Landsvägen Strandtorpshage 59

Landsvägen Strandtorpshage 59

Vackert läge på landborgskanten i Strandtorpshage 8 km söder om Borgholm!

Här erbjuder vi ett attraktivt läge på landborgskanten i Strandtorpshage ca 8 km söder om Borgholm. På fastigheten finns tre små stugor och ett uthus, alla i behov av omvårdnad, men .....vad fint detta kan bli efter renovering. Viss utsikt mot Kalmarsund och solnedgången.

Utgångspris: 895.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea24 kvm
 • Tomtarea3296 kvm
 • AdressLandsvägen Strandtorpshage 59
 • Utgångspris895.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här erbjuder vi ett attraktivt läge på landborgskanten i Strandtorpshage ca 8 km söder om Borgholm. Sluttande naturtomt om hela 3296 kvm bebyggd med tre små stugor och ett uthus, alla i behov av omvårdnad och renovering. Ett härligt och naturskönt läge med utsikt mot Kalmarsund och solnedgången. Stugorna byggdes på 1950-talet av den kända konstnärinnan Lotte Laserstein som hade sitt sommarboende och ateljé här. Kommunalt vatten finns i tomtgräns, anslutningsavgift tillkommer och avlopp finns gemensamt med granne, dock ej inkopplad.

  Det är mycket sällan fastigheter på landborgskanten i det här området kommer ut på den öppna fastighetsmarknaden, de brukar gå i släktled. Ett närmast unikt tillfälle för er som letar fritidsboende på "rätt sida" av vägen. Stugorna är i behov av genomgripande renovering men kan efter renovering/modernisering och kanske utbyggnad bli en riktig sommaridyll!

  Borgholm är Ölands enda stad med komplett utbud av service, affärer, och skola t.o.m högstadiet. Sommartid blomstrar den lilla staden upp till att bli en av Sveriges populäraste turistorter med brett utbud av restauranger, nöjen och butiker. Till Ekerums 36 håls golfbana och badplats är det ca 4 km. Till Kalmar ca 3 mil.

  På fastigheten finns fyra byggnader som beskrivs nedan: 1. Fritidshus med allrum, sovrum och pentry. Inv. yta ca 26 kvm. Vedkamin. 2. Fritidshus/ateljé med ett rum med ryggåstak och takfönster, sovrum och pentry. Inv. yta ca 26 kvm. 3. Gäststuga om ca 11 kvm. 4. Uthuslänga med redskapsbod, förråd och tc.

 • Fakta
  Tillträde

  Omgående

  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM ÅKETORP 1:10

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Landsvägen Strandtorpshage 59

  Postnummer
  387 92
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Räpplinge

  Boarea
  Ca ~24.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Boareabeskrivning

  OBS! Taxerad boyta är om 24 kvm, angiven boyta efter ungefärlig uppmätning av golvytor i de tre stugorna.

  Tomtareal/mark
  3296.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Sluttande naturtomt. Mindre pool som ej nyttjats under de senaste 20-30 åren.

  Antal rum
  5 rum
  Antal sovrum
  3 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1954
  Taxeringsvärde byggnad: 119 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 618 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 737 000 kr
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  15
  Grund

  Torpargrund med murar i öländsk kalksten

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Träfasad

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten saknas

  Avlopp

  Avlopp saknas

  Ventilation

  Självdrag

  Övriga byggnader

  Uthuslänga med redskapsbod, förråd och utedass.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  15
  Grund

  Torpargrund med murar i öländsk kalksten

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Träfasad

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten saknas

  Avlopp

  Avlopp saknas

  Ventilation

  Självdrag

  Övriga byggnader

  Uthuslänga med redskapsbod, förråd och utedass.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  3st inteckningar på totalt 715 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  2 172 kr/år
  Hemförsäkring
  1 876 kr/år
  Summa driftskostnader
  4 048 kr/år
  Fastighetsskatt
  5 528 kr/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 8 km söder om Borgholm (vid busshållplats Strandtorpshage) tag liten väg västerut, sedan direkt till höger. Följ gräsvägen fram till stugorna. Våra skyltar visar.

 • Område
  Område

  7 km söder om Borgholm ligger radbyn Strandtorp med sin berömda väderkvarn som syns från landsvägen. Längre ner mot Kalmarsund ligger Strandtorps naturreservat som är en del av den långsträckta kustädellövskogen mellan Halltorp och Solliden. Buskskiktet är ofta välutvecklat med bland annat hassel och bland träden så är skogsek dominerande. På våren samsas en bred flora av blommor tillsammans med blandädellövskogen. Karaktäristisk är också murgrönan som är allmänt utbredd i hela reservatet.

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började dom första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och inmundiga någon trevlig spis samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man i Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Kraftledning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Trekammarbrunn, filterbädd - Se beskrivning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Trekammarbrunn

 • Allmänt

  Friskrivning:

  Då fastigheten är ett helrenoveringsobjekt överlåter säljaren fastigheten i befintligt skick med s.k. friskrivningsklausul vilket ställer högre krav på köparen gällande undersökningsplikten.

  Driftkostnad:

  El har ej nyttjats på senare år och angiven driftkostnad är årlig nätavgift om elen sätts i bruk igen och att abonnemanget ändras till 16A, till detta tillkommer då elförbrukning . Enligt uppgift från säljaren har elen kopplats bort och då tillkommer för ny ägare en påkopplingsavgift om 3250:- när elen tages i drift igen. Övrig driftkostnad avser försäkringskostnad.

  Avloppsanläggning:

  På fastigheten finns en avloppsanläggning med 3-kammarbrunn/infiltrationsbädd anlagd 2005 som är gemensam för fastigheterna Åketorp 1:10 och Åketorp 5:2. Servitutsavtal finnes. Fastigheten Åketorp 1:10 är ej inkopplad till avloppsanläggning. För att få koppla in sig till denna avloppsanläggning krävs godkännande från Borgholms kommun. Kontroll om detta godkännes är ej utförd av säljaren.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är ej utförd av säljaren.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår de inventarier som finns på fastigheten.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum5 rum
 • Boarea24 kvm
 • Tomtarea3296 kvm
 • AdressLandsvägen Strandtorpshage 59
 • Utgångspris895.000 :-

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 47 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet och annonser i de stora lokala tidningarna. Dessutom har vi 5 000 följare på Facebook.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholms och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.