Halltorpsgatan 4

Västra Sörby

Precis så som man drömt om sitt fritidshus, rött med vita knutar, charmigt & välplacerat på Öland!

Välkomna till det här charmiga boendet, en plats att trivas på för hela familjen! Stort plus med gäststuga, stor tomt och förrådsbyggnad/garage.

Utgångspris 2 075 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 4/6 Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea52.0 kvm
 • Biarea54.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaEnligt taxerings-informationen är boytan 46 kvm
 • Tomtarea2800.0 kvm
 • AdressHalltorpsgatan 4
 • PostortBorgholm
 • OmrådeVästra Sörby
 • utgångspris2.075.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett härligt utgångsläge på Öland, nära både bad, härlig natur och populära kackelstugan bara 250 meter bort. Här finns en plats för dig och familjen att trivas på somrarna långa, charmigt hus med umgänges-ytor i fokus, stor tomt och gäststuga är några av de plusvärden jag vill lyfta här. Utöver det är även taket nytt från 2022 och fiber är indraget, vilket betyder att även era tonåringar vill följa med till Öland. Bostaden består av en hall med stengolv, härligt och välkomnande kök, stort vardagsrum, ett sovrum och badrum. Gäststugan är ljus och rymlig med plats för flera gäster eller de äldre barnen. Den stora tomten ger goda möjligheter för vidareutveckling, oavsett om det är odlingsland, atterfallshus eller stor tomt för lek och bus du drömmer om så kan det här vara platsen att förverkliga de drömmarna! Välkomna på visning

 • Allmän beskrivning

  Stor naturtomt om hela 2800 kvm som idag till största del är inhägnad, perfekt för husdjuren som vill springa fritt. Byggnaderna ligger i tomtens bakre del vilket lämnar ett härligt utrymme och fin utsikt framåt. Boningshuset är välplanerat och charmigt och har främst använts som fritidshus, men även som permanentbostad tidigare, uppvärmning sker genom luftvärmepump. Vi välkomnas in i en ljus hall med fint kalkstensgolv, härifrån ser vi in i det glada och härliga köket. Köket går i både gult och grönt vilket känns både somrigt och uppiggande, här finns allt det man behöver och plats för matbord. Stort plus med det härliga ljusinsläppet.

  Vardagsrummet är väl tilltaget och den naturliga samlingsplatsen för familjen, här ryms större sittgrupp och bokhyllor. Från vardagsrummet når vi altanen som har ett härligt läge mot den stora tomten och vetter åt söder. Sovrummet som nås från köket rymmer en dubbelsäng och byrå. I badrummet finns dusch, handfat med kommod och en toalett.

  Gästhuset består av ett större rum med härligt ljusinsläpp, vidbyggt gästhuset finns förråd/garage som även kan användas till festlokal när sommarkvällarna blir kyliga.

  Här bor ni nära populära kackelstugan som är både restaurang, pub och anordnar konserter, tillräckligt nära för att promenera dit men inte så nära att det stör. På nära avstånd finns även Ekerum resort med golfbana, restaurang, tennis och padelbana samt konstgalleriet Vida museum.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1972
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Papp
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om, vattenprov är gjort 2020. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Västra Sörby 4:6
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Halltorpsgatan 4
  Postnummer
  38792
  Ort
  Borgholm
  Område
  Västra Sörby
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  16 859 kr/år
  El
  12 480 kr/år
  Elförbrukning
  3087 kWh
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Väg, samf.
  500 kr/år
  Försäkring
  1 879 kr/år
  Beräknat antal pers
  4
  Taxeringsvärde
  796 000 kr
  Summa pantbrev
  1 488 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2800.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Västra Sörby GA:2 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg, 08-HGR-463.1
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Energideklaration krävs ej för fritidshus. Vattenprov har tidigare tagits, protokoll finns. De inventarier som finns i gästhuset kommer ingå utan särskild ersättning, iochmed detta utförs ingen regelrätt flyttstädning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Västra Sörby hittar man Kackelstugan som sommartid har kända artistframträdanden och där du även kan äta och dricka gott. Västra Sörby finner man i det nordvästligaste hörnet av Mittlandskogen, ett lövskogsdominerat landskap mitt på Öland som är unikt för Sverige och Europas natur- och kulturmiljöer. Vill man uppleva en rofylld natur så ligger Halltorps Hage intill Ekerum. De gamla grova ekarna i reservatet är livsmiljö för våra tre största skalbaggar; stor ekbock, ekoxe och läderbagge. Om man ställer kosan söderut så är Rällaskogens naturreservat ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Även här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Sovrum
   1
  • Boarea
   52.0 kvm
  • Biarea
   54.0 kvm
  • Pris
   2 075 000 kr
  • Adress
   Halltorpsgatan 4
  • Fastighet
   Västra Sörby 4:6
  • Tomtarea
   2800.0 kvm
  • Byggår
   1972
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.