageri. Här inmundigas kaffet i stor levande trädgård med blommor, buskar och höns. Norr om Kolstad ligger Köpings Klint med en rik flora av blommor och en vidunderlig utsikt över Kalmarsund.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   6 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   100.0 kvm
  • Biarea
   16.0 kvm
  • Pris
   2 750 000 kr
  • Adress
   Oxhagegatan 9
  • Fastighet
   Kolstad 10:86
  • Tomtarea
   3045.0 kvm
  • Tillträde
   Omgående efter överenskommelse
  • Byggår
   1975
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.