Lövängsvägen 212

Källa

Med möjlighet till både permanent- eller fritidsboende. Välkommen till det rosa huset!

Det rosa huset är charmigt och tilltalande på alla sätt med sin trevliga planlösning och underbara tomt, en plats att trivas på. Välkommen!

Utgångspris 1 595 000 kr
Högsta bud Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum7 rum
 • Boarea141.0 kvm
 • Biarea30.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1967.0 kvm
 • AdressLövängsvägen 212
 • PostortLöttorp
 • OmrådeKälla
 • Utgångspris 1.595.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till Lövängsvägen 212, en enplansvilla med härlig tomt, bra läge både i Långerum och på Öland. Perfekt för den större familjen eller för er som önskar välkomna familj och vänner på sommaren! Här bor du med promenadavstånd till året-runt öppen matbutik i Källa, Ninnis kroppkakor och härliga naturområden. På cykel tar du dig snabbt ner till den västra kusten där bad från klipphällar erbjuds och magiska solnedgångar utlovas! På den östra sidan hittar du snabbt ett favoritställe för bad och sol på sandstrand.

  Den rosa enplansvillan är iögonfallande vid förbi-passage, sällan ser man så charmiga och prydliga hus som detta. På framsidan växer rosa hortensia och en flaggstång pryder tomten. Väl på tomten möts vi av en generös uppfart och en härlig tomt på knappt 2 000 kvadratmeter. Här bor ni med ett avskilt och lugnt läge, med angränsande natur och möjlighet till vidareutveckling. På tomten finns idag ett boningshus om 141 kvadratmeter i bra skick, här sätter du med enkla medel din egen prägel. På tomten finns även en vedbod med intilliggande förråd. Vidare kanske du önskar en trevlig pergola som tillägg till uteplatserna, växthus, hängmatta för sommarens romanläsning eller studsmatta och fotbollsmål till barnen? Ja möjligheterna är många!

  Villan består idag av trevliga sällskapsytor med stort kök, allrum och vardagsrum med mysig eldstad. Utöver detta finns fem möjliga sovrum, trevlig entréhall, tvättstuga, praktiskt förråd, badrum med bastu samt gästtoalett.

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas in på tomtens framsida, från den trevliga stenläggningen kliver vi in i den rymliga hallen. Till vänster har vi vardagsrum, allrum och vidare kök, tvättstuga med grovingång och förråd med egen ingång. Till höger har vi en korridor med fem möjliga sovrum, badrum med bastu och gästtoaletten. En trevlig och praktisk planlösning med sällskapsytor i fokus.

  Köket är väl tilltaget med praktisk planlösning och trevligt ljusinsläpp och både utgång till uteplatsen på baksidan. God förvaring bakom vita luckor, diskmaskin, dubbel kyl/frys, ugn i bra höjd och en charmig vedspis. Ett kök att trivas i med plats för matbord.

  Allrummet är ljust och härligt med burspråk och utgång till den stenlagda uteplatsen på framsidan. Tillsammans med vardagsrummet skapas en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Här finns gott om plats för soffgrupp och bokhyllor.

  Vardagsrummet är mellan kök och allrum, med plats för både soffa och tv-möbel. Stort plus med den mysiga kaminen, bidrar till både härlig stämning och behagligare driftkostnad.

  Det finns fem möjliga sovrum i huset, fyra ganska jämnstora med plats för säng, nattduksbord och garderober. Det femte sovrummet har plats för dubbelsäng, förvaring och har utgång till uteplats på baksidan.

  Tvättstugan är väl tilltagen med tvättmaskin, sink med tvättho, garderober och egen ingång. Intill tvättstugan finns det rymliga förrådet.

  Badrummet har ljus våtrumsmatta och trevligt ljusflöde via insynsskyddat fönster. Här har vi ingång till bastun, dusch, toalett och handfat. Utöver detta finns även en gästtoalett med rosa våtrumsmatta, toalett och handfat.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1982
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  3-glasfönster termo, 2-glas altandörr
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Frånluft värmepump FX
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Långerum 1:44
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Lövängsvägen 212
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Källa
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  33 687 kr/år
  El
  22 500 kr/år
  Elförbrukning
  7740 kWh
  VA
  4 759 kr/år
  Renhållning
  1 570 kr/år
  Väg, samf.
  100 kr/år
  Försäkring
  4 258 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Kommentar
  Kostnad el uppskattad beroende på leverantör och användning.
  Taxeringsvärde
  1 657 000 kr
  Summa pantbrev
  650 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1967.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörlösa GA:3 ändamål: Vägar
 • Övrigt
  Fastigheten säljs genom dödsbo, friskrivning tillämpas. Stor del av inventarierna följer fastigheten utan särskild ersättning, flyttstädning utförs ej. Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde enligt överenskommelse och efter registrerad bouppteckning. Fiber finns.
 • Närområde

  Allmänt om området

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   7 rok
  • Sovrum
   5
  • Boarea
   141.0 kvm
  • Biarea
   30.0 kvm
  • Pris
   1 595 000 kr
  • Adress
   Lövängsvägen 212
  • Fastighet
   Långerum 1:44
  • Tomtarea
   1967.0 kvm
  • Byggår
   1982
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.