Håpegatan 6

Kolstad

Gedigen och välplanerad enplansvilla i underbara Kolstad, perfekt både permanent och halvårsvis.

Med hög standard och ett lättskött boende som grund sätter du snabbt din egen prägel, här finns alla möjligheter för ett riktigt trivsamt boende!

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla/fritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea106.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1505.0 kvm
 • AdressHåpegatan 6
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeKolstad
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till Håpegatan och detta fantastiska boende, kontakta mäklaren för visning! Utöver de självklara fördelarna såsom det lugna och avskilda läget några minuter från Borgholms centrum finns här också kvalitéer såsom pool, stor tomt, gäst-utrymmen, garage med förråd och solpaneler från 2020 för en billigare vardag. Husets 106 kvadratmeter fördelas över en plan med väl tilltagna rum och bra planering som grund. Det stora allrummet är tillbyggt med härlig uterums-känsla, här är högt i tak och stora fönsterpartier ut mot altanen och poolen. Gränsande finns det välutrustade köket och även vardagsrummet med öppen spis och insats-kamin. Utöver detta finns två sovrum, badrum, klädkammare, förråd och hall i huset, genomgående är ljusa ytskikt och härligt ljusinsläpp.

  Huset lämpar sig bra som permanenthus såväl som fritidshus, här har tilläggs-isolerats 2008, värmepump sen 2017, fiber är indraget och solpaneler finns sedan 2020.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1971
  Fasad
  Trä och tegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direkverkande el luftvärmepump samt vattenburen el till golvvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2022-10-27
  Fastighetsbeteckning
  Kolstad 34:12
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Håpegatan 6
  Postnummer
  38750
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Kolstad
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  31 350 kr/år
  El
  16 000 kr/år
  Elförbrukning
  9500 kWh
  VA
  7 300 kr/år
  Renhållning
  1 700 kr/år
  Försäkring
  3 350 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Övrigt
  2 500 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftkostnaderna baseras på två permanentboende, kostnad för övrigt avser avfuktnings-anläggning. Av de 9500 kWh som används står solpanelerna för ca 7500 kWh.
  Taxeringsvärde
  2 303 000 kr
  Summa pantbrev
  750 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1505.0 kvm
  Övrigt
  Stor och härlig tomt, bostadshus, två gäststugor och garage med förrådsdel.
  Uteplats
  Härlig altan i söderläge med pool.
  Parkering
  Garage med elektrisk port och tillbyggt förråd, grusad uppfart.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Kolstad GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt

  I fastighetsköpet ingår utan extra kostnad inventarierna i gäststugorna, majoriteten av verktyg och redskap som finns samt vissa utemöbler. I och med detta kommer säljaren inte utföra någon så kallad flyttstädning. Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Kolstad är en by som ligger strax öster om Borgholm. Vägen dit ligger något norr om södra infarten till Borgholm. Omedelbart söder om den nuvarande byn i Kolstad ligger Kolstad fornby. Inom ett stort område ligger 16 husgrunder från järnåldern samlade. Omedelbart väster om husgrunderna ligger ett gravfält bestående av 15 runda stensättningar. Om man blir kaffesugen efter besöket bland stenarna så finns Kaffetuppen på Kolstad Kyrkgata, ett kafé i retrostil med eget bageri. Här inmundigas kaffet i stor levande trädgård med blommor, buskar och höns. Norr om Kolstad ligger Köpings Klint med en rik flora av blommor och en vidunderlig utsikt över Kalmarsund.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa/fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   106.0 kvm
  • Pris
   3 795 000 kr
  • Adress
   Håpegatan 6
  • Fastighet
   Kolstad 34:12
  • Tomtarea
   1505.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse, önskat till Mars
  • Byggår
   1971
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.