Klokers väg 5 Arontorp

Klokers väg 5

Arontorp

Villa i toppskick på en fantastisk tomt!

Söker du efter något utöver det vanliga så har du här ett tillfälle att beakta! I natursköna Arontorp strax söder om brofästet har vi nu nöjet att salubjuda en mycket fräsch och välvårdad villa på en helt underbar tomt.

Utgångspris: 2.195.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum4 rum
 • Boarea96 kvm
 • Biarea16 kvm
 • Tomtarea1100 kvm
 • AdressKlokers väg 5
 • OmrådeArontorp
 • Utgångspris2.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Söker du efter något utöver det vanliga så har du här ett tillfälle att beakta! I natursköna Arontorp strax söder om brofästet har vi nu nöjet att salubjuda en mycket fräsch och välvårdad villa på en helt underbar tomt. Ett hus passade för såväl permanent- som fritidsboende med en härlig boendemiljö och bekväm närhet till affärer och service. Tomten är verkligen något extra - allt smakfullt och trivsamt med gräsmatta, flera soliga uteplatser och vacker rosenklädd pergola, stensatta gångar, fina planteringar, träd och buskar m.m. I Torslunda finns en förskola och en grundskola upp till årskurs 6. Här finns också en nybyggd sporthall, tio minuters cykelväg från Arontorp. Till välsorterad livsmedelsbutik, ICA Almérs, är det bara ca 2 km. Till Ölands köpstad med butiker och service är det ca 5 km. Bra bussförbindelser med Kalmar dit det är ca 18 km. Härliga strövområden finns inpå knuten och vill du bada vid fin sandstrand så cyklar du ner till havet på en kvart. Skolor från förskola till gymnasium finns i Färjestaden.

  En fin trappavsats i grå kalksten från Mysinge möter upp dig vid den takskyddade entrén.
  Välkomnande dubbeldörrar leder in till hallen med ljust laminatgolv, vitmålade väggar och grå fondvägg samt vitmålat tak. Rejält sovrum med utgång till uterum. Ljust laminatgolv, grå tapet med mörkgrå/vit mönstrad tapet. Vit hylla/sänggavel mot vägg ingår. Sovrum/kontor med vit heltäckningsmatta, vitmålade väggar och tak. Skjutdörr mot hall. Toalett/duschrum med vitt klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med WC, två tvättställ, stor spegel med belysning, väggskåp, dusch med glasvägg/dörr. Fläkt. Tvättstuga med ljust klinkergolv, vitmålade väggar och tak. Tvättbänk och vit inredning. Tvättmaskin från 2016 och torktumlare från 2001. Klädkammare. Stort ljust allrum med burspråk och öppen spis som ger härlig värme när fåken ryter utanför knuten. Ljust laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak med spotlights. Utgång till uteplats. Kök med matplats och många fönster och dörr mot uterum. Ljust laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak med spotlights. Köksinredning från Ballingslöv med vitpigmenterade askluckor och grå bänkar. Utrustat med ugn, spishäll och kyl/frys från 2001, fläkt från 2007 och diskmaskin från 2017. Sovrum tillbyggt 2007 med ljust laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Utgång till altan.

 • Fakta
  Tillträde

  1 november 2019

  Fastighetsbeteckning

  MÖRBYLÅNGA ARONTORP 1:50

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Klokers väg 5

  Postnummer
  386 96
  Postort

  Färjestaden

  Församling

  Torslunda

  Område

  Arontorp

  Boarea
  Ca ~96.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  16.0 m2
  Tomtareal/mark
  1100.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  En helt fantastisk tomt som måste ses och upplevas. Här har säljarna under många år skapat något helt utöver den vanliga. Stenlagda gångar, stensatta uteplatser, planteringar, välklippta buskar, gräsmatta, pergola med hängrosor, vildapel, vindruvor, björk, hassel och mycket mer! Allt inramat av stenmurar, häck och plank. Utebelysning.

  Antal rum
  4 rum
  Antal sovrum
  3 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 14 mar 2019
  Energiprestanda: 160 kWh/m2
  Besiktades av: Hans Sandelin
  Energiklass: E
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2002
  Taxeringsvärde byggnad: 1 142 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 386 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 528 000 kr
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  29
  Byggår
  2001
  Om-/tillbyggnadsår

  2008

  Grund

  Platta på mark

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Stående träpanel

  Fönster

  2-glasfönster isoler. Det är 3-glasfönster i altandörrarna till uterummet och dubbeldörrarna.

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  El + öppen spis

  Ventilation

  Självdrag

  Uteplats

  Uterum om 14 kvm med skjutbara glasdörrrar och flera härlig stensatta uteplatser, pergola med hängrosor i sydvästläge.

  Övriga byggnader
  1. Invid villan finns groventré/skafferi/förråd/snickarbod om ca 18 kvm som är sammanbyggt med uterummet. 2 Förrådsbod om 15 kvm + vedförråd. 3. Vind och insynsskyddat "uteförråd" för trädgårdssysslor och för soptunnan.
  TV/Internet

  Fiber finns anslutet till fastigheten.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 23 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  12 000 kr/år
  Sotning
  804 kr/år
  Vatten och avlopp
  4 822 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Väg
  700 kr/år
  Hemförsäkring
  3 000 kr/år
  Ved
  2 500 kr/år
  Summa driftskostnader
  25 826 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Årlig elförbrukning
  7065 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Strax efter brofästet tag av mot Mörbylånga/Ottenby. Kör ca 3,5km och ta vänster mot Arontorp och sedan vänster in på Södra Arontorpsgatan. Sväng vänster in på Snövits väg, fortsätt sedan till Klokers väg till vänster. Nr 5 är fastigheten. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  ARONTORP: Byn Arontorp ligger ett par minuter från Ölandsbron och är mest känt för sitt naturreservat och sina vackra stigar som i förlängningen ansluter till Mörbylångaleden. Här upptäckte Carl von Linné på sin öländska resa 1741 en unik blomma, Våradonisen "Arontorpsrosen" som folk vallfärdar för att se i reservatet. I närheten finns även berömda folkhögskolan i Skogsby och intilliggande Station Linné. På nära avstånd finns mataffär och endast 5 km till Färjestaden med köpcentrum och badplats.

  FÄRJESTADEN: Färjestaden välkomnar er till Öland när ni svänger av från Ölandsbron som förenar vår vackra ö med fastlandet och Kalmar. Det finns förskola, grundskola för årskurs 1-6 samt friskola för högstadiet. Goda busskommunikationer med KLT, 20 minuter till Kalmar där gymnasium och Universitet finns. Det finns bad, sporthall, gym, golf och natur runt knuten. Shopping ordnas i Köpstaden och inte långt därifrån ligger Hamnplanen med bageri, restauranger och fik. Orten växer i storlek och idag är även områdena Saxnäs, Björnhovda, Runsbäck och Eriksöre mer eller mindre anslutna till orten. Färjestaden är, med sina drygt 6 000 invånare (centrala delen), den största tätorten på Öland,

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Mörbylånga Arontorp Ga:4

  Planer och bestämmelser

  Arontorp 1:3,2:2 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19911018)

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Arontorp, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 19831031, Registreringsdatum: 20050707)

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Fastigheten är med i områdets väg och samfällighetsförening, kostnad f.n. om 700 kronor/år.

  Tillträde kan ske tidigast i november 2019.

  Fiber finns anslutet till fastigheten,

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum4 rum
 • Boarea96 kvm
 • Tomtarea1100 kvm
 • AdressKlokers väg 5
 • OmrådeArontorp
 • Utgångspris2.195.000 :-

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 47 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet och annonser i de stora lokala tidningarna. Dessutom har vi 5 000 följare på Facebook.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholms och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.