Harvägen 5

Ranstad

Med stor glädje presenterar jag nu försäljningen av detta nybyggda smultronställe på Norra Öland

Med ett par minuter till Ölands västra kust bor du här lugnt och skönt med lummiga omgivningar och närhet till allt man önskar. Missa inte detta!

Utgångspris 2 950 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea75.0 kvm
 • Biarea20.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1364.0 kvm
 • AdressHarvägen 5
 • PostortLöttorp
 • OmrådeRanstad
 • utgångspris2.950.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till denna välplanerade och moderna bostad på norra Öland. Här bor ni med cykelavstånd till både havet och centralorten Löttorp med butiker, restauranger, skola och biograf. Utanför tomtgränsen finns härlig natur och promenadstråk, en plats för hela familjen att trivas på. Bostaden stod klar 2021 och är byggd i modern stil och fina materialval, här är umgänges-ytor och bra lösningar i fokus, själv bor du bekymmerfritt och lugnt med härligt läge på Öland. I huset finns tre stycken sovrum, ett stort allrum med kök samt ett badrum. Den härliga altanen ligger insynsskyddad med underbart sol-läge! Det finns även möjlighet att inreda vinden för mer utrymme. Stort plus med fina materialval, året-runt-standard och låga driftkostnader.

  Tomten är fint belägen i området med hörntomt och lite insyn, här finns gott om möjligheter för vidareutveckling oavsett om du drömmer om växthus, gästhus, odlingsland eller mycket lek och bus med liten fotbollsplan och pool. Säkert är i vilket fall att du kan lägga semestern på precis det du vill, här finns inget underhåll att ta vid utan bara möjligheter. Till badplatsen vid Alvedsjö är det ca 5 minuter med bil, till Sandby och dess fina sandstrand är det ca 9 minuter. Med huset följer stor del av inventarierna, så här flyttar ni in och trivs från dag ett!

 • Allmän beskrivning

  Bostaden är välplanerad och modern, väl inne i huset har vi sovrummen och badrummet närliggande, fortsätter vi in i huset når vi den rymliga och ljusa allrummet med kök. Här är stora fönsterpartier ut mot altanen och den insyns-fria baksidan. Rummet är välplanerat och rymmer sommarens alla gäster. Fint med både väggpanel och takpanel med spotlights i ljus färg. Stort plus med det härliga och sociala köket, här lagar du middag och samtalar med gästerna. Köket har god förvaring och mycket arbetsyta för en smidig vardag, extra härligt tycker jag det är med det grönfärgade köket som bryter av och livar upp rummet ytterligare. Här finns all den bekvämlighet man kan önska sig i form av kyl, frys, diskmaskin och ugn med spishäll. Ett kök att trivas i. Hela bostaden känns jordnära och sammanflätad med naturen som vi skådar genom fönsterna.

  Sovrummen är i olika storlekar varav ett med plats för dubbelsäng och garderober. Genomgående är ljusa ytskikt och bra planering. Badrummet nås från hallen och är hel-kaklat, här har vi dusch, handfat med kommod, toalett samt både tvättmaskin och torktumlare.

  För den som önskar ännu mer yta finns ett oinrett loft att låta fantasin jobba vidare med, även tomten ger plats för vidareutveckling.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med oinrett loft
  Byggnadsår
  2021
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Platta på mark
  Fönster
  Isolerglasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Vattenburet system - frånluftvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Ranstad 3:15
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Harvägen 5
  Postnummer
  38772
  Ort
  Löttorp
  Område
  Ranstad
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  26 754 kr/år
  El
  17 500 kr/år
  Elförbrukning
  5000 kWh
  VA
  4 324 kr/år
  Renhållning
  1 368 kr/år
  Väg, samf.
  800 kr/år
  Försäkring
  2 762 kr/år
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  El är uppskattad kostnad beroende på elleverantör. Renhållning avser 370l kärl med sommartömning. Tillkommer gör 2,21 kr/kg för hushållssopor.
  Taxeringsvärde
  1 305 000 kr
  Summa pantbrev
  1 725 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1364.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Gudesjö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Ranstad GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden

  Planbestämmelser

  Detaljplan Vattenskyddsområde
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Stor del av inventarierna följer fastigheten utan särskild ersättning, se inventarielista för mer information. Regelrätt flyttstädning kommer inte att utföras. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ranstad är omgivet av härlig natur och med närhet till många fritidsaktiviteter. För den golfintresserade så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp några kilometer söderut. Löttorp är centralorten med bra service som post, ICA-affär, restauranger, bagerier, och bilverkstad. Sommartid finns även systembolag. I området finns även småskaliga livsmedelsproducenter och flera konstnärer är också verksamma här. Norra Öland är känd för sin särpräglade natur och för de vidsträckta stränderna. Sjömarkerna är öppna med en artrik flora och ett mycket rikt fågelliv. Vill du njuta av solen på den östra kusten med sina sandstränder så är det bara några kilometers färdväg till Sandbybadet. På den västra kusten finns kalkstenshällar i Alvedsjö där du kan njuta av en stilla solnedgång över Kalmarsund.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   75.0 kvm
  • Biarea
   20.0 kvm
  • Pris
   2 950 000 kr
  • Adress
   Harvägen 5
  • Fastighet
   Ranstad 3:15
  • Tomtarea
   1364.0 kvm
  • Byggår
   2021
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.