Näsby 107

Näsby

Fritidshus med gäststuga och fri utsikt över Östersjön!

Boende med gäststuga som passar lika bra för permanent som fritidsboende. Utsikt över strandängarna och Östersjön. Här bor du 900 meter från havet!

Utgångspris 2 390 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea57.0 kvm
 • Biarea55.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea875.0 kvm
 • AdressNäsby 107
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeNäsby
 • Utgångspris2.390.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fågelskådare eller livsnjutare?

  Här har vi något unikt med fri utsikt över strandängarna. I den vackra radbyn Näsby på sydöstra Öland ligger detta välhållna hus med fina stensatta gångar. Östersjön ligger med fri utsikt i öster endast 900 meter bort med badstrand och brygga. Huset består av 4 rum och kök om 1-plan med inredd källare med en väldigt mysig gillestuga och gästrum. På tomten finns isolerat gästhus/förråd. Näsby är en klassisk öländsk radby med mestadels äldre bebyggelse, belägen ca 5 mil sydost om bron. Är du intresserad av natur och djur - då har du hittat rätt, här finns sköna strövområden i Ottenbylund, ut med kusten och över stora alvaret. Till södra udden, fågelstation och Långe Jan är det bara ca 7 km. Är du intresserad av golf har du Grönhögens golfbana ca 5 km bort och även mataffär. I byn finns Carlas kafé som om somrarna erbjuder musikkvällar, mat och dryck samt goda bakverk. I byn finns också populärt B&B, galleri och ett fokus kring aktiviteter med natur- och fågeltema.

  Kommunalt V/A - Vattenburen värme med luft/vatten och solpaneler!

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, säljaren kommer teckna dolda fel försäkring. Fastigheten är besiktigad.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning: Ni välkomnas av en mindre trapphall med trappa och golv av Ölandsskiffer. En halv trappa ner finner ni pannrum kombinerad tvättstuga med tvättmaskin, dusch, tvättställ/ho samt extra toalett (kvarn). In till höger finns fin gillestuga med värmegolv och terracotta klinker, vitkalkade väggar. Intill finns gästrum och förråd med extra frys. En trappa upp kommer ni rakt in i köket med laminatgolv, spis, fläkt, kyl/frys, diskmaskin samt större arbetsbänk. bredvid har vi matrum med laminatgolv och äldre taket bevarat sedan byggnadsåret. Intill finns badrum med klinkers, golvvärme, helkaklade väggar, tvättställ samt tvättho. Vänster om matrummet finns vardagsrummet med laminatgolv och utgång till uterum i väster (kvällssol) samt en mindre klädkammare. Sovrum med laminatgolv samt fönster i två väderstreck.

  Rumsbeskrivning:

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med källare
  Byggnadsår
  1945
  Fasad
  Trä/plast
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Murad med källare
  Grundmur
  Ölandssten
  Plåtarbeten
  Brunmålad plåt
  Fönster
  2 & 3- glas
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Vattenburet - luft/vatten samt solpaneler & direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Näsby 17:4

  Övrigt

  Kamin nyinstallerad, ej kontrollerad eller godkänt av sotare.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Näsby 107
  Postnummer
  38664
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Näsby
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  38 790 kr/år
  El
  28 674 kr/år
  Elförbrukning
  11144 kWh
  VA
  4 144 kr/år
  Renhållning
  1 764 kr/år
  Försäkring
  4 208 kr/år
  Kommentar
  Fastigheten har används året runt.
  Taxeringsvärde
  929 000 kr
  Summa pantbrev
  646 500 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  875.0 kvm
  Övrigt
  Tomt med äganderätt om ca 875 m². Gräsmatta samt päron, äppel och plommonträd.
  Uteplats
  Ölandsstensatta gångar samt uteplatser. Två i öster mot havet.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Fastigheten säljs inklusive inventarier och saker. Säljaren förbehålles att fråntaga saker innan ägarbytet. Säljaren kommer genomföra en enklare städning innan ägarbyte. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, vilket ställer högre krav på köparens undersökningsplikt.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   1
  • Boarea
   57.0 kvm
  • Biarea
   55.0 kvm
  • Pris
   2 390 000 kr
  • Adress
   Näsby 107
  • Fastighet
   Näsby 17:4
  • Tomtarea
   875.0 kvm
  • Byggår
   1945
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.