Källahamnsvägen 88

Källahamn

HAVSUTSIKT! Något helt utöver det vanliga - ett unikt fritidsboende nära hav och bad!

Med fri utsikt mot Östersjön och bara 300 meter till den långgrunda stranden i Källahamn ligger den här underbara fastigheten!

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum7 rum
 • Boarea157.0 kvm
 • Biarea48.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaDen invändiga ytan och antal rum som anges under antal rum och bostadsarea/biarea avser båda husen
 • Tomtarea1702.0 kvm
 • AdressKällahamnsvägen 88
 • PostortLöttorp
 • OmrådeKällahamn
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med fri utsikt mot Östersjön och bara 300 meter till den långgrunda stranden i Källahamn ca 3,7 mil nordost om Borgholm ligger den här underbara och mycket välvårdade fastigheten passande för både fritids- och permanentboende. Fastigheten är bebyggd med två vinterbonade bostadshus, det ena är ett helt unikt hus med egen karaktär, ljus och rymd, uppfört 1978 som ateljé/silversmedsverkstad, ombyggt till bostadshus 1991. Invändig yta om ca 102 kvm + loft ca 33 kvm. Här finns ett stort härligt allrum/kök med 4,5 meter öppet upp i nock, träpaneler och braskamin, en halvtrappa ner finns hall, två sovrum och badrum och en halvtrappa upp ett stort sovloft. Härlig vind och insynsskyddad altan med stenmurar och plank samt pergola i söderläge samt ytterligare en fin altan med paviljong mot väster.

  Det andra huset uppfördes 2001 och består av ett sovrum, badrum samt ett stort härligt allrum/kök med öppet upp i nock med synliga bjälkar, vitlaserad träpanel och ett mysigt litet sovloft vid ena gaveln. Bottenvåning om ca 55 kvm + loft ca 15 kvm. Stor altan med utsikt mot havet i sydostläge. På fastigheten finnes även en isolerad snickarbod/gästrum, lekstuga och cykel/vedförråd.

  Till välsorterad livsmedelsaffär och fin gårdsbutik i Källa är det ca 2 km. Till norra Ölands centralort, Löttorp, med affärer, post, systembolag, simhall mm är det ca 9 km. Spelar Du golf så är det bara 4 km till den fina 18 håls banan i Källatorp.

  En unik fastighet med underbart läge nära hav, bad och med härliga strövområden inpå knuten. Passande för två familjer, generationsboende eller kanske för er som vill ha gott om plats för att ta emot släkt och vänner och om ni vill hyra ut så finns här, med detta läge, goda intäktsmöjligheter. Den invändiga ytan och antal rum som anges under antal rum och bostadsarea/biarea avser båda husen tillsammans. Hus 1 har en invändig yta om ca 102 kvm i bottenvåning + ca 33 kvm golvyta på loftvåning. Hus 2 har en invändig yta om ca 55 kvm i bottenvåning + ca 15 kvm golvyta på sovloftet.

 • Allmän beskrivning

  Planlösning hus 1 : Ett fantastiskt hus i 3 etage med ljus och rymd. Stort allrum/kök med imponerade takhöjd. Här finns gott om plats för sitt- och matgrupper. Vitmålad köksinredning med köksbänk, utrustat med spishäll, fläkt med kåpa i kopparplåt, kyl/frys och diskmaskin. Braskamin och luftvärmepump för värme och kyla. Utgång till altan mot havet. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och träpanel i tak.

  En halvtrappa upp finns allrum eller stort sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och träpanel i tak. Fast bänk med skåp.

  En halvtrappa ner finns välkomnande hall med ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. 3 garderober.

  Sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. 2 garderober.

  Sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. 2 garderober.

  Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar vitlaserad träpanel i tak, utrustat med WC, dusch, tvättställ, skåpsinredning, fläkt och tvättmaskin.

  Planlösning hus 2: Entré via takskyddad veranda med trevlig ljugarbänk. Ljust och rymligt allrum/kök med öppet upp i nock med synlig takbjälkar. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitlaserad träpanel i tak. Vit skåpsinredning, utrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Luftvärmepump för värme och kyla. Städskåp och garderob. Utgång till altan mot havet.

  Sovrum med ekparkettgolv, ljusgrön tapet på väggar och vitlaserad träpanel i tak. 3 garderober.

  Toalett/duschrum med plastmatta på golv, kaklade väggar och vitlaserad träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, duschkabin och fläkt.

  Mysigt solvloft en trappa upp.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan + sovloft
  Byggnadsår
  1978/2001
  Fasad
  Rödmålad träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund med avfuktare/ventilationssystem
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luftvärmepumpar + braskamin.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, avlopp till 3-kammarbrunn.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Källahamn 1:9
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Källahamnsvägen 88
  Postnummer
  38771
  Ort
  Löttorp
  Område
  Källahamn
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  37 975 kr/år
  El
  27 518 kr/år
  Elförbrukning
  11106 kWh
  VA
  4 773 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Försäkring
  3 703 kr/år
  Sotning
  481 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 600 000 kr
  Summa pantbrev
  1 745 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårdstomt
  Tomtyta
  1702.0 kvm
  Övrigt
  Tomt med äganderätt om ca 1702 m². Tomten: lummig trädgårdstomt med gräsmatta, planteringar och buskar. Stenmurar och staket.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt

  Tillträde: Ny ägare kan tillträda fastigheten 1 oktober 2022 eller tidigare enligt överenskommelse.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Inventarier: Vissa inventarier kan ingå efter ö.k med säljaren

  Städning: Säljaren utför flyttstädning.

  Fiber: Fiber finns indraget.

  Besiktning: Besiktning är utförd, protokoll finns. Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Planfrågor:
  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Boendekalkyl: Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   7 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   157.0 kvm
  • Biarea
   48.0 kvm
  • Adress
   Källahamnsvägen 88
  • Fastighet
   Källahamn 1:9
  • Tomtarea
   1702.0 kvm
  • Byggår
   1978/2001
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.