Jätten Bleks gata 3

Köpingsvik

Attraktivt belägen och byggklar tomt i Klintaområdet!

Nu har ni chansen att förvärva en fin tomt att bygga ert drömhus på, nära havet, fin badstrand, Köpingsvik och Borgholm. Grönområde ingår!

Utgångspris 2 000 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakälla813 kvm byggbar tomt och 3480 kvm grönområde.
 • Tomtarea4293.0 kvm
 • AdressJätten Bleks gata 3
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeKöpingsvik
 • 2.000.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  Välkommen till Klintaområdet strax norr om Köpingsvik - ett av de mest eftertraktade platserna för fritidsboende här på vår ö. Nu har ni chansen att förvärva en fin tomt att bygga ert drömhus på med nära till havet, fin badstrand, Köpingsvik och Borgholm.

  Tomten är om 813 kvm bevuxen med bl.a. fina syrener och enebuskar. I köpet ingår dessutom ett grönområde om hela 3480 kvm. Detta grönområde ligger vid landborgskanten och gränsar till tomten i öster och som ger dig en vacker utsikt mot Kalmarsund och Borgholms slott över viken.

  Byggnadsplan medger byggnation med enplanshus med byggyta upp till 100 kvm, utöver det kan efteråt bygga attefallshus om 30 kvm och friggebod om 15 kvm på tomten.

  I tomtgräns finns kommunalt vatten/avlopp, el och fiber att ansluta.

  Klintaområdet är ett av Ölands mest eftertraktade områden och tomter eller fritidshus säljs sällan på den öppna fastighetsmarknaden. Nu har du chansen att bli en av de få ägarna av en fin tomt i detta område med bekvämt gångavstånd till havet och bad. Till havet är det bara ca 450 meter rakt ner och vill du bada finns både områdets egna lilla badstrand och den stora stranden i Köpingsvik på bekvämt gångavstånd.

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Jätten Bleks gata 3
  Postnummer
  38752
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Köpingsvik
  Kommun
  Borgholm
  Tomtarea
  4293.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp finns att ansluta i tomtgräns. Anslutningsavgift är 159 622 kr. El finns i tomtgräns, anslutningsavgift 18 750 kr. Fiber finns att ansluta i tomtgräns, anslutningsavgift hos Telia f.n. 20 900 kr.
  Tomttyp
  Tomt
  Övrigt
  Klinta 5:38 består av 813 kvm byggbar tomt. Klinta 5:6 består av ett 3480 kvm stort grönområde, ej möjligt att bebygga.
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärde
  777 000 kr
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Klinta GA:1 ändamål: Vägar Last: Officialservitut Väg, 0885-551.2 Last: Officialservitut Väg, 0885-552.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0885-551.1
  Nyttjanderätt D-2015-00609745:1

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan Detaljplan
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Köpingsvik är känd för sin långgrunda och fina sandstrand och är ett populärt semestermål med campingplatser och restauranger. Redan under vikingatiden var Köpingsvik en viktig handelsplats tack vare sitt strategiska läge. På väg in i Köpingsvik ligger Köpings Klint, landborgskanten med flera kända gravfält uppe på klinten. Här njuter man av en bedårande utsikt över Köpingsvik och ett blått Kalmarsund. Klinten består av alvarmark med en rik flora av blommor, mossor och svampar som samsas med kor på bete. Via cykel tar man sig enkelt en tur på den fina cykelvägen direkt till Borgholm om besök i affärer och restauranger lockar. Annars kan man med fördel stanna i Köpingsvik och fika på konditoriet, njuta av deras läckra bakverk och smörgåsar eller besöka Klinta Bykrog och avnjuta deras berömda pizzor.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen mellan Köpingsvik - Borgholm och Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   4293.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Övrigt
   Klinta 5:38 består av 813 kvm byggbar tomt. Klinta 5:6 består av ett 3480 kvm stort grönområde, ej möjligt att bebygga.
  • Pris
   2 000 000 kr
  • Adress
   Jätten Bleks gata 3
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Klinta 5:38
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.