Guntorpsgatan 95

Borgholm

Trea i Guntorp i fint skick och med minimal insyn, ett hem att trivas i, välkomna!

Nu saluförs en renoverad & fräsch trea i Borgholm, här bor du centralt & lugnt med ett härligt läge i området, stort plus med dubbla balkonger!

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea81.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressGuntorpsgatan 95
 • PostortBORGHOLM
 • OmrådeBorgholm
 • Avgift4.434 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Lägenheten ligger på andra våningen med minimal insyn, här har du två balkonger med bra solläge och fin utsikt, väl tilltagna och renoverade rum samt ett tillhörande förråd, allt på promenadavstånd från Borgholms centrum. Lägenhetens 81 kvadratmeter fördelas över stort vardagsrum, två sovrum, kök, hall, badrum och klädkammare. I lägenheten har det nyligen målats om och lagts nya golv, med undantag för badrummet. En bostad att trivas 1! Välkommen på visning, kanske är detta ditt nya hem!

 • Allmän beskrivning

  KÖK Rymligt kök med mycket förvaring och arbetsyta. Här får plats med matbord för 4-6 personer. Köksinredning i vinkel med mycket god planering, här finns separat kyl/frys, spis och mikro. Ett kök att trivas i.

  VARDAGSRUM Vardagsrummet är rymligt med plats för större sittgrupp, matplats och bokhyllor, från vardagsrummet tar man sig ut på den härliga balkongen. Vardagsrummet blir den naturliga samlingsplatsen för gästerna.

  SOVRUM 1 Det trevliga sovrummet rymmer dubbelsäng med nattduksbord och garderober.

  SOVRUM 2 Lägenhetens andra sovrum rymmer säng, garderob och skrivbord.

  HALL Hallen är stor, ljus och välkomnande med plats för garderober, från hallen får man en god översikt över lägenheten och välkomnas vidare.

  BADRUM Badrummet är stort och fräscht, man får även ett naturligt ljusflöde genom fönstret. Här finns idag utöver toalett och handfat med kommod även badkar och varmvattenberedare. I badrummet får man plats med tvättmaskin och torktumlare om man önskar, det finns självklart möjlighet att byta badkaret mot en dusch om man föredrar det.

  KLÄDKAMMARE Idag används klädkammaren som ett extra sovrum där säng och garderob får plats, detta går självklart lika bra att nyttja till förråd/klädkammare. Till lägenheten hör även ett förråd, detta finns i anslutning till bostadshuset.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljhus
  Byggnadsår
  1984-85
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2019-09-10
 • Förening
  Namn
  Brf HSB Tomaten
  Allmänt om föreningen
  Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber finns
  Parkering
  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
  Renoveringar
  2004 Nya räcken och frontbeklädnad till balkonger. Byte av elradiatorer till oljefyllda radiatorer i samtliga lägenheter. Målning fastighetens trädetaljer inkl. fönster, dörrar garageportar samt hängrännor och stuprör 2005 Byte till självrensande renstrattar i stuprännor. 2009 Installation av elradiatorer i badrum (24 marklägenheter). Renovering av fläktsystemet i lägenheterna. 2011 Fiberinstallation. 2012 Nyinstallation av brandvarnare till alla lägenheter. 2014 Fönsterbyte. 2017 Uppgradering av fasad – tegel och trädetaljer. Målning samt byte av träpanel på garage 1 och 2. 2019 Ombyggnad/byte av entréer, trappor och balkonger samt målning av alla förrådsdörrar och dörrar på gårdshu set. Energideklaration. 2020 OVK-besiktning. Nya lås på garage 1 och 2. 2021 Byte av 7 vvb. Behandling och rengöring av samtliga tak. Montering av hängrännor på nya balkongerna. Ny gungställning med flis underlag. Ny boulebana och grillplats. Nytt bokningssystem för tvättstuga/gym. Montering av nya brandvarnare i samtliga lägenheter.
  Ekonomi
  Årsavgiften höjdes med 2% 2021och 3% 2022
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  39-149-1-22-13
  Boarea
  81.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  4 434 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,50007%
  Andel av årsavgift
  1,5229%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  370 003 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Kontrollerat feb 2023
  Total driftskostnad
  1 100 kr/mån
  El
  1 100 kr/mån
  Elförbrukning
  0 kWh
  Kommentar
  Elkostnaden är uppskattad och varierar utefter förbrukning.
 • Tomt
 • Balkong

  Parkering

  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Tillträde enligt överenskommelse. HSB Tomaten: Föreningen består av 68 bostadsrätter. Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats. Månadsavgiften höjdes med 3% för 2022. Inga ytterligare höjningar är bestämda. Basutbud för TV ingår i månadsavgift. Säljaren har för avsikt att ta med sig garderoberna samt tvättmaskinen i lägenheten om inget annat avtalas. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen till Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   81.0 kvm
  • Adress
   Guntorpsgatan 95
  • Våning
   2 av 2
  • Avgift
   4 434 kr/mån
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   1984-85
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.