Hökvägen 6

Haga park

Fritids/villaboende i Haga park och i närheten av Beijershamn!

Fritids/villafastighet med gott om plats för familjen. Fint läge med gångavstånd till fina och omtycka stranden i Haga park. Närhet till Beijershamn!

Utgångspris 2 495 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 11/2 kl 13:00 - 13:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea83.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea876.0 kvm
 • AdressHökvägen 6
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeHaga park
 • utgångspris2.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I populära Haga park på en välskött hörntomt ligger detta välvårdade fritidshus/villa med gott om plats för familjen. Här finns 4 sovrum och stort fint allrum och kök med öppet upp i nock och braskamin. Takskyddad altan mot väster och en altan med sydostläge.

  Fint läge med gångavstånd till fina och omtyckta stranden i Haga park, även kallat ”Ölands surfmecka”. Gillar man fågel- och naturliv ligger Beijershamn norr om Haga park.

  På tomten finns även en liten gäststuga.

  Fastigheten ligger lugnt och skyddat på återvändsgata.

  Intilliggande tomt ägs av säljaren och säljes separat.

  Välkommen till ett boende där det mesta följer med i köpet!

  Kommunalt V/A. Fiber finns att ansluta i tomtgräns kostnad f.n. ca 20.000 kr.

  Besiktigat!

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan
  Byggnadsår
  1981
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el + braskamin
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Stora Frö 3:31
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hökvägen 6
  Postnummer
  38660
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Haga park
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  29 463 kr/år
  El
  16 800 kr/år
  Elförbrukning
  5600 kWh
  VA
  6 306 kr/år
  Renhållning
  1 270 kr/år
  Väg, samf.
  1 500 kr/år
  Försäkring
  2 612 kr/år
  Sotning
  350 kr/år
  Vägavgift
  625 kr/år
  Kommentar
  Elkostnad uppskattad. Driftkostnad för sommarboende med underhållsvärme på vintern.
  Taxeringsvärde
  1 625 000 kr
  Summa pantbrev
  950 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  876.0 kvm
  Övrigt
  Vacker uppvuxen tomt
  Uteplats
  2 altaner, en takskyddad mot väster och en mot sydost
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Frö GA:4 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Frö GA:8 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan Ändring av Dp fråga väckt om förordnande
 • Övrigt

  Inventarier/saker: Vissa inventarier kommer att ingå.
  Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

  Fastigheten är med i: - Haga norra samfällighetsförening 1.500 kronor per år - Stora frö samfällighetsförening (väg) 625 kronor per år - Andel i tennisbana 150 kronor per år

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  I området finns fina cykelvägar, joggingspår i vacker tallskog och bad i långgrunt vatten. Haga Park är Sveriges windsurfingcentrum med olika tävlingar och har uthyrning av windsurfingutrustning. Vid campingen finns butik och gatukök samt minigolf och uthyrning av trampcyklar. Inom gångavstånd finns restaurang vid Stora Frögården. Är man fågel- och naturälskare är det inte långt till vackra fågelområden och världsarvet. Gillar man golf finns flera banor inom rimligt avstånd. Till Färjestaden med affärer och restauranger är det ca 8 km.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   83.0 kvm
  • Pris
   2 495 000 kr
  • Adress
   Hökvägen 6
  • Fastighet
   Stora Frö 3:31
  • Tomtarea
   876.0 kvm
  • Byggår
   1981
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.