Öringstigen 7 Borgholm - Björkviken

Öringstigen 7

Borgholm - Björkviken

Drömboende nära havet!

Ett elegant och påkostat hus av hög klass med fint läge nära hav och bad mellan Borgholm och Köpingsvik. 5 rum och kök ca 143 kvm.

Utgångspris: 3.975.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum5 rum
 • Boarea143 kvm
 • Biarea50 kvm
 • Tomtarea766 kvm
 • AdressÖringstigen 7
 • OmrådeBorgholm - Björkviken
 • Utgångspris3.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Tänk...att få bo vid havet med bara 200 meter till badstranden!

  Ett elegant och påkostat hus av hög klass med fint läge nära hav och bad mellan Borgholm och Köpingsvik. Den här fina villan passar er som söker efter ett boende utöver det vanliga eller kanske för er som letar efter ett exklusivt fritidsboende med gott om plats för familj och gäster. Väl disponerad planlösning med stort vardagsrum, allrum med kakelugn, stort kök med burspråk, två badrum, tre sovrum, tvättstuga och garage. Garageuppfarten rymmer två bilar. Mycket fin trädgårdstomt med insynsskyddad altan på baksidan.

  Här bor ni bara 200 meter från områdets badstrand och 450 meter till områdets båthamn.

  Björkviken/Solbergaområdet är ett trivsamt område bebyggt med villor och fritidshus vackert beläget vid havet mellan Borgholm och Köpingsvik.

  Till affärer, service, skola i Borgholm är det ca 2,5 km. Till affär och skola i Köpingsvik är det ca 2 km.

  Besiktigat!

  Ett elegant hus som bjuder på en öppen trivsam planlösning med stora och väl tilltagna rum. Smakfull ekparkett från Kährs Golv är genomgående i alla rum.

  Här finns välkomnande hall med exklusivt marmorgolv från Ryssland, Rosa Aurora, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob med skjutdörrar. Valv mot kontor och kök.

  Kontor/sovrum med ekparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.

  Stort kök med burspråk vid matplats. Ekparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Skåpsinredning i ek utrustat med spishäll, fläkt med kåpa, micro, ugn, diskmaskin, kyl och frys.

  Allrum med öppet mot kök och stort fönsterparti mot altan som ger ljus och rymd. Fin kakelugn som ger skön värme. Ekparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.

  Stort vardagsrum med stora fönster mot norr och söder som ger fint ljusinsläpp. Gott om plats för såväl mat som sittgrupp. Ekparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.

  Toalett/duschrum med plastmatta på golv, kaklade väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp och klädkammare.

  Toalett/duschrum renoverat 2009 med klinkergolv med golvvärme, kaklade väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch med välvda glasdörrar och handduksvärmare.

  Sovrum med ekparkettgolv, ljus randig tapet på väggar och vitmålat tak. 4 garderober.

  Sovrum med ekparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. 2 garderober.

  Tvättstuga med plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Utrustat med tvättmaskin, tvättho, VVB, Luftvärmeanläggning/ventilation, städskåp och 4 garderober.

  Stort isolerat garage med klinkergolv, vitmålade väggar och tak. Här finns inspektionsluckan till grunden. Centraldammsugare.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM SOLBERGA 1:116

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Öringstigen 7

  Postnummer
  387 37
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Köping

  Område

  Borgholm - Björkviken

  Boarea
  Ca ~143.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  50.0 m2
  Tomtareal/mark
  766.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Mycket fin och välvårdad tomt med gräsmatta, liguster och thujahäckar ger fint insynsskydd. Stensatta gångar. Flaggstång. En prunkande trädgård med planteringar och träd - rosor, lagerblad, japanskt körsbärsträd, syrén, hortensior, magnolia, plommonträd m.m.

  Antal rum
  5 rum
  Antal sovrum
  3 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1991
  Taxeringsvärde byggnad: 2 154 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 2 884 000 kr
  Standardpoäng
  39
  Byggår
  1991
  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Mexisten

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Luftvärmeanläggning, luftvärmepump och kakelugn.

  Ventilation

  Mekanisk till- och frånluft

  Uteplats

  Skyddad altan i syd/västläge med markis.

 • Byggnad
  Standardpoäng
  39
  Byggår
  1991
  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Mexisten

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Luftvärmeanläggning, luftvärmepump och kakelugn.

  Ventilation

  Mekanisk till- och frånluft

  Uteplats

  Skyddad altan i syd/västläge med markis.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 1 158 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  9 500 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vatten och avlopp
  5 378 kr/år
  Renhållning
  1 054 kr/år
  Hemförsäkring
  4 200 kr/år

  Länsförsäkringar

  Ved
  1 500 kr/år
  Summa driftskostnader
  22 132 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Årlig elförbrukning
  4057 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 mot Köpingsvik ca 300 meter efter rondellen. Tag vänster mot Björkviken/Blå Rör. Kör nedför backen och tag 1:a väg vänster (Forellstigen) sedan 1:a väg höger (Öringstigen) Kör Öringstigen rätt ner mot ett vitt mexitegelhus på vänster sida som är fastigheten. Öringstigen 7 - vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och inmundiga någon trevlig spis samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  Köpingsvik är känd för sin långgrunda och fina sandstrand och är ett populärt semestermål med campingplatser och restauranger. Redan under vikingatiden var Köpingsvik en viktig handelsplats tack vare sitt strategiska läge. På väg in i Köpingsvik ligger Köpings Klint, landborgskanten med flera kända gravfält uppe på klinten. Här njuter man av en bedårande utsikt över Köpingsvik och ett blått Kalmarsund. Klinten består av alvarmark med en rik flora av blommor, mossor och svampar som samsas med kor på bete. Via cykel tar man sig enkelt en tur på den fina cykelvägen direkt till Borgholm om besök i affärer och restauranger lockar. Annars kan man med fördel stanna i Köpingsvik och fika på konditoriet, inmundiga läckra bakverk och smörgåsar eller besöka Klinta Bykrog och avnjuta deras berömda pizzor.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Köpingsviks Samhälle, Detaljplan (Beslutsdatum: 19890227)

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde kan ske efter överenskommelse.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum5 rum
 • Boarea143 kvm
 • Tomtarea766 kvm
 • AdressÖringstigen 7
 • OmrådeBorgholm - Björkviken
 • Utgångspris3.975.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.