Lövängsvägen 166 Hörlösa

Lövängsvägen 166

Hörlösa

Gedigen tegelvilla för permanent- eller fritidsboende!

En gedigen villa i Hörlösa med nära till såväl Kalmarsund som Östersjön. Gott om plats för familjen med 4 sovrum, kök, vardagsrum med öppen spis. Fritt och fint läge utan angränsande bebyggelse längs den vackra Lövängsvägen som går parallellt med landsvägen.

Utgångspris: 975.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea125 kvm
 • Biarea35 kvm
 • Tomtarea2125 kvm
 • AdressLövängsvägen 166
 • OmrådeHörlösa
 • Utgångspris975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  En gedigen villa i Hörlösa med nära till såväl Kalmarsund som Östersjön. Gott om plats för familjen med 4 sovrum, kök, vardagsrum med öppen spis. Fritt och fint läge utan angränsande bebyggelse längs den vackra Lövängsvägen som går parallellt med landsvägen. Här bor du i vacker natur med lövskogslundar ner mot alvarmarkerna och havet vid den vackra kuststräckan Gillberga och Jordhamn. Hörlösa är en liten by med blandad bebyggelse av gamla hus och gårdar. Till Källa med året runt öppen affär är det ca 2 km, till hav och bad ca 3 km. Till kustidyllen Sandvik med fiske/gästhamn, badstrand, affär och tre restauranger är det ca 7 km.

  Bottenvåning:

  Hall med klinkergolv, gulmålade väggar och vitmålat tak. Inre hall med plastmatta på golv, vitmålade väggar och vitmålat tak. 2 garderober. Vardagsrum med fin öppen spis. Parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Toalettrum med plastmatta på golv, kaklade/gulmålade väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc och tvättställ. Kök med parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Gråmålad köksinredning utrustat med elspis (2018) ,fläkt med rostfri kåpa (2011), kyl/frys (2010) Stänkskydd av marmor. Sovrum med parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Garderob. Inre hall med plastmatta på golv, gulmålade väggar och vitmålat tak. Dusch /tvättrum med plastmatta på golv, gulmålade väggar och vitmålat tak. Utrustat med dusch och tvättmaskin. Pannrum med olje/elpanna CTC. Snickarbod/förråd. Matkällare. Garage.

  Övervåning:

  Hall med parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Garderob. Badrum med plastmatta på golv, rött kakel/plastad tapet på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ och badkar. Stort sovrum med parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Utgång till balkong i söder. Garderob. Sovrum med parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob. Sovrum med parkettgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM HÖRLÖSA 2:23

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Lövängsvägen 166

  Postnummer
  387 70
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Persnäs

  Område

  Hörlösa

  Boarea
  Ca ~125.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  35.0 m2
  Tomtareal/mark
  2125.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Trädgårdstomt med uppvuxna träd och stensatta gångar.

  Antal rum
  5 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 15 jun 2020
  Energiprestanda: 212 kWh/m2
  Besiktades av: Rune Karlsson
  Energiklass: G
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1959
  Taxeringsvärde byggnad: 655 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 923 000 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  26
  Byggår
  1959
  Grund

  Betong

  Tak

  Taktegel

  Fasad

  Tegelstensfasad

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Lättbetong

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Äldre avloppsanläggning. Ny ägare behöver komplettera med ny infiltration

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

 • Pantsättningar & Inteckningar
  5st inteckningar på totalt 96 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  25 562 kr/år
  Vatten och avlopp
  4 212 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Hemförsäkring
  3 644 kr/år
  Summa driftskostnader
  35 418 kr/år
  Fastighetsskatt
  6 923 kr/år
  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  2863 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 3 mil norr om Borgholm, tag av mot Hörlösa/Gillberga, efter ca 200 meter tag gamla landsvägen (Lövängsvägen) norrut och efter ca 400 meter så ligger fastigheten på höger sida. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen förbi Jordhamn ända upp till Byerum Sandvik. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Hörlösa Ga:3

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning, radonmätning, provtryckning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Säljaren har 2015 fått föreläggande att befintlig avloppsanläggning behöver kompletteras med ny infiltration. Detta har ej utförts och ny ägare behöver anlägga ny infiltration. Uppskattad kostnad om 50.000 - 100.000 kr

  Angiven driftkostnad är för året åretruntboende, tidigare ägare har tyckt om att ha det varmt och gott runt omkring sig och hade 25-26 grader varmt i huset året runt.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea125 kvm
 • Tomtarea2125 kvm
 • AdressLövängsvägen 166
 • OmrådeHörlösa
 • Utgångspris975.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.