Nybo 170

Grönhögen

Charmigt fritidsboende med vackert läge och havsutsikt!

Välkommen till en riktig fritidshusidyll nära havet på sydvästra Öland!

Utgångspris 2 195 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/6 kl 13:00 - 13:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea63.0 kvm
 • Biarea16.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2559.0 kvm
 • AdressNybo 170
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeGrönhögen
 • Utgångspris2.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till en riktig fritidshusidyll! Belägen längst söderut i Grönhögen på sydvästra Öland, erbjuder detta charmiga fritidshus med havsutsikt en fin möjlighet att komma bort från stadens brus och ta del av lugnet på ön. Här njuter ni av soluppgången över alvaret och solens nedgång i sundet.

  Enligt lokalbefolkningen är detta byns äldsta hus, som har byggts ut i fin stil på 1990-talet och har sedan dess fått ytterligare en utbyggnad på 2004 i form av ett uterum mot havet. Här finns allt du behöver för att känna dig hemma på din nya plats - kök, badrum, sovrum, allrum med en mysig braskamin och ett härligt uterum där du kan koppla av och njuta av utsikten mot havet.

  På tomten finns även ett vackert gårdshus, vitmålat och putsad kalksten, som erbjuder ett härligt rum med kalkstensgolv med golvvärme, putsade väggar och öppet upp i nock med tre takfönster som ger ljus och rymd. Här finns även en öppen spis i kalksten och en liten bastu för de kalla kvällarna, samt ett litet förråd.

  På tomten finns även en liten gäststuga och förrådsbod som ger dig extra utrymme för dina gäster eller förvaring. Detta är en plats där du kan känna dig avkopplad och bekväm, omgiven av den vackra naturen och den storslagna utsikten över havet i väster och de öppna fälten åt öster.

  Grönhögen - Årets ölandsby 2022 och mitt i Ölands världsarv - är en by som är välkänd för sin fina golfbana och hamn. Här finns också en året runt öppen ICA-butik och under sommaren flera restauranger och sommaraffärer, padel- och tennisbana. Ett rikt konstliv med galleri och konstförening. Åretruntboende och deltidsboende, gammal som ung, här finns något för alla!

  Några kilometer söderut ligger Ottenby, välkänt bland fågelskådare som en av Sveriges bästa fågellokaler. Alvaret ligger bara en kort promenad bort runt knuten. Eketorps borg som är en uppbyggd fornborg från både järnålder och medeltid är ett populärt utflyktsmål några kilometer från byn.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning: Välkommen till denna mysiga och trivsamma stuga När du kliver in i allrummet möts du av ett ljust och luftigt utrymme, med vackert parkettgolv och vitlaserad träpanel på både väggar och tak. I köket finner du en vitmålad köksinredning med två spisplattor, kylskåp, liten diskmaskin, ugn, micro och kolfilterfläkt. Badrummet har en plastmatta på golvet och målad väv på väggarna. Här finns alla bekvämligheter du kan tänkas behöva, som WC, dusch, tvättho, handukstork, tvättmaskin, varmvattenberedare och fläkt. Allrummet har nyligen försetts men en fin braskamin
  Uterummet nås från allrummet och är utrustat med öppningsbara fönsterpartier så att du kan njuta av havsbrisen när du önskar det. Veranda med utgång mot den fina stensatta gårdsplanen mot öster. Här finns också kyl/frys.
  Sovrummet, som tidigare var köket, är inrett med trägolv och vitmålade väggar och tak. Här finns en vedspis och en äldre köksinredning som bidrar till en rustik och charmig känsla. Från sovrummet finns det en utgång till tomten åt väster och en trappstege som leder upp till det mysiga sovloftet.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan
  Byggnadsår
  1909
  Fasad
  Blåmålad träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glas
  Tak
  Lertegel
  Uppvärmning
  Elradiatorer och braskamin
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Ventlinge 38:1
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Nybo 170
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Grönhögen
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  14 977 kr/år
  El
  6 105 kr/år
  Elförbrukning
  1498 kWh
  VA
  4 703 kr/år
  Renhållning
  1 270 kr/år
  Försäkring
  2 899 kr/år
  Taxeringsvärde
  926 000 kr
  Summa pantbrev
  375 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2559.0 kvm
  Övrigt
  Trädgårdstomt med gräsmatta, uppvuxna träd och buskar. Stenmur och häck mot vägen.
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 08-IM1-85/2265.1
  Avtalsservitut Kraftledning

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt
  Det mesta av inventarierna ingår, de som ej ingår i försäljningen: - Alla konstverk, dvs. tavlor, glasskulpturer, keramiska konstverk och glasföremål - Tv - Bord + 4 stolar (uterummet) - Pallar 3st (uterummet) - Serveringsvagn (uterummet) - Hylla på väggen (sovrummet) - Moped - Cykel Ytterligare städning utföres ej av säljaren. Besiktning är utförd av säljaren och protokoll finns. Energideklaration utföres ej på fritidshus.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ventlinge socken och Grönhögen har gamla anor redan från stenåldern men det var först senare som jordbruk m.m. kom igång. Under 1800-talet startade jordbrukarna upp sockerbetsodling och även ett flertal stenindustrier blommade upp där det utvanns kalksten som användes till byggmaterial och stenmurar. Fiskebåtarna låg på rad i hamnen och idag är det en välbesökt fritidshamn. I dagsläget har Grönhögen en golfklubb som klassas som en av Sveriges bästa 18-håls golfbana med sin speciella karaktär. I samhället finns det även två restauranger, ICA-butiken erbjuder service som paketutlämning och är ombud för apotek och Systembolag, samt andra småbutiker och gårdsbutiker att strosa i. Badmöjligheter både vid strand, brygga och det gamla kalkbrottet på promenadavstånd.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Sovrum
   1
  • Boarea
   63.0 kvm
  • Biarea
   16.0 kvm
  • Pris
   2 195 000 kr
  • Adress
   Nybo 170
  • Fastighet
   Ventlinge 38:1
  • Tomtarea
   2559.0 kvm
  • Byggår
   1909
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.