Kläppingevägen 81

Bredsättra

I öppna landskap, nära havet vill jag bo...

Sjövik - en idyll med vacker utsikt över det öppna öländska landskapet och med Kapelluddens fyr, S:t Britas kapell och med Östersjön i fonden.

Utgångspris 3 200 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea141.0 kvm
 • Biarea20.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakälla
 • Tomtarea2280.0 kvm
 • AdressKläppingevägen 81
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeBredsättra
 • utgångspris3.200.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Sjövik är en äkta öländsk idyll med vacker utsikt över det öppna öländska landskapet med Kapelluddens fyr, S:t Britas kapell och Östersjön i fonden. Fastigheten ligger utmed vägen ner mot Kapelludden bara ca 600 meter från Östersjön. Fritt och vackert utan någon näraliggande granne. På fastigheten finns trå bostadshus - det gamla timmerhuset med två rum, kök och golvad vind med ett sommarrum samt ett bostadshus/gårdshus byggt för ca 20 år sedan med stort härligt allrum med öppet upp i nock och stor fin öppen spis, rymligt kök med vedspis, två rum, badrum och sovrum/allrum på övervåning samt med separat ingång stort garage/förråd. Det tredje huset är huset också uppfört för ca 20 år sedan och har använt som ateljé.

 • Allmän beskrivning

  Nyare bostadshus: Bottenvåning: Stort och rymligt vardagsrum med öppet upp i nock med synliga takbjälkar, furuparkettgolv, gråmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. Trivsamt kök med vedspis och eldstad med murad kåpa, furuparkettgolv, mönstrad ljus tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Skåpinredning med furuluckor, utrustat med elspis, fläkt, kyl/frys och luftvärmepump. Hall med klinkergolv, gul tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Garderobskåp. Badrum med plastmatta på golv och väggar och vitmålat tak. Utrustat med WC, tvättställ, dusch, spegelskåp och fläkt. Grovingång med laminatgolv, vitmålade väggar och tak. Stort rum uppdelat med vägg och har varit en stor "walk in closet" med 11 garderober. Laminatgolv, orangemålad puts på väggar och vitlaserad träpanel i tak., Tvättstuga med gråmålat betonggolv, vitmålade väggar och tak. Tvättmaskin och torktumlare, vattenpump och hydrofor. Sovrum med furuparkettgolv, vitmålad puts på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Stort garage/förråd med separat ingång. Övervåning: Stort sovrum eller allrum med trägolv, ljus tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak.

  Gamla bostadshuset - timmerstugan: Bottenvåning: Stort kök med plastmatta på golv, grå mönstrad tapet/bröstpanel på väggar och träpanel i tak. Utrustat med elspis, vedspis (ej nyttjad på länge) samt kyl/frys. Allrum med trägolv, synlig timmervägg/rosa tapet och träpanel i tak. Braskamin. Hall med linoleummatta på golv, blå mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv, gulmålade väggar och tak. Utrustat med WC, tvättställ, duschkabin, VVB och liten bastu. Sovrum med trägolv, grön tapet på väggar och träpanel i tak. Uttag för eldstad.

  Övervåning: Golvad inredningsbar vind med ett sommarrum.

  Ateljén: Laminatgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1909/2008
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Sten/trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  El, öppen spis, luftvärmepump
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Vatten från egen grävd brunn (vid högvatten blir vattnet i brunnen bräckt). Avlopp till trekammarbrunn.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Kläppinge 3:13
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Kläppingevägen 81
  Postnummer
  38795
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Bredsättra
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  28 625 kr/år
  El
  20 000 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  855 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Försäkring
  5 770 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 552 000 kr
  Summa pantbrev
  645 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2280.0 kvm
  Övrigt
  Trädgårdstomt.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Kläppinge GA:1 ändamål: Vägar
 • Övrigt

  Driftkostnad: Angiven driftkostnad är uppskattad för fritidsboende med underhållsvärme på vintern. Säljaren har till nyligen bebott fastigheten året runt och hade enligt uppgift mycket varmt i bostadshuset och en hög förbrukning om ca 23 000 kWh.

  Visning: Se visningsdag och tid under visning. Inga förhandsvisningar innan 6 augusti enligt ök med säljaren.

  Boyta: Angiven boyta är den taxerade boytan om 141 kvm fördelat på två bostadshus. Uppmätt är om ca 203 kvm som är den totala golvytan på 3 byggnader fördelat på 63 kvm i det gamla huset, 95 kvm i det nya huset + loft om 20 kvm och 25 kvm i ateljén. Utöver detta kommer golvad vind och ett sommarrum på gamla huset samt garage/förråd.

  Friskrivning: Köparen skall vara medveten om att säljaren säljer fastigheten med s.k. friskrivningsklausul vilket ställer större krav på köparen gällande undersökningsplikten.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utför, protokoll finnes.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning eller tömning av hus och tomt utföres ej.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Läs mer om området:

  https://www.alltpaoland.se/platser/kapelludden/

  Driftkostnad: Uppskattad driftkostnad för sommarboende.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Kapelludden: Här bor ni i öländsk kulturbygd nära den medeltida handelsplatsen/fiskläget Sikehamn, där det på 1200-talet byggdes S:t Britas kapell som idag är en vacker ruin och på 1870-talet uppfördes Kapelluddens 32 meter höga fyr. Bredsättra: Bredsättra ligger ca 1 mil öster om Borgholm och består av nio byar. Att bo och vistas i Bredsättras varierande natur är som balsam för kropp och själ med ett stort utbud av naturupplevelser. Allt finns här, bearbetat av väder och vind och människors och djurens arbete. Här finns natursköna Kapelludden med sina sjöbodar och en fantastisk utsikt över Östersjön, Sankta Birgittas kapell och det monumentala korset i kalksten. Området runt Kapelludden är också känt för sitt rika fågelliv inte minst som sträck- och rastlokal under vår och höst. Vill du bada så finns Mellösabadet med fin sandstrand intill Östersjön ca 4 km från Bredsättra.
 • Allmänt

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   6 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   141.0 kvm
  • Biarea
   20.0 kvm
  • Pris
   3 200 000 kr
  • Adress
   Kläppingevägen 81
  • Fastighet
   Kläppinge 3:13
  • Tomtarea
   2280.0 kvm
  • Byggår
   1909/2008
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.