Hagelstad södra bygata 17 och 19 Hagelstad

Hagelstad södra bygata 17 och 19

Hagelstad

Ölandsgård med stor utvecklingspotential!

Till gården hör 8,6 Ha mark, stort bostadshus om 7 rum och kök, tre nybyggda helfräscha lägenheter, nyrenoverat mejeri med 5 kylrum, kontor och försäljningslokal, stor ladugård/lada, nybyggt djurstall, trippelgarage, lada/stall och lada samt en tomt med gammalt bostadshus.

Utgångspris 5.750.000:-
Högsta bud: 5.750.000:- Se alla bud 
# Datum Status Bud
1 Ons 19 jan 12:00 Aktiv 5 750 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Dela via sociala medier

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Söker du efter gård med mycket goda möjligheter att bedriva någon slags verksamhet så har du här ett sällsynt bra tillfälle att beakta! Här finns många tänkbara användningsområden - djurhållning med hästar, getter, får eller nötkreatur eller kanske som ridskola, lager, tillverkningsindustri med försäljning. Till gården hör 8,6 Ha mark, rejält äldre bostadshus om 7 rum och kök, renoverat hus med ostkällare och två helfräscha lägenheter, nyrenoverat mejeri med 5 kylrum, kontor och försäljningslokal m.m, stort stall/ladugård/lada om 610 kvm med fräsch övernattningsbostad på övervåning, nybyggt djurstall om 676 kvm, trippelgarage om 111 kvm, lada/stall om 306 kvm och maskinhall/lada om 160 kvm samt en tomt med gammalt bostadshus. Gården ligger lugnt och skyddat i vacker öländsk miljö i byn Hagelstad ca 3,5 mil norr om Borgholm. Gården såldes till nuvarande ägare 2015 och mycket har renoverats och byggts sedan dess och ägaren har gjort stora kapitalinvesteringar för att få gårdens byggnader i det fina skick de idag befinner sig i. Ägaren har bedrivet verksamhet Hagelstad gårdsmejeri med djurhållning och tillverkning/försäljning av getost.

  Här bor man i vacker öländsk natur med bara ca 2 km till västra kusten och ca 4 km till östra kusten. Till Källa och året runt öppen livsmedelsbutik är det ca 2 km. Till norra Ölands centralort Löttorp med skolor, post, butiker, vårdcentral och service är det ca 9 km.

 • Fakta
  Förvärvstillstånd krävs
  Ja
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM HAGELSTAD 5:16 och HAGELSTAD 1:13

  Typkod
  120 - Lantbruksenhet bebyggd
  Adress

  Hagelstad södra bygata 17 och 19

  Postnummer
  387 70
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Källa

  Område

  Hagelstad

  Tomtareal/mark
  8.7 ha
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Antal rum
  8 rum
  Boarea
  160.0 m2
  Biarea
  0.0 m2
  Taxering
  Taxeringsår: 2020
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad: 1 407 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 630 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 2 037 000 kr
 • Byggnad
 • Pantsättningar & Inteckningar
  3st inteckningar på totalt 4 500 000 kr
 • Byggnader
  Gårdshus med lägenheter
  Gamla hönshuset, helrenoverat 2018 med stor "ostkällare" med kylaggregat och två fräscha lägenheter om 1 respektive 2 rum och kök. Lägenhet 1: Hall med laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar. Utrustat med WC, tvättställ, dusch, tvättmaskin och fläkt. Kök med matplats, laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vit skåpinredning utrustad med spishäll, ugn, micro, fläkt och kyl/frys. Fin stort sovrum med öppet upp i nock med synliga bjälkar. Vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Garderober. Stort vardagsrum med öppet upp i nock, vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Inv.yta ca 90 kvm Lägenhet 2: Hall med laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar. Utrustat med WC, tvättställ, dusch, tvättmaskin och fläkt. Kök med matplats, laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vit skåpinredning utrustad med spishäll, ugn, micro, fläkt och kyl/frys. Fin stort sovrum med öppet upp i nock med synliga bjälkar. Vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Garderober. Inv.yta ca 50 kvm.
  Byggnadstyp

  2-plan

  Typ av byggnad
  Kontorsbyggnad
  Byggnadstyp
  2-plan
  Byggnadsarea
  140.0 m2
  Boareauppgift enligt

  Mätning

  Rumsbeskrivning

  Gamla hönshuset, helrenoverat 2018 med stor "ostkällare" med kylaggregat och två fräscha lägenheter om 1 respektive 2 rum och kök. Utvändig yta 98 kvm.

  Lägenhet 1: Hall med laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar. Utrustat med WC, tvättställ, dusch, tvättmaskin och fläkt. Kök med matplats, laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vit skåpinredning utrustad med spishäll, ugn, micro, fläkt och kyl/frys. Fint stort sovrum med öppet upp i nock med synliga bjälkar. Vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Garderober. Stort vardagsrum med öppet upp i nock, vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Inv. yta ca ....... kvm

  Lägenhet 2: Hall med laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar. Utrustat med WC, tvättställ, dusch, tvättmaskin och fläkt. Kök med matplats, laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vit skåpinredning utrustad med spishäll, ugn, micro, fläkt och kyl/frys. Fint stort sovrum med öppet upp i nock med synliga bjälkar. Vitpigmenterat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak. Garderober. Inv. yta ca ..... kvm.

  Grund

  Betong

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Putsad/trä

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Murad/trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten

  Avlopp

  Enskilt avlopp

  Uppvärmning

  Luftvärmepump

  Ventilation

  Självdrag

  Mangårdsbyggnad
  Byggnadstyp

  1 1/2 plan med källare

  Typ av byggnad
  Småhusbyggnad lantbruk
  Byggår
  1890
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan med källare
  Standardpoäng
  26
  Värdeår
  2022
  Antal rum
  8 rum
  Antal sovrum
  5
  Boarea (BOA)
  160.0 m2
  Biarea (BIA)
  0.0 m2
  Rumsbeskrivning

  Bottenvåning: Stor välkomnande hall med laminatgolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. Sovrum med laminatgolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. 3 garderober. Vardagsrum med fin täljstenskamin, laminatgolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. Sovrum med laminatgolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. Garderob. Rum med laminatgolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. Mindre sovrum med laminatgolv, vitmålade väggar och tak. Garderob. Rymligt kök med matplats, laminatgolv, ljusgrönmålade väggar och vitmålat tak. Grön skåpinredning utrustat med elspis, fläkt, diskmaskin, kyl, frys och micro. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar, vitmålat tak. Utrustat med WC, tvättställ och dusch. Köksfarstu med plastmatta på golv, vitmålade väggar och tak. Garderob.

  Övervåning: Allrum med trägolv, sandfärgade väggar och vitmålat tak. Takfönster. Sovrum med trägolv, gulmålade väggar och vitmålat tak. 3 garderober. Sovrum med trägolv, gulmålade väggar och vitmålat tak.

  Källarvåning:

  Tvättstuga, pannrum och förrådsutrymmen.

  Grund

  Betong

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Lack/plåtpanel

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten

  Avlopp

  Enskilt avlopp

  Uppvärmning

  Luft/vattenvärmepump

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  TV/Internet

  Fiber finns indraget.

  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 13 dec 2021
  Energiprestanda: 88 kWh/m2
  Besiktades av: Rune Karlsson
  Energiklass: C
  Mejeriet
  Enplansbyggnad för mejeriverksamhet, försäljningslokal, förråd och kontor. Här finns 5 kylrum med kylaggregat, omklädningsrum, kontor med pentry, affärslokal, toalett/duschrum, mejerilokal, och förrådsutrymmen. Utv. yta 220 kvm.
  Typ av byggnad
  Kontorsbyggnad
  Byggnadsarea
  220.0 m2
  Gammal bostadshus på Hagelstad 1:13
  På fastigheten Hagelstad 1:13 finns en gammal bostadsbyggnad i behov av helrenovering. Utvändig yta ca 60 kvm. Till byggnaden finns framdraget el, vatten och fiber.
  Typ av byggnad
  Småhusbyggnad
  Taxeringsvärde
  92 000 kr
  Lada/ladugård
  Lada/ladugård i trä/plåt under tak av plåt. Utv. yta ca 610 kvm.
  Typ av byggnad
  Ekonomibyggnad
  Standardpoäng
  17
  Byggnadsarea
  610.0 m2
  Djurstall
  Djurstall byggt 2018. Utv. yta ca 676 kvm.
  Typ av byggnad
  Ekonomibyggnad
  Byggnadsarea
  676.0 m2
  Lägenhet
  På övervåning av ladugård finns en fin lägenhet om 2 sovrum och kök, allt inrett 2018. Genomgående med plastmatta på golv, vitmålade väggar och tak. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och luftvärmepump. Toalett/duschrum utrustat med WC, tvättställ, dusch och handdukstork. Kök utrustat med elspis, kyl, frys, diskmaskin och micro. Inv.yta ca 49 kvm
  Typ av byggnad
  Övrig
  Byggnadsarea
  49.0 m2
  Trippelgarage
  Trippelgarage om 115 kvm.
  Typ av byggnad
  Övrig
  Byggnadsarea
  111.0 m2
  Lada/stall
  Lada/stall. Utv. yta ca 306 kvm.
  Typ av byggnad
  Ekonomibyggnad
  Byggnadsarea
  306.0 m2
  Lada
  Lada /förråd. Utv. yta ca 160 kvm.
  Typ av byggnad
  Ekonomibyggnad
  Byggnadsarea
  160.0 m2
 • Arealer
  Typ Areastorlek (kvm) Taxeringsvärde
  Åkermark 3.0 ha 218 000 kr
  Betesmark 2.0 ha 44 000 kr
  Skogsmark 3.0 ha 162 000 kr
  Småhusmark lantbruk 0.3 ha 589 000 kr
  Industrimark 0.0 ha 7 000 kr
  Småhusmark 0.2 ha 298 000 kr
 • Område
  Område

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Hagelstad Ga:2

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning,transformatorstation - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Vattentäkt

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Vattenledning - Vattenledning

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING MM

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING MM

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut Kraftledning, Transformatorstation

 • Allmänt

  Försäljningsobjektet avser två fastigheter - jordbruksfastigheten Borgholm Hagelstad 5:16 med typkod 120, bebyggd lantbruksenhet som omfattar 85 002 kvm mark samt fastigheten Hagelstad 1:13 med typkod 220 bebyggd småhusenhet och omfattar 1512 kvm mark.

  Händelser på gården: 2015 - Gården köps av nuvarande ägare 2015 - Den befintliga ladan som fanns på gården renoveras med tak- och fönsterbyte samt installation av portar och ventilation 2015 - Mejeriet byggs ut och det inreds med nya maskiner, allt färdigställt 2015 2016 - Butiken renoverades och var färdigställd till sommaren 2016 2016 - Renovering av det gamla hönshuset påbörjades till konferens och lägenheter och slutfördes 2017 2016 - Garaget renoveras, brandklassas och med nytt tak 2017 - Butiken renoveras och byggs ut igen 2017 - 2018 - Ytskiktsrenovering samt nytt badrum i boningshuset 2017 - Nya ladan påbörjades och avslutades maj 2018 2018 - Butiken renoveras byggs ut igen, det installeras ett glassmejeri 2018 - Ostkällare/lager färdigställs 2019 - Omkonverterat från loft ovanpå mjölkrum till omklädning/kök/vilorum till djurskötare 2016 - 2019 Parallella förbättringar såsom markstenläggning, häckar, stängsel

  Fiber finns.

  OBS! Ingen maskinell utrustning för djurhållning, mejeriproduktion eller kafé ingår i köpet.

Fakta

 • BostadstypLantbruk
 • Tomtarea8.7 ha
 • AdressHagelstad södra bygata 17 och 19
 • OmrådeHagelstad
 • Utgångspris5.750.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.