Östra alvarvägen 12C

Sandvik

Ett unikt boende i Ölands vackraste kustby!

Här har ni möjlighet att förvärva en fantastisk fastighet belägen i kustidyllen Sandvik på norra Öland.

Utgångspris 4 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea104.0 kvm
 • Biarea104.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea47034.0 kvm
 • AdressÖstra alvarvägen 12C
 • PostortLÖTTORP
 • OmrådeSandvik
 • Utgångspris4.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här har ni möjlighet att förvärva en fantastisk fastighet belägen i kustidyllen Sandvik på norra Öland.

  Med hela 4,7 Ha mark och ett bostadshus om 5 rum och kök, byggt 1980 med fasad i kalksten, två stora gårdshus med tre gäst/uthyrningslägenheter samt ett rejält dubbelgarage/verkstad/carport.

  Mellan gårdshusen och bostadshuset finns ett härligt poolområdet med trädäck, pool på hela 9 x 4 meter och komplett kök, vilket gör detta till det perfekta stället att umgås på under varma sommardagar och kvällar.

  Dessutom har ägaren gjort en mycket smart investering genom att installera hela 114 solcellspaneler, vilket gör att fastigheten har en årlig vinst på hela 25 000 kr på elförbrukningen. Vill du hyra ut så intäktsmöjligheterna väldigt goda!

  Området i sig är också fantastiskt. Till havet är det bara ca 200 meter och till hamnen ca 500 meter. Den fina stenstranden med sandbotten ligger bara ca 800 meter bort, och om du vill handla finns en åretrunt öppen ICA-butik bara 200 meter bort.

  Sandvik ligger vid Kalmarsund utmed Ölands vackra stenkust på västra sidan ca 3 mil norr om Borgholm. En sommaridyll med fiske/gästhamn, fin badstrand, flera restauranger, café, året runt öppen livsmedelsbutik, affärer och härliga strövområden längs kusten och över alvarmarker.

 • Allmän beskrivning

  Bostadshuset : Välkommen in till detta trevliga bostadshus med öppet mellan kök och vardagsrum och med direkt utgång till härligt uterum mot öster och det fina poolområdet.

  Trappan i öländsk kalksten leder dig upp till den vackra takskyddade verandan. Bottenvåningen har en hall/korridor med grå klinker och golvvärme, som leder in i det ljusa köket och vardagsrummet med stora fönster åt väster och öster. Här finns golv av grå klinker med golvvärme i köket och ekparkett i vardagsrummet. Köksinredningen är elegant och stilren, med svarta granitbänkar och vitt kakel. Här finns också utrustning som spishäll, fläkt, kyl/frys, diskmaskin, ugn och micro. Badrum – här kommer man direkt tillbaka till byggåret 1980 med röd plastmatta på golv och röda vinyltapeter på väggarna och träpanel i tak. Välhållet men i behov av renovering och modernisering. Utrustat ed WC, tvättställ och duschkabin.

  På bottenvåningen finns också tre sovrum, i det större sovrummet har utgång till uterum.

  Källarvåningen har en stor gillestuga med öppen spis och fin bänk i kalksten. Här finns gott om plats för samvaro och fest. I källarvåningen finns också ett relax/sparum med hörnbubbelbadkar och en fräsch bastu, perfekt för avkoppling och vila. Andra rum på källarvåningen inkluderar en toalett/duschrum, ett rum/förråd med kalkstensgolv och garderober samt en tvättstuga med marmorgolv och utrustning som tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Slutligen har bostadshuset också ett teknikrum med pannrum, sandfilter, ackumulatortankar, elpatron och UV-filter till poolen, samt en vedpanna för extra värme.

  Gårdshusen: Gårdshusen - stenhuset och ladan renoverades 2013 och presenteras här:

  Ladan har förvandlats till en härlig uthyrningslägenhet med två sovrum, helkaklat badrum, toalett och ett rymligt allrum/kök där du kan njuta av den fantastiska utsikten mot Kalmarsund och Blå Jungfrun. Uppvärmning med luftvärmepump och en stor altan som inbjuder till avkoppling och social samvaro. I samma byggnad finns ett stort garage/förråd, teknik- och förrådsrum samt ett komplett kök som kan öppnas upp mot poolområdet genom två eldrivna portar. Perfekt för sommarfesterna!

  Stenhuset är ett charmigt hus i öländsk kalksten som inrymmer två uthyrnings/gästlägenheter. På taket finns solpaneler som ger varmvatten. Den stora lägenheten har ett rymligt allrum/kök, ett kaklat badrum på bottenvåningen och två stora sovrum på övervåningen med elradiatorer som värme. Den lilla lägenheten består av ett rum och ett helkaklat badrum med som bonus så finns en liten vinkällare som du når genom lucka i golvet.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med källare
  Byggnadsår
  1980
  Fasad
  Ölandskalksten
  Stomme
  Trä (Myresjöhus)
  Grundläggning
  Betong
  Grundmur
  Murad
  Plåtarbeten
  Lackerad plåt
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpanonor
  Uppvärmning
  Vattenburet system med luft/vattenvärmepump. Vedpanna. Solpaneler.
  Ventilation
  Mekanisk från och tilluft med återvinning, ny fläkt 2020.
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten + 2 egna brunnar. Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-05-16
  Fastighetsbeteckning
  Stenninge 6:11

  Övrigt

  Solceller - ingen elkostnad utan vinst! 2022 fick säljaren på grund av solcellsanläggningen med 114 paneler på fastigheten en inkomst av såld el om ca 25 000kr. Det finns även en solcellspanel 12 volt för ytterbelysning. Husen har målats om utvändigt 2022. Fiber finns indraget och centraldammsugare är monterad. Säljaren hyrde ut framför allt den stora lägenheten i ladan under 2022 och fick en hyresintäkt om 108 882 kr. Tillträde kan ske från 1 augusti 2023. Alla möbler ingår i uthyrningslägenheterna. Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m. Ytterligare städning av gårdshus och tomt utföres ej. Fastigheten är med i samhällets vägförening, kostnad f.n. 750 kr om året. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Östra alvarvägen 12C
  Postnummer
  387 70
  Ort
  LÖTTORP
  Område
  Sandvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  22 504 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  12 017 kr/år
  Renhållning
  3 000 kr/år
  Väg, samf.
  750 kr/år
  Försäkring
  6 737 kr/år
  Kommentar
  Under 2022 har ägaren fått 34 788 kronor för överproduktion av el från elbolaget och betalt 9624 kr till elbolaget för abonnemang och skatt dvs en intäkt på 25 164 kr.
  Taxeringsvärde
  1 678 000 kr
  Summa pantbrev
  1 309 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  47034.0 kvm
  Övrigt
  Fastigheten är taxerad som bebyggd jordbruksfastighet. Den stora arealen om 4,7 Ha fördelar sig på ängsmark och en trädgårdstomt med uppvuxna buskar och träd. På tomten finns eluttag för två husvagnar samt trädgårdsbelysning. Säljaren har gjutit ett stort fundament för ett mindre vindkraftverk och lämnar kvar stolpen om 12,5 meter som ej satts upp. För 15 år sedan lades dränering med självfall från tomten ner till Kalmarsund.
  Uteplats
  Stensatt uteplats med sittgrupp i kalksten mot väster. Stor vind och insynsskyddad altan mellan huskropparna med uppvärmd pool om 9 x 4 meter. En härlig plats för samvaro och fest med komplett utrustat utekök (kyl, frys, diskmaskin spishäll, ugn och diskbänk) och utedusch med kallt och varmt vatten, sittgrupp i kalksten och stora ytor för solstolar och matbord. Poolen från 2017 är i glasfiber med pooltak och kopplad till fastighetens luft/vattenvärmepump från 2018.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Persnäs-Sandvik GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Borgholm Stenninge S:3, Samfällighet: Borgholm Stenninge S:4, Samfällighet: Borgholm Stenninge S:5, Samfällighet: Borgholm Stenninge S:6 Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 0885IM-03/1875.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0885IM-13/8130.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 08-IM1-80/238.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0885-4767.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-4499.1
  Avtalsservitut Kraftledning(2 st) Avtalsservitut Kraftledning Mm Nyttjanderätt Stenupplag

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan Detaljplan
 • Övrigt
  För förvärv krävs förvärvstillstånd som sökes i samband med köp. Kostnad om 4.600 kr som erlägges av köparen. Privatpersoner erhåller förvärvstillstånd. Om köparen är mantalsskriven på orten krävs ej förvärvstillstånd. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad. Protokoll finns.
 • Närområde

  Allmänt om området

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen ända upp till Byerum Sandvik. På vägen 3 km från Sandvik ligger Jordhamn med en bedårande utsikt över Kalmarsund från den slingriga grusvägen. I Jordhamn finns den berömda skurkvarnen som är den enda i sitt slag i hela Sverige. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   104.0 kvm
  • Biarea
   104.0 kvm
  • Pris
   4 975 000 kr
  • Adress
   Östra alvarvägen 12C
  • Fastighet
   Stenninge 6:11
  • Tomtarea
   47034.0 kvm
  • Byggår
   1980
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.