Legenäsgatan 10 Legenäs

Legenäsgatan 10

Legenäs

Här bor du enkelt nära naturen med fågelkvitter och odlingsmöjligheter!

Ministuga om 9,92 kvm i Legenäs Ekoby på norra Öland ca 2 km från kustidyllen Sandvik och ca 3 km från Östersjön. Ett enkelt boende utan el och vatten indraget i stugan men du har del i en gemensam servicebyggnad med el, vatten/avlopp, toaletter, duschar, kök och samvaroytor. Inkl inventarier.

Utgångspris: 89.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum1 rum
 • Boarea10 kvm
 • Tomtarea100 kvm
 • AdressLegenäsgatan 10
 • PostortLöttorp
 • OmrådeLegenäs
 • Utgångspris89.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Ministuga om 9,92 kvm i Legenäs Ekoby på norra Öland ca 2 km från kustidyllen Sandvik med välsorterad ICA-butik och ca 3 km från Östersjön. Ett enkelt boende utan el och vatten indraget i stugan men du har del i en gemensam servicebyggnad med el, vatten/avlopp, toaletter, duschar, kök och samvaroytor. Stugan ligger i ytterkant av "byn", vilket ger ett mer privat läge. Stugan är utrustad med primuskök, fotogenkamin och grill. Det finns möjlighet att odla och många har installerat solcell på sina stugor. Med endast 200 meter från busshållplatsen tar du dig lätt både söder- och norr ut på Öland och även Silverlinjen som går från Stockholm stannar.

  Inkl inventarier. Arrendeavgift 9 000 kr/år.

  Ekobyn bidades 2003 och ligger lugnt och fridfullt i byn Legenäs ca 29 km norr om Borgholm.

 • Fakta
  Arrende
  Ja
  Fastighetsbeteckning

  Borgholm Södvik 6:39 - Stuga Nr 59 Legenäs Ekoby

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund
  Adress

  Legenäsgatan 10

  Postnummer
  380 74
  Postort

  Löttorp

  Område

  Legenäs

  Boarea
  Ca ~9.9 m2
  Boarea enligt

  Ritning(ar)

  Tomtareal/mark
  100.0 m2
  Tomtareal enligt

  Arean är uppskattad

  Tomtbeskrivning

  Arrendetomt om ca 100 kvm.

  Antal rum
  1 rum
  Byggnadstyp
  1-plan
  Byggår
  2003
  Grund

  Plintar

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  Enkelglasfönster med spröjs

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Uteplats

  Träaltan vid entré. Solsegel ingår.

 • Kostnader
  Arrende
  Kostnad: 9 000 kr/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 29 km norr om Borgholm, Tag av till vänster (västerut) vid skylt Legenäs. Ekobyn ligger på höger sida och stugan ligger längst in i området. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  SÖDVIK: I Södvik är Öland som allra smalast där Södviken, en av Ölands förnämsta fågellokaler, tränger in från Östersjön. På cykelavstånd ligger även Sandvik och Kalmarsund om man vill titta på solnedgången. I Södvik kan man flanera i radbyn och beskåda alla gamla byggnader och gästgivargården, där en gång Linné har övernattat. Ett besök i bageriet ligger nära tillhands och inhandla nybakat bröd till frukosten eller pizza till kvällen. Intill Södviks bygata ligger en inhägnad plats vid namn Kalvhagen som under sommaren anordnar olika evenemang inom musik och konst.

  SANDVIK: Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen förbi Jordhamn ända upp till Byerum Sandvik. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  Sedan 2003 har Legenäs Ekoby varit igång på norra Öland. Projektet drivs utav Stiftelsen Ekologiskt Semesterboende. De boende i byn äger själva sina stugor och har gemensam servicebyggnad.

  Servicebyggnad i 2 plan. Byggår 2003. Area 120 m²/plan.

  Markplan: matsal, gemensamt kök, tvättstuga, RH-toa, Damavdelning med 5 handfat, 3 duschar, 3 toaletthytter. Varmt och kallt vatten. Herravdelning med samma antal handfat, toaletter, duschar plus en urinoar.

  Övre plan: sällskapsrum ca 90 m². Stiftelsens kontor med pentry och förråd ca 30 m².

  Servicehuset är öppet mellan den 15 april och 15 oktober.

  Legenäs Ekoby omfattar idag f.n. 46 stugor. Detaljplan och bygglov tillåter bebyggelse av totalt 65 stugor. De boende äger sina resp. stugor och arrenderar mark på mellan 100 och 180 m² samt servicehuset utom kontoret på övre plan. Arrendatorerna ansvarar för avfallshantering och renhållning av gemensamma utrymmen. Fastighetsägaren ansvarar för skatt, avgifter, el, vatten, försäkring, underhåll av servicebyggnader och skötsel av VA - systemet.

  Ekobyn har ett unikt VA - system: vatten pumpas från egen brunn, filtreras, hålls under tryck i hydrofor tör att nyttjas i servicehuset, det nyttjade vattnet ansamlas, filtreras, syresätts, hygieniseras och lagras för att efter 6 månaders i en bassäng för att nästa säsong användas för bevattning av egna odlingar. Avloppet består av tre separata kretslopp: avföring och urin separeras i toalettstolarna som avrinner till två slutna betongbehållare på 20 m².

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i byggnaden som man känt till eller borde känt till.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående byggnadens skick.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår alla inventarier utan särskild ersättning.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum1 rum
 • Boarea10 kvm
 • Tomtarea100 kvm
 • AdressLegenäsgatan 10
 • OmrådeLegenäs
 • Utgångspris89.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Du kanske också gillar…

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.