Hagskogsvägen 112

Hagskog

Sällsynt chans till förvärv längs vackra Hagskogsvägen!

Längst den nordvästra härliga kuststräckan ligger denna fantastiska fastighet och inväntar sin nya ägare, kanske är detta din drömbostad? Välkommen!

Utgångspris 4 995 000 kr
Högsta bud 4 900 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea96.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea3280.0 kvm
 • AdressHagskogsvägen 112
 • PostortByxelkrok
 • OmrådeHagskog
 • utgångspris4.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Nu finns möjligheten att förvärva ditt alldeles egna smultronställe på första parkett mot Kalmarsund längs med Hagskogs kustlinje på nordvästra Öland. Utöver de självklara kvaliteterna så erbjuds här en stor naturtomt med avskilt läge och boningshus med permanentstandard, en separat gäststuga samt en förrådsbyggnad och ett extra plus med den nyanlagda avloppsanläggningen. Njut av de trollförande solnedgångarna och blicka ut över Blå Jungfrun varje dag!

  Vid detta objekt så bor man även med ett komfortabelt avstånd till byn Byxelkrok som blossar upp extra under sommarmånaderna med ett gott utbud av restauranger och service, här finns även ICA butik med ombudsverksamhet som håller öppet året runt.

 • Allmän beskrivning

  Huvudbyggnaden är placerad på tomtens bakre del, vilket ger utrymme för goda möjligheter till vidareutveckling av fastigheten och ger även en behaglig avskildhet från Hagskogsvägen men utan att tumma på panoramavyn över Kalmarsund. Husets framsida med sin altanyta i Öländsk kalksten bjuder in till en plats att spendera många sena sommarkvällar på, en plats där de magiska solnedgångarna kan avnjutas allra bäst. Boningshusets 96 kvadrat fördelas på ett väl tilltaget allrum med stora fönsterpartier som vetter mot vattnet i väster, tre stycken sovrum samt kök, hall och badrum. Extra härligt med den öppna spisen som snabbt värmer upp huset och utgör en mysfaktor i huset. Observera eldningsförbud och läs mer under övrigt.

  Genomgående för huset är ett härligt ljusinsläpp och en fantastisk utsikt, med enklare medel såsom lite färg eller tapet sätter du enkelt din egen prägel på stilen. Kök och badrum renoverades 2013, köket är modernt och välplanerat med stänkskydd i grått kakel, stora arbetsytor och gott om förvaring bakom vita skåpsluckor, på väggarna sitter en vid träpanel. Badrummet är helkaklat och försett med dusch, handfat med kommod, toalett och varmvattenberedare, badrummet går i vita färger med inslag av blått. De två sovrum är väl tilltagna med plats för dubbelsäng, här pryder charmiga tapeter väggarna.

  Gäststugan är av enklare modell med plats för flera sovplatser för era gäster.

  På den härliga tomten väljer du själv om du vill hålla det uppvuxet och vilt eller trimma ner det mer för en mer lekvänlig tomt. Givet är i alla fall att den stora tomten bjuder in till stora kompis-samlingar, vidareutveckling av rabatter och odlingar samt mycket bus och lek. Här finns även gott om plats för dig som önskar större hus eller en extra gäststuga.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1949
  Byggår, kommentar
  Tillbyggd 1978
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund + uteluftsvent. grund under tillbyggn
  Fönster
  2-glasfönster och enkelfönster.
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Direktverkande el samt öppen spis
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten genom borrad brunn, Enskilt avlopp till tvåkammarbrunn med infiltration från 2022. Grävd brunn finns till bevattning.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hunderum 1:7
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hagskogsvägen 112
  Postnummer
  38775
  Ort
  Byxelkrok
  Område
  Hagskog
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  10 300 kr/år
  El
  4 000 kr/år
  Elförbrukning
  425 kWh
  VA
  1 600 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Väg, samf.
  1 000 kr/år
  Försäkring
  2 500 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Kostnad V/A avser slamtömning
  Taxeringsvärde
  2 835 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  3280.0 kvm
  Övrigt
  Stor naturtomt med härlig växtlighet och plats för vidareutveckling.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Enerum GA:3 ändamål: Vägar
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Den öppna spisen har ett eldningsförbud då man pga bristfällig stege på tak inte kunnat sota eller besikta denna.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår, utan särskild ersättning, inventarierna med undantag för personliga tillhörigheter.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde kan ske enligt överenskommelse.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Hagskog ligger mellan Byxelkrok och Byrums Sandvik längst upp på norra Ölands västkust och ca 5,5 mil norr om Borgholm. I Byxelkrok finner man vid den populära hamnen små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun. Är du golfintresserad så ligger Enerums golfbana endast 2 km söder om Byxelkrok. Bada kan man göra i Byrums Sandvik eller Ramsnäs ca 7 km eller så åker du ca 8 km till Böda Sands fina sandstrand på den östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   96.0 kvm
  • Pris
   4 995 000 kr
  • Adress
   Hagskogsvägen 112
  • Fastighet
   Hunderum 1:7
  • Tomtarea
   3280.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   1949
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.