Norrmarksgatan 2 Kolstad

Norrmarksgatan 2

Kolstad

Här bor du nära allt - lugnt läge nära Borgholm och Köpingsvik!

Fritidshus på solig hörntomt i populära Kolstadsområdet mellan Borgholm och Köpingsvik. Fritidshus om 5 rum och kök + gästlägenhet ! Öppen spis, uterum, altan i söderläge!

Utgångspris: 1.795.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum6 rum
 • Boarea96 kvm
 • Tomtarea1005 kvm
 • AdressNorrmarksgatan 2
 • OmrådeKolstad
 • Utgångspris1.795.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fritidshus på solig hörntomt i populära Kolstadsområdet mellan Borgholm och Köpingsvik. Här bor du lugnt och trivsamt med gång/cykelavstånd till såväl Borgholm som Köpingsvik, Till Köpingsvik med en av Ölands finaste sandstränder, omtyckt bageri/konditori, restauranger m.m. är det ca 2 km. Till Borgholm med affärer, restauranger, service och nöjen är det ca 3 km. Ett väl disponerat fritidshus med gott om plats för familj och vänner med 3 sovrum, kök, matrum, badrum och stort trivsamt vardagsrum med öppen spis och utgång till altan i söderläge. I samma huskropp finns även en gästlägenhet med ett stort rum med 4 fasta kojer, köksinredning samt badrum. Perfekt när släkt och vänner kommer på besök eller som en bra inkomstkälla genom uthyrning. Här finns 4 altaner varav en under tak samt förråds- och redskapsbod. Säljes inkl. inventarier - det är bara att flytta in!

  Hall med plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. 3 garderober samt stor garderob med skjutbara spegeldörrar. Matrum med trägolv, ljus tapet på väggar och träpanel i tak. Utgång till takskyddad altan. Kök med plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Blå skåpsinredning med elspis, fläkt med kåpa samt dubbla kyl/frysskåp. Toalett/duschrum med plastmatta på golv, plastad tapet på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ och dusch. Sovrum med ljust parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob. Sovrum med nålfiltsmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. 2 garderober. Sovrum med ljust parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Stort trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp med stora fönster och fönsterdörr mot altan i söderläge. Öppen spis och luftvärmepump. Askparkettgolv, ljus tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak.

  Gästlägenhet med egen ingång och altan. Ett rum med köksinredning och fyra fasta kojer. Plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar samt vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ och dusch.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM KOLSTAD 39:16

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Norrmarksgatan 2

  Postnummer
  387 36
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Köping

  Område

  Kolstad

  Boarea
  Ca ~96.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1005.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Fin hörntomt med gräsmatta, buskar, flaggstång, stenmurar och utebelysning.

  Antal rum
  6 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1976
  Taxeringsvärde byggnad: 1 020 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 624 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 644 000 kr
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  29
  Byggår
  1973-74
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Papp

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Elradiatorer, luftvärmepump och öppen spis

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Fyra altaner - en takskyddad i söderläge med utgång från matrum, en träaltan i söderläge med utgång från vardagsrum, en mindre stenlagd altan i norrläge samt en träaltan i sydvästläge vid gästlägenhet.

  Övriga byggnader

  Förråds och redskapsbod.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  29
  Byggår
  1973-74
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Papp

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Elradiatorer, luftvärmepump och öppen spis

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Fyra altaner - en takskyddad i söderläge med utgång från matrum, en träaltan i söderläge med utgång från vardagsrum, en mindre stenlagd altan i norrläge samt en träaltan i sydvästläge vid gästlägenhet.

  Övriga byggnader

  Förråds och redskapsbod.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  3st inteckningar på totalt 120 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  4 000 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Vatten och avlopp
  6 339 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Väg
  2 000 kr/år
  Hemförsäkring
  3 500 kr/år
  Summa driftskostnader
  17 439 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Årlig elförbrukning
  639 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 strax norr om trafikljusen i Borgholm, tag av mot Kolstad. I Kolstad by tag första till vänster Kolstad Smedgata. Efter 750 meter tag till höger Norrmarksgatan. Fastigheten ligger på hörnet Norrmarksgatan och Kolstad Smedgata. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Köpingsvik: Köpingsvik är ett gemytligt samhälle som är en av Ölands äldsta turistorter. Hit återvänder många år efter år. Köpingsviksbukten är känd för sitt fantastiska bad, en långgrund härlig badvik med mjuk, vit och finkornig sand. Bebyggelsen består av en trevlig blandning av villor och fritidshus. Runt samhället finns utmärka strövområden utmed alvarmarker på klinten mot Borgholm, i skogen och längs strandpromenaden vid havet. I Köpingsvik finns åretruntöppen ICA-butik, bykrog och skola t.o.m. årskurs 6. På sommaren blomstrar samhället upp och då slår campingplatser, butiker och restauranger upp sina portar för att ta emot sommargäster från både när och fjärran.

  Borgholm: Borgholm är Ölands enda stad med komplett utbud av service, affärer och skolor t.o.m. högstadiet. Sommartid blomstrar den lilla staden upp till att bli en av Sveriges populäraste turistorter med brett utbud av restauranger, nöjen och butiker

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Kolstad Ga:2

  Planer och bestämmelser

  Kolstad 39:1 M Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19710316)

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Byggår: Fritidshuset uppfördes 1973-74. Enligt taxeringsuppgifter är byggåret satt till 1976.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår inventarier enligt beskrivning samt diverse köksutrustning, det är bara att flytta in!

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum6 rum
 • Boarea96 kvm
 • Tomtarea1005 kvm
 • AdressNorrmarksgatan 2
 • OmrådeKolstad
 • Utgångspris1.795.000 :-

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 47 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet och annonser i de stora lokala tidningarna. Dessutom har vi 5 000 följare på Facebook.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholms och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.