Hallnäsgatan 53

Hallnäs

Nu finns möjligheten att förvärva en charmig avstyckad gård i vackra Hallnäs!

Välkommen till en lantlig idyll som kan bli något väldigt fint! Bostadshus om 3 rok, mycket vackert gårdshus i kalksten och kalkstenruiner!

Utgångspris 1 895 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea77.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2940.0 kvm
 • AdressHallnäsgatan 53
 • PostortLöttorp
 • OmrådeHallnäs
 • 1.895.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till en lantlig idyll som kan bli något mycket fint!

  Fin gårdsbild med ett bostadshus om 3 rum och kök med inredningsbar vind, ett mycket vackert brygghus i kalksten om 7 x 18 meter med två välvda stenkällare, tre rum, sommarkök, förrådsutrymmen och stor vind, utedass även det i kalksten med plats för 3! och vackra ruiner efter ladugård och lada. Jordbruksmarken är sedan läge såld men kvar finns en trivsamt och skyddad trädgårdstomt.

  Bostadshuset har nuvarande ägare börjat renovera men det återstår en hel del arbete för att få det i iordning och det stora vackra brygghuset i kalksten är verkligen något utöver det vanliga och måste upplevas på plats!

  Till havet och fina gäddfiskevatten på östra sidan är det ca 2 km. Till den vackra kustbyn Sandvik med fin badstrand, gäst/fiskehamn, åretruntöppen affär, restauranger m.m. är det ca 5 km.

 • Övrigt
  Bostadshuset är flyttat från Böda någon gång i mitten av 1800-talet. Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 1975 och bodde här året runt fram tills för 6 år sedan. Renovering har på börjats med bl a helkaklat badrum, tilläggsisolerat väggar och delvis bjälklag, installerat kommunalt vatten, braskamin, luftvärmepump, fiber och för ca 10 år sedan så byttes svall och papp ut och äldre lertegeltak lades på och vinden isolerades. I brygghuset har man börjat inreda två rum. Men nu är det dags för nästa ägare att fortsätta renoveringen och när det är klart så kommer det bli något utöver det vanliga! Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas. Köparens undersökningsplikt: Köpare av en bostad har en omfattande undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om bostaden besiktigats av säljaren. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m. Besiktning är utfört. Protokoll finns. Energideklaration utföres ej på fritidshus. Det mesta ingår gällande inventarier men vissa saker kan köpas till enligt separat överenskommelse med säljaren, se nedan: Kapsåg, vedklyv, motorsåg, sågbord, kedjor, åkgräsklippare med kärra, tak och väggslip, aluminiumställning, byggställning, diverse elmaskiner, borr, hyvel, vinkelslip, kap, häcksax m.m. säljes för 35.000 Kr Obs! Städning, röjning och bortforsling av skräp utföres ej av säljaren. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare. Tillträde kan ske omgående!
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med inredningsbar vind
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Luftvärmepump + braskamin, golvvärme i badrum.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten + egen brunn och avlopp till 3-kammarbrunn
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hallnäs 5:6
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hallnäsgatan 53
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Hallnäs
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  18 413 kr/år
  El
  7 821 kr/år
  Elförbrukning
  4000 kWh
  VA
  4 943 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Försäkring
  2 449 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vägavgift
  700 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  906 000 kr
  Summa pantbrev
  638 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2940.0 kvm
  Övrigt
  Trädgårdstomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hallnäs GA:1 ändamål: Vägar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Hallnäs är Persnäs sockens mest långsträckta by som når ända från gamla landsvägen ned till Östersjön. Hallnäs har tre uddar, från norr till söder; Hallnäs udde, Tveholm och Skäret. På Hallnäs udde reser sig Hallnäskärringen, ett sju meter högt sjömärke byggt i kalksten, som förr hjälpte fiskebåtarna att ta sig hem till hamnen. På udden ligger Hallnäs Bodar byggda av kalksten. Skäret är ett fågelskyddsområde som ej får beträdas under häckningstiden. Är du fotbollsintresserad så kan du besöka Solvallen och se när Persnäs AIF spelar sina hemmamatcher. Bada kan man göra vid Wikegårds Camping, långgrunt med fin sandstrand eller så tar man och åker till Sandvik på västra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   77.0 kvm
  • Pris
   1 895 000 kr
  • Adress
   Hallnäsgatan 53
  • Fastighet
   Hallnäs 5:6
  • Tomtarea
   2940.0 kvm
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.