Hagskogsvägen 48

Byxelkrok

Omtyckta Hagskogsvägen, här är möjligheterna till förvärv lika sällsynta som efterlängtade!

Med vacker utsikt över Kalmarsund & Blå Jungfrun kan nu bostadsdrömmarna bli sanna. Välkommen till Hagskogsvägen 48!

Utgångspris 4 195 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 12/7 kl 15:00 - 16:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Tisdag 16/7 kl 13:30 - 14:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea59.0 kvm
 • Biarea25.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaArean är uppskattad. Biarea avser gästhus & bodar. Är den exakta arean av vikt uppmanas köpare mäta
 • Tomtarea5862.0 kvm
 • AdressHagskogsvägen 48
 • PostortByxelkrok
 • OmrådeByxelkrok
 • utgångspris4.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett svårslaget läge längsmed den nordvästra kustremsan har jag nu nöjet att saluföra denna unika fastighet. Här finns det perfekta utgångsläget för dig som letar efter något utöver det vanliga. Vidsträckt utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun från den högt belägna tomten, stora arealer samt ett lugnt och trevligt läge, bostadshus i gott skick plus ett gästhus - Allt längs med kusten på behändigt cykelavstånd till Byxelkrok. Nedanför fastigheten badar ni från klipphällarna, mindre än 150 meter från ytterdörren når ni havet! Detta är något ni inte vill missa!

  Att hitta sitt egna smultronställe på första parkett mot Kalmarsund längs med Hagskogs kustlinje på nordvästra Öland, det är inte lätt. Letandet och längtan efter det perfekta tillhållet, där du och familjen ska skapa sommarminnen, det kan kännas omöjligt. Men nu finns den här, platsen som sedan ska följa släkten likt så många andra smultronställen på Öland. Utöver de självklara kvaliteterna så erbjuds här en stor och upphöjd naturtomt med avskilt läge och vinterbonat fritidshus med bra standard, en separat gäststuga från 2019 med badrum med miljötoalett och enklare kök med kylskåp. På tomten finns även förrådsbyggnad. Extra plus med fiber, nyborrad vattenbrunn och godkänd avloppsanläggningen. Njut av de trollförande solnedgångarna och blicka ut över Blå Jungfrun varje dag, det här är en utsikt som inte går att titta sig mätt på.

  Från detta trevliga hus så bor man även med ett komfortabelt avstånd till byn Byxelkrok som blossar upp extra under sommarmånaderna med ett gott utbud av restauranger och service, här finns även ICA-butik med ombudsverksamhet som håller öppet året runt.

 • Allmän beskrivning

  Bostadshuset är charmigt och väl planerat efter tillbyggnad med allt man behöver, det finns även möjlighet att vidareutveckla för den som vill sätta sin egen prägel.

  När vi till slut kan rikta blicken från havet kan vi istället via verandan kliva in i hallen, här når vi direkt köket in till vänster. Det härliga uterummet som förlänger både kvällar och sommarsäsong nås från verandan, här njuter hela familjen av trevliga sommarkvällar och vackra solnedgångar. Köket är praktiskt och fräscht, med det stora pluset av att ha havsutsikt medan man utför vardagssysslorna och förbereder måltider. Här ligger vackert plankgolv och den gamla vedspisen är en vacker detalj, även om den inte är i bruk. Bakom vita luckor finns god förvaring, i köket finns även ugn med spishäll, kyl/frys och diskmaskin - allt för en lättsam vardag. Vardagsrummet är ett trevligt tillhåll när man vill byta den vackra utsikten mot lite TV-tittande, här finns även en kamin för extra mys-stämning och lägre driftkostnader. Det finns två sovrum i huset, båda med fina plankgolv med möjlighet till dubbelsäng, idag används det ena sovrummet till kontor. Den tillbyggda hallen är rymlig och praktisk med golvmatta, här har vi ingång till badrummet samt utgång till trädgården. Badrummet är ljust och fräscht med duschkabin, toalett, spegelskåp, handfat med kommod och handdukstork.

  Gästhuset byggdes 2019, här har vi extra takhöjd, vitmålat trätak och träpanel på väggarna. Ljust, fräscht och det perfekta tillhållet för gästerna. Här finns eget badrum med miljötoalett samt ett enklare kök med kylskåp. Utanför finns en egen altan med härligt solläge och samma vackra utsikt som från bostadshuset.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1959
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar
  Fönster
  2-glasfönster kopplade
  Tak
  Betongpannor och plåttak på ut
  Uppvärmning
  Braskamin, direktvärmande el och luft/luft värmepump
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i badrum
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten - borrad brunn från 2019, Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration från 2014
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hagskog 1:18

  Övrigt

  Vedspisen i köket är ej i bruk
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hagskogsvägen 48
  Postnummer
  38775
  Ort
  Byxelkrok
  Område
  Byxelkrok
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  19 112 kr/år
  El
  12 500 kr/år
  Elförbrukning
  4200 kWh
  VA
  920 kr/år
  Renhållning
  1 350 kr/år
  Väg, samf.
  1 500 kr/år
  Försäkring
  2 842 kr/år
  Taxeringsvärde
  3 513 000 kr
  Summa pantbrev
  588 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  5862.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Enerum GA:3 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut Vattenkälla, D201900538060:1.1 Last: Avtalsservitut Vattenkälla, D201900538061:1.1 Förmån: Avtalsservitut Avloppsledning, Avlopp, D201900538519:1.1
  Avtalsservitut Vattenkälla(2 st)

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1964-05-06)
 • Övrigt
  Besiktning är utförd, protokoll finns. Vill del av inventarierna ingår utan särskild ersättning, ingen flyttstädning utförs. Tillträde enligt överenskommelse.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Byxelkrok ligger längst upp på norra Ölands västkust ca 6 mil norr om Borgholm. Vid den populära hamnen finns små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun. Är du golfintresserad så ligger Enerums golfbana endast 2 km söder om Byxelkrok. Bada kan man göra i Tokenäs eller så åker du 7 km till Böda Sands fina sandstrand på den östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   59.0 kvm
  • Biarea
   25.0 kvm
  • Pris
   4 195 000 kr
  • Adress
   Hagskogsvägen 48
  • Fastighet
   Hagskog 1:18
  • Tomtarea
   5862.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   1959
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.