Östra Hjälmstadgatan 50 Hjälmstad

Östra Hjälmstadgatan 50

Hjälmstad

Nära hav och bad och med egen minigolfbana!

Fritidshus med lugnt och naturskönt läge nära Djupvik, Sandvik och fågelskyddsområde. 2 rum och kök + toalett/dusch. Öppen spis. Takskyddad altan i söderläge, stenlagd innergård och mysig uteplats. Härlig naturtomt med planteringar, stenpartier m.m. Inkl inventarier - det är bara att flytta in!

Utgångspris: 595.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum2 rum
 • Boarea35 kvm
 • Tomtarea1420 kvm
 • AdressÖstra Hjälmstadgatan 50
 • OmrådeHjälmstad
 • Utgångspris595.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fritidshus med lugnt och naturskönt läge nära Djupvik, Sandvik och bara 700 meter till fint fågelskyddsområde. Här bor du helt vid sidan om allfarvägarna och med vidsträckta strövområden inpå knuten. Stugan är om 2 rum och kök + toalett/dusch. Öppen spis. Takskyddad altan i söderläge, stenlagd innergård och mysig uteplats. Separat uteförråd 3 m². Härlig naturtomt med planteringar, stenpartier m.m. Inkl inventarier - det är bara att flytta in!

  Stugan ligger ca 2,3 mil norr om Borgholm och lika mycket söder om Löttorp. Till Sandvik med åretruntaffär, sommarrestaurang, hamn och badstrand är det bara ca 4 km. Läget är fritt och ostört med naturen och fågelsången inpå husknuten. Gröna, lummiga omgivningar och vackra strövområden.

  Det finns cykelväg till Djupvik ca 4 km med badstrand, simskola, kiosk och restaurang.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM HJÄLMSTAD 2:27

  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Östra Hjälmstadgatan 50

  Postnummer
  387 91
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Föra

  Område

  Hjälmstad

  Boarea
  Ca ~35.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1420.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Lummig insynsskyddad trädgårdstomt med många naturrum och egen 18-håls enkel minigolfbana! Här finns två thujahäckar, stort stenparti med rhododendron, liljeväxter, rosor m.m. Separat mindre damm med liljeväxter, ormbunkar, vresrosor, cikoria, storblommig prästkrage m.m. Två plommonträd - blå respektive gula. Vindruvor. Ett äppelträd - Signe Tillisch. Ädelträd såsom lärkträd, bokar, idegran, kastanj, m.fl. Syrenberså. Stenlagd innergård med planteringar. Kringbyggd utemysplats med planteringar.

  Antal rum
  2 rum
  Antal sovrum
  1 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1980
  Taxeringsvärde byggnad: 202 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 377 000 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  19
  Byggår
  1980
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten från servitutsbrunn

  Avlopp

  Avlopp till egen 3-kammarbrunn.

  Övriga byggnader

  Separat uteförråd 16 m².

 • Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt 85 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  6 757 kr/år
  Vatten och avlopp
  730 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Samfällighet
  550 kr/år
  Hemförsäkring
  2 676 kr/år

  Trygg Hansa

  Slamtömning
  730 kr/år
  Summa driftskostnader
  12 643 kr/år
  Fastighetsskatt
  2 828 kr/år
  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  3182 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136, ca 2,3 mil norr om Borgholm. Vid skylt Lofta tag österut vid väderkvarnen, Östra Hjälmstadgatan. Följ vägen 900 meter så är du framme vid fastigheten. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  I Djupvik ligger dom gamla sjöbodarna på rad längs den steniga kusten utmed Kalmarsund. Badplatsen ligger naturskönt i en skyddad vik där stranden är bitvis klippig. Man kan även använda den populära bryggan och längre ut från stranden är det fin sandbotten. På kvällen gör man med fördel ett besök på restaurang Elise och avnjuter samtidigt den fantastiska solnedgången över sundet. Om du kan slita dig från badstranden så är en cykeltur till Äleklinta ett behagligt alternativ. Att färdas 6 km på den smala alvarvägen och samtidigt njuta av utsikten över det blå Kalmarsund är alltid en upplevelse. Ett självklart stopp på vägen är att åka ner från landborgen och titta på sjöbodarna i Bruddesta.

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. På dagen kan man svalka sig med att bada eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. . För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Hjälmstad Ga:1

 • Allmänt

  Prisjustering: Vid besiktningstillfället framkom det brister och fel, framförallt i byggnadens bjälklag. Priset är därför sänkt från 695 000 kr till 595 000 kr mot att köparen själv åtgärdar fel och brister. Mäklarfirman ska ta in offert för att åtgärda bjälklag och grund.

  Inventarier:

  I priset ingår möbler, utemöbler, husgeråd, redskap, gräsklippare, verktyg, minigolfklubbor/bollar, m.m. Det är bara att flytta in!

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fastigheten är med i områdets samfällighetsförening gällande vatten, vägar och grönområden, kostnad f.n. om 550 kr/år.

  Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum2 rum
 • Boarea35 kvm
 • Tomtarea1420 kvm
 • AdressÖstra Hjälmstadgatan 50
 • OmrådeHjälmstad
 • Utgångspris595.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.