Övre Gärdesvägen 44

Borgehage

Fritidshus med magnifik havsutsikt i väster och gränsade mot det vackra Slottsalvaret i öster!

Drömläge längs den pittoreska Övre Gärdesvägen i Borgehage ca 4 km söder om Borgholm!

Utgångspris 4 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea92.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea4685.0 kvm
 • AdressÖvre Gärdesvägen 44
 • PostortBorgholm
 • OmrådeBorgehage
 • utgångspris4.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till ett drömläge längs den pittoreska gatan i Borgehage. Denna fastighet har en magnifik utsikt över Kalmarsund. Om sommarkvällarna får du uppleva en solnedgång som målar himlen i nyanser av guld och rosa. Detta charmiga hus på landborgskanten med sina 4 rum och kök och två badrum har varit i samma ägor sedan 1977. Alla sällskapsrum har utsikt ner mot Kalmarsund. Den stora trädgården är omgiven av murar av öländsk kalksten och vackra kalkstenstrappor välkomnar dig in i huset. Genom smidesgrinden öppnar du upp mot Slottsalvaret och fina naturupplevelser. Har bor ni i närheten till det kungliga Solliden. Så varför inte öppna upp grinden till din framtida dröm och låta Slottsalvaret vara din granne och njuta av utsikten över Kalmarsund? Kontakta oss nu för att upptäcka mer om detta unika läge och för att göra det till ditt eget. Livet i Borgehage väntar på dig!

 • Allmän beskrivning

  Huset har troligen byggts i tre olika etapper.

  Entré via farstun.

  Allrum/sovrum med äldre trinettkök. Murad öppen spis i kalksten. Målade väggar och plastmatta på golvet. Öppet upp i nock. 3 garderober

  Badrum med WC, handfat och dusch. Äldre ytskikt med våtrumstapet och våtrumsmatta.

  Allrum med stora fönsterparti med magnifik utsikt! Öppet upp i nock, Trägolv och vitmålade väggar. Altandörr ut mot den stensatta uteplatsen i västerläge.

  Kök med gul köksinteriör. Äldre spis och kyl med frys. Renoverade fönster med äldre blyinfattning. Målade väggar och plastmatta på golvet.

  Allrum med entrédörr mot öster. 2 garderober. Trätak och öppet upp i nock. Trägolv. Även här finns de renoverade blyinfattade fönsterna.

  Badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. Dusch, WC, handfat och en tvättmaskin.

  Sovrum med grönmålade väggar. Trägolv och vitmålat tak. Öppet upp i nock. Blyinfattade fönster.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med delvis källare
  Byggnadsår
  1947
  Fasad
  Liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund/delvis källare
  Grundmur
  Huggen kalkssten
  Plåtarbeten
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  El
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Borgehage 4:1
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Övre Gärdesvägen 44
  Postnummer
  38792
  Ort
  Borgholm
  Område
  Borgehage
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  28 474 kr/år
  El
  14 076 kr/år
  Elförbrukning
  6191 kWh
  VA
  7 898 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Försäkring
  5 000 kr/år
  Kommentar
  Försäkringskostnaden är uppskattad
  Taxeringsvärde
  1 758 000 kr
  Summa pantbrev
  100 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  4685.0 kvm
  Övrigt
  Vackert sluttande tomt med uppvuxna träd och buskar och fint stenparti. Tomten fortsätter på andra sidan vägen västerut.
  Uteplats
  Flera stenlagda uteplatser både intill huset och i trädgården.
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1953-04-16)
 • Övrigt
  Huset säljs för dödsbos räkning och friskrivning tillämpas. Byggnadsteknisk besiktning är utförd och besiktningsprotokoll finnes. Energideklaration utföres ej på fritidshus. Kommunalt vatten (betalat) finns framdraget till tomtgräns men är ej indraget till huset. Inga inventarier ingår i överlåtelsen. Flyttstädning utföres av säljaren inför tillträde.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgehage Borgehage är en fin liten by strax söder om Borgholm. Här finns bland annat badplats samt en tennisbana och en boulebana. Den privata vägen till Solliden går genom den norra delen av Borgehage. I orten ligger även Hagaberg, som är en villa där prinsessan Sibylla ibland bodde. Namnet Borgehage har funnits sedan början av 1800-talet. Dessförinnan fanns det inom Borga Hage, ekplanteringens område, några små gårdar och ett par torp tillhörande Kungsgården. När kronan sålde utmarkerna och tillät inlösen av ekskogen växte en by fram. Borgholm Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen till Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag från Borgholm. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   92.0 kvm
  • Pris
   4 975 000 kr
  • Adress
   Övre Gärdesvägen 44
  • Fastighet
   Borgehage 4:1
  • Tomtarea
   4685.0 kvm
  • Byggår
   1947
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.