Legenäsgatan 10

Sandvik

Här bor du enkelt nära naturen med fågelkvitter och odlingsmöjligheter!

Ministuga i Legenäs Ekoby på norra Öland ca 2 km från kustidyllen Sandvik och ca 3 km från Östersjön. Enkelt utan el och vatten, servicehus finns!

Utgångspris 89 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformArrende
 • Arrendeavgift9 000 kr
 • Antal rum1 rum
 • Boarea9.9 kvm
 • AreakällaEnligt ritning
 • Tomtarea100.0 kvm
 • AdressLegenäsgatan 10
 • PostortLÖTTORP
 • OmrådeSandvik
 • 89.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Ministuga om 9,92 kvm i Legenäs Ekoby på norra Öland ca 2 km från kustidyllen Sandvik med välsorterad ICA-butik och ca 3 km från Östersjön. Ett enkelt boende utan el och vatten indraget i stugan men du har del i en gemensam servicebyggnad med el, vatten/avlopp, toaletter, duschar, kök och samvaroytor. Stugan ligger i ytterkant av "byn", vilket ger ett mer privat läge. Stugan är utrustad med primuskök, fotogenkamin och grill. Det finns möjlighet att odla och många har installerat solceller på sina stugor. Med endast 200 meter från busshållplatsen tar du dig lätt både söder- och norr ut på Öland och även Silverlinjen som går från Stockholm stannar.

  Inkl inventarier. Arrendeavgift 9 000 kr/år.

  Ekobyn bildades 2003 och ligger lugnt och fridfullt i byn Legenäs ca 29 km norr om Borgholm.

  .............................................................................................................................................................................................................................................................................

  Övrig info:

  Sedan 2003 har Legenäs Ekoby varit igång på norra Öland. Projektet drivs utav Stiftelsen Ekologiskt Semesterboende. De boende i byn äger själva sina stugor och har gemensam servicebyggnad.

  Servicebyggnad i 2 plan. Byggår 2003. Area 120 m²/plan.

  Markplan: matsal, gemensamt kök, tvättstuga, RH-toa, Damavdelning med 5 handfat, 3 duschar, 3 toaletthytter. Varmt och kallt vatten. Herravdelning med samma antal handfat, toaletter, duschar plus en urinoar.

  Övre plan: sällskapsrum ca 90 m². Stiftelsens kontor med pentry och förråd ca 30 m².

  Servicehuset är öppet mellan den 15 april och 15 oktober.

  Legenäs Ekoby omfattar idag f.n. 46 stugor. Detaljplan och bygglov tillåter bebyggelse av totalt 65 stugor. De boende äger sina resp. stugor och arrenderar mark på mellan 100 och 180 m² samt servicehuset utom kontoret på övre plan. Arrendatorerna ansvarar för avfallshantering och renhållning av gemensamma utrymmen. Fastighetsägaren ansvarar för skatt, avgifter, el, vatten, försäkring, underhåll av servicebyggnader och skötsel av VA - systemet.

  Ekobyn har ett unikt VA - system: vatten pumpas från egen brunn, filtreras, hålls under tryck i hydrofor tör att nyttjas i servicehuset, det nyttjade vattnet ansamlas, filtreras, syresätts, hygieniseras och lagras för att efter 6 månaders i en bassäng för att nästa säsong användas för bevattning av egna odlingar. Avloppet består av tre separata kretslopp: avföring och urin separeras i toalettstolarna som avrinner till två slutna betongbehållare på 20 m².

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i byggnaden som man känt till eller borde känt till.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående byggnadens skick.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår alla inventarier utan särskild ersättning.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar
  Fönster
  Enkelglasfönster med spröjs
  Tak
  Plåt
  Fastighetsbeteckning
  Stuga 59 i Legenäs Ekoby
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Legenäsgatan 10
  Postnummer
  387 70
  Ort
  LÖTTORP
  Område
  Sandvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Arrende
  Arrendeavgift
  9 000 kr
  Elförbrukning
  0 kWh
 • Tomt
  Tomtyta
  100.0 kvm
  Övrigt
  Arrendetomt, uppskattad yta.
  Uteplats
  Träaltan vid entré. Solsegel ingår.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen ända upp till Byerum Sandvik. På vägen 3 km från Sandvik ligger Jordhamn med en bedårande utsikt över Kalmarsund från den slingriga grusvägen. I Jordhamn finns den berömda skurkvarnen som är den enda i sitt slag i hela Sverige. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   1 rok
  • Boarea
   9.9 kvm
  • Pris
   89 000 kr
  • Adress
   Legenäsgatan 10
  • Fastighet
   Stuga 59 i Legenäs Ekoby
  • Tomtarea
   100.0 kvm
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.