Högtomta bygata 4

Sättra

Möjligheterna här är många, välkomna till omtyckta Högtomta!

Med härliga omgivningar, ett stort bostadshus och flera extra utrymmen finns här potential till ett riktigt drömboende!

Utgångspris 1 495 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea86.0 kvm
 • Biarea34.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea4730.0 kvm
 • AdressHögtomta bygata 4
 • PostortBorgholm
 • OmrådeSättra
 • 1.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I hemtrevliga Högtomta trivs du här året runt eller periodvis. Det stora och charmiga huset bjuder in till ett härligt boende med plats för hela familjen. Boningshuset går i två plan med kök, hall, vardagsrum, sovrum och badrum på nedervåningen och flera sovrum och sällskapsyta på övervåningen. I gårdslängan intill huset finns ett gästboende, förrådsrum, vedbod och längst bort i byggnaden ett stall med två hästboxar. Det finns även ett garage. Till tomten hör ca 4 700 kvadratmeter tomt, så här finns möjlighet att utveckla. Med lite kärlek skapar ni snabbt ert drömhem här!

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan
  Byggnadsår
  1870
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el + kronspis
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Högtomta 2:11
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Högtomta bygata 4
  Postnummer
  38793
  Ort
  Borgholm
  Område
  Sättra
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  16 488 kr/år
  Uppvärmning
  1 205 kr/år
  El
  6 273 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  4 165 kr/år
  Renhållning
  860 kr/år
  Väg, samf.
  240 kr/år
  Försäkring
  3 205 kr/år
  Sotning
  540 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Uppvärmning avser kostnad för ved. Driftkostnaderna är uppskattade av säljaren.
  Taxeringsvärde
  1 039 000 kr
  Summa pantbrev
  55 200 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  4730.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Högtomta GA:1 ändamål: Vägar
 • Övrigt

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår, utan särskild ersättning, se inventarielista.

  Fastigheten är med i samhällets vägförening, kostnad f.n. från 240 kr.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Mejeriet byggdes invid dåvarande järnvägen som hade en station i Sättra. Verksamheten upphörde 1947 då föreningens mjölk togs över av Borgholms mejeriförening. Nu huserar här Andelsmejeriet Bed and Breakfast istället som har utökat verksamheten med bageri och kafé. Nu kan man sitta här och fika eller komma och köpa bröd. Tänk så mysigt att kunna gå och handla nybakat frukostbröd eller bullar till fikat en söndagsmorgon. Den som tycker om att gå på auktion finner sitt lystmäte med att besöka Editgården Auktioner & Loppmarknader. Bada kan man göra antingen i Ekerum 8 km västerut eller så åker man till Bjärbybadets fina sandstrand vid Östersjön 9 km bort.
 • Allmänt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   86.0 kvm
  • Biarea
   34.0 kvm
  • Pris
   1 495 000 kr
  • Adress
   Högtomta bygata 4
  • Fastighet
   Högtomta 2:11
  • Tomtarea
   4730.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse.
  • Byggår
   1870
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.