Kattugglevägen 20 Källatorp

Kattugglevägen 20

Källatorp

Fräscht fritidshus med utsikt mot golfbana!

Välvårdat och fräscht fritidshus med utsikt mot golfbanan i Källatorp - Ölands Golfklubb. Ljust och fräscht, byggt 1977 och tillbyggt och renoverat 2007 . Här finns gott om plats för familjen med stora sällskapsutrymmen och 3 sovrum och gästerna bor bra i egen stuga på gården.

Utgångspris: 1.975.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea106 kvm
 • Tomtarea1824 kvm
 • AdressKattugglevägen 20
 • OmrådeKällatorp
 • Utgångspris1.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välvårdat och fräscht fritidshus med utsikt mot golfbanan i Källatorp - Ölands Golfklubb. Ljust och fräscht, byggt 1977 och tillbyggt och renoverat 2007 . Här finns gott om plats för familjen med stora sällskapsutrymmen och 4 sovrum och gästerna bor bra i egen stuga på gården. Vinterbonat och välutrustat med braskamin och två badrum. Stor altan i söderläge. Komplett utrustat med möbler, husgeråd, redskap och åkbar gräsklippare - det är bara att flytta in!

  Här bor man lugnt och trivsamt i slutet på vägen utan genomfartstrafik med nära till golf, fina stränder, affärer och service. Cykelavstånd till fin badstrand vid Tingskullen på öns östra sida dit det är ca 4 km och lika nära är det till norra Ölands centralort Löttorp med affärer och service. Till ICA i Källa är det ca 3,5 km. Till Alvedsjöbodar på öns vackert karga västra sida invid Kalmarsund är det ca 6 km. Till Borgholm är det ca 4 mil. Till Böda ca 2 mil.

  Öppen planlösning med ljus och rymd!

  Hall med askparkettgolv, vitmålad vägg/väggskiva och vitlaserad träpanel i tak. Hatthylla. Sovrum med askparkettgolv, ljusblå tapet på väggar och träpanel i tak. Garderob. Toalett/duschrum renoverat 2016 med grå plastmatta på golv, vit plastmatta på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp med belysning, tvättmaskin, VVB, fläkt, handduksvärmare samt dusch med glasdörrar. Kök/allrum med plats för mat- och sittgrupp. Furuparkettgolv, vit tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Grön skåpsinredning utrustat med spis med induktionshäll, fläkt, kyl/frys, micro, diskmaskin. Utgång till altan. Sovrum med askparkettgolv, gul tapet på väggar och träpanel i tak. Garderob. Sovrum med askparkettgolv, ljusgrön tapet på väggar och träpanel i tak. Vardagsrum med björkparkettgolv, vit tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Braskamin med fläkt ger härlig värme när fåken ryter utanför knuten. Toalett/duschrum med grå plastmatta på golv, grå plastmatta på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, handduksvärme, spegelskåp med belysning, fläkt, samt dusch med glasdörrar. Sovrum med björkparkettgolv, ljusgrönmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. Stor garderob med skjutdörrar.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM BLÄSINGE 5:14

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Kattugglevägen 20

  Postnummer
  387 71
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Högby

  Område

  Källatorp

  Boarea
  Ca ~106.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1824.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Hörntomt med gräsmatta bevuxen med enebuskar. Blomsterrabatt. Utebelysning. Basketkorg.

  Antal rum
  6 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1990
  Taxeringsvärde byggnad: 842 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 324 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 166 000 kr
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  25
  Byggår
  1977
  Om-/tillbyggnadsår

  2007

  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten från områdets gemensamhetsanläggning

  Avlopp

  3-kammarbrunn med infiltration

  Uppvärmning

  Braskamin med fläkt. Termostat och fjärrstyrda elradiatorer.

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Skorsten av plåt

  Uteplats

  Stor härlig altan om 45 kvm i söderläge.

  Övriga byggnader
  1. Gäststuga om 15 kvm med pentry. 2. Förrådsbod. 3. Redskapsbod i plåt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Standardpoäng
  25
  Byggår
  1977
  Om-/tillbyggnadsår

  2007

  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten från områdets gemensamhetsanläggning

  Avlopp

  3-kammarbrunn med infiltration

  Uppvärmning

  Braskamin med fläkt. Termostat och fjärrstyrda elradiatorer.

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Skorsten av plåt

  Uteplats

  Stor härlig altan om 45 kvm i söderläge.

  Övriga byggnader
  1. Gäststuga om 15 kvm med pentry. 2. Förrådsbod. 3. Redskapsbod i plåt.
 • Pantsättningar & Inteckningar
  8st inteckningar på totalt 1 305 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  15 451 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Samfällighet
  2 200 kr/år
  Hemförsäkring
  2 028 kr/år

  Tre Kronor

  Summa driftskostnader
  20 079 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Årsavgiften till föreningen innefattar VoA, sopor samt väg/föreningsavgift om totalt 2 200 kr och avser 2018.

  Årlig elförbrukning
  9278 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 1,8 km norr om Källa kyrka, tag västerut mot Golfbana/Källatorp, kör ca 2,2 km, förbi golfbanan och tag till höger, Kattugglevägen. Huset ligger längst in på höger sida av vägen. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Källa

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.

  Löttorp

  Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp. Är du badsugen så är det endast 2 km till fin badstrand i Sandbybadet på östra sidan. Om man föredrar den västra sidan så är den fina sandstranden i Byrums-Sandvik ett givet mål.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Bläsinge Ga:6

  Planer och bestämmelser

  Bläsinge 2:4 M Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19681025)

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Bläsinge Ga:5

 • Allmänt

  Inventarier: I köpet ingår, utan särskild ersättning, inventarier enligt inventarieförteckning (möbler, husgeråd, redskap, åkbar gräsklippare m.m.)

  Fiber: Fiber finns från maj 2019 anslutet till fastigheten.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fastigheten är med i områdets vägförening, kostnad f.n. om 2 200 kr/år.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum6 rum
 • Boarea106 kvm
 • Tomtarea1824 kvm
 • AdressKattugglevägen 20
 • OmrådeKällatorp
 • Utgångspris1.975.000 :-

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 47 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet och annonser i de stora lokala tidningarna. Dessutom har vi 5 000 följare på Facebook.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholms och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.