Övra Sandby bygata 11

Övra Sandby

Möjligheternas fastighet - B&B eller hästgård!

Totalrenoverat boende med mark och kringbyggd gård samt gårdshus!

Utgångspris 5 500 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 kl 10:45 - 11:30 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea175.0 kvm
 • Biarea256.0 kvm
 • AreakällaAreauppgift enligt ritning
 • Kommentar areakällaTaxerad boarea 54 kvm. Om ytan är av vikt bör köparen vidtaga uppmätning.
 • Tomtarea26000.0 kvm
 • AdressÖvra Sandby bygata 11
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeÖvra Sandby
 • Utgångspris5.500.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  På Ölands östra sida, i höjd med Borgholm, ligger den charmiga byn Övra Sandby. I byn finns omkring tio Ölandsgårdar där de flesta idag används som permanentboenden. ”Annas” är en av gårdarna som under de senare åren totalrenoverats och idag är ett smakfullt boende med modern standard. Huset är påkostad med vackra golv, tre helkaklade badrum samt tidstypiska detaljer och snickerier. Nuvarande ägare har varsamt renoverat huset som i dagsläget både går att använda för verksamhet – cafe / Bed & Breakfast eller som privatbostad. På entréplan kommer man in i en rymlig hall med trappa upp till övre plan. Innanför hallen finns ett ljust härligt rum med plats för både matsalsdel och del för umgänge. Rummet har stora fönsterparti mot trädgården och utgång till altan på husets baksida. Norr om entrén finns ett väl tilltaget sovrum med eget badrum. Söder om entrén finns stort kök med gott om plats för stor matplats även här. Köket är idag anpassat för verksamhet och har bland annat storköksdiskmaskin men går att modifiera till ett häftigt kök med industritouch. Innanför köket finns ”groventré” samt tvättstuga och ytterligare ett badrum med dusch och toalett. På det övre planet finns ett stort ljust tv-rum som binder samman rummen på övervåningen. Från tv-rummet finns utgång till balkong med härlig utsikt över trädgården. Det finns totalt tre större sovrum på övre plan, alla smakfullt inredda med plats för dubbelsäng. På övre plan finns också stor klädkammare och ett rymligt badrum med dusch och toalett.

  På fastigheten finns också två mindre förrådshus som skulle bli ypperliga gästhus samt ladugårdslänga. På andra sidan bygatan finns ca 2 hektar mark som tillhör gården som är utmärkta beteshagar för djur. På marken finns ett enklare garage.

  Kommunalt vatten – Enskilt avlopp från 2017. Indragen fiber!

  Besiktigat!

  Förvärvstillstånd kan komma att krävas vid förvärvet!

 • Allmän beskrivning

  HALL Slående utsikt rak igenom huset ut mot baksida via pardörrar. Klinkergolv, pärlspont på väggar med bevarade detaljer av skiftesverk och bevarad pärlspont i tak. Platsbyggd trappa till övervåning.

  SOVRUM MED EGEN DUSCH OCH TOALETT Laserat trägolv, tapet och pärlspont i tak. Nisch med klädförvaring. Dusch och toalett med klinkergolv (golvvärme el), kakel och pärlspont i tak med infällda spots. Toalett, handfat med kommod och dusch med glasdörrar. Handduksvärmare (vattenburen).

  VARDAGSRUM/MATSAL Rymligt rum med stort ljusinsläpp via flera fönster. Utgång till altan mot baksida i öster. Laserat trägolv, vit träpanel på väggar och i tak.

  KÖK Idag ett kombinerat café/restaurang kök med vissa inslag av IKEA Bodbyn kök. Köket är planerat för att enkelt kunna byggas om till ett traditionellt villakök. Laserat trägolv, kakel och tapet samt vitt tak. Spis med häll från 2022, fläkt från 2017, kyl från 2017 och frys 2017. Bänkskiva av kalksten och restaurangdel av rostfritt med industridiskmaskin samt extra handfat och ho.

  MATPLATS I öppenhet in mot kök. Laserat trägolv, tapet och vitt trätak.

  GROVENTRÈ Klinkergolv (golvvärme el), pärlspontspanel och vitt tak.

  DUSCH/TOALETT Klinkergolv (golvvärme el), kakel och vitt tak med infällda spots. Handfat med kommod, toalett och dusch med glasdörrar. Handduksvärme (vattenburen).

  TVÄTTSTUGA Klinkergolv (golvvärme el), vitmålade väggar och vitt tak. Bänk med ho. Tvättmaskin och torktumlare från 2017. Panna frän Bosch - luft/vatten. Två garderober.

  Övervåning

  ALLRUM Ljust och luftigt med takkupa och utgång till balkong i öster. Laserat trägolv, vit träpanel på väggar och i tak med synliga bjälkar.

  KLÄDKAMMARE Väggfast inredning.

  SOVRUM x 2 Laserat trägolv, vit träpanel på väggar och i tak.

  DUSCH/TOALETT Klinkergolv (golvvärme el), kakel och vit träpanel och infällda spots. Handfat med kommod, spegel med belysning, toalett och dusch med glasdörrar. Fläkt och handduksvärmare (vattenburen).

  STORT SOVRUM Laserat trägolv, tapet och vitt tak.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1916
  Byggår, kommentar
  Renovering och utbyggnad 2017
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund/ liten källare
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Vattenburet med luft/vattenvärmepump och direktverkande el
  Ventilation
  Mekanisk frånluft från badrum och tvättstuga
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp med gemensam infiltration med granne från 2017
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-05-17
  Fastighetsbeteckning
  Övra Sandby 2:2
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Övra Sandby bygata 11
  Postnummer
  38795
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Övra Sandby
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  45 790 kr/år
  El
  30 000 kr/år
  Elförbrukning
  13000 kWh
  VA
  4 850 kr/år
  Renhållning
  1 750 kr/år
  Väg, samf.
  490 kr/år
  Försäkring
  8 700 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  460 000 kr
  Summa pantbrev
  12 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  26000.0 kvm
  Övrigt
  - Ängsmark/viss lövskog/tall. - Gräsmatta och stenmurar.
  Uteplats
  - Takskyddad veranda mot framsida och innegård mot väster - Altan mot baksida i öster
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Nedra Sandby GA:1 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut Kraftledning, 0885IM-11/27615.1 Last: Avtalsservitut gällande infiltrationsbädd, är under inskrivning hos Lantmäteriet.
  Avtalsservitut Kraftledning
 • Övrigt
  För förvärv krävs förvärvstillstånd som sökes i samband med köp. Kostnad om 4.600 kronor som erlägges av köparen. Privatpersoner erhåller förvärvstillstånd. Om köparen är mantalsskriven på orten krävs ej förvärvstillstånd.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   175.0 kvm
  • Biarea
   256.0 kvm
  • Pris
   5 500 000 kr
  • Adress
   Övra Sandby bygata 11
  • Fastighet
   Övra Sandby 2:2
  • Tomtarea
   26000.0 kvm
  • Byggår
   1916
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.