Guntorpsgatan 59

Borgholm

Härlig tvåa i markplan med bra läge i föreningen, centralt men avskilt i Borgholm.

Med nära till butiker, restauranger och strövarområden bor du här centralt men samtidigt lugnt i en trevlig förening och välskött lägenhet!

950 000 kr
Högsta bud 1 300 000 kr Se alla bud 

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea65.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressGuntorpsgatan 59
 • PostortBORGHOLM
 • OmrådeBorgholm
 • 950.000 :-
 • Avgift3.636 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till den här härligt genomgående och ljusa lägenheten i markplan på Guntorpsgatan 59. Här bor vi med ett centralt och avskilt läge i Borgholm med nära till all service man kan önska men ändå lugnt och stilla. Föreningen är uppbyggd med flera bostadshus i två plan runt om i området, denna lägenhet ligger öppet och avskilt i den bakre raden med grönområden åt ena hållet och innegård och åt andra. Bäst av allt är att du har en härlig uteplats år båda håll med olika sollägen. Lägenheten är ljus och fräsch med ett separat vardagsrum, delvis renoverat kök, sovrum och badrum, utöver detta finns även en rymlig hall och en klädkammare. I nära anslutning till lägenheten finns även ett förråd. Välkomna till Guntorpsgatan 59!

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas av en härlig uteplats med stenläggning och plats för mycket blommor och sittgrupp, innanför finns det ljusa hallen som bjuder in i lägenheten. Till vänster har vi köket, till höger badrummet och rakt fram når vi vardagsrummet, sovrummet och klädkammare.

  Köket är ljust och härligt med gråa moderna skåpsluckor, vitt kakel som stänkskydd och vitmålade väggar. Skåpsluckor, kyl, frys och ugn med spis är bytt 2019. Med god förvaring, bra arbetsyta och plus såsom ny diskmaskin är det här ett kök att trivas i! I köket ryms även ett större matbord.

  Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för stor soffgrupp och bokhylla. Från vardagsrummet når man även uteplatsen som vetter mot innegården, här har man ett trevligt läge med eftermiddagssol och nybyggt terrass med trägolv och insynsskydd.

  Sovrummet är ljust och rymligt, här får dubbelsäng plats med nattduksbord och garderober.

  Badrummet är väl tilltaget och utrustat med både ny tvättmaskin och torktumlare, man har även bytt toaletten nyligen. I badrummet finns även gott om förvaring, duschvägg i glas och handfat med kommod och ett spegelskåp. Härligt också med fönstret i badrummet som bidrar till ett naturligt ljusflöde.

  Klädkammaren är utrustad med städskåp och gott om plats för kläder och annat man vill gömma undan. För säsongs-pynt och liknande finns ett stort förråd i när anslutning till lägenheten.

 • Byggnad
  Byggnadsår
  1984-1985
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2019-09-10
 • Förening
  Namn
  Brf HSB Tomaten
  Allmänt om föreningen
  Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber finns
  Parkering
  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
  Renoveringar
  2004 Nya räcken och frontbeklädnad till balkonger. Byte av elradiatorer till oljefyllda radiatorer i samtliga lägenheter. Målning fastighetens trädetaljer inkl. fönster, dörrar garageportar samt hängrännor och stuprör 2005 Byte till självrensande renstrattar i stuprännor. 2009 Installation av elradiatorer i badrum (24 marklägenheter). Renovering av fläktsystemet i lägenheterna. 2011 Fiberinstallation. 2012 Nyinstallation av brandvarnare till alla lägenheter. 2014 Fönsterbyte. 2017 Uppgradering av fasad – tegel och trädetaljer. Målning samt byte av träpanel på garage 1 och 2. 2019 Ombyggnad/byte av entréer, trappor och balkonger samt målning av alla förrådsdörrar och dörrar på gårdshu set. Energideklaration. 2020 OVK-besiktning. Nya lås på garage 1 och 2. 2021 Byte av 7 vvb. Behandling och rengöring av samtliga tak. Montering av hängrännor på nya balkongerna. Ny gungställning med flis underlag. Ny boulebana och grillplats. Nytt bokningssystem för tvättstuga/gym. Montering av nya brandvarnare i samtliga lägenheter.
  Ekonomi
  Årsavgiften höjdes med 2% 2021och 3% 2022
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  39-149-2-129-13
  Boarea
  65.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  3 636 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,24901%
  Andel av årsavgift
  1,2491%
  Total driftskostnad
  1 576 kr/mån
  El
  1 500 kr/mån
  Elförbrukning
  8745 kWh
  Försäkring
  76 kr/mån
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftkostnader är uppskattade av säljaren
 • Tomt
 • Uteplats

  Parkering

  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt

  Tillträde kan ske i november/december.

  HSB Tomaten: Föreningen består av 68 bostadsrätter. Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats. Månadsavgiften höjdes med 3% för 2022. Inga ytterligare höjningar är bestämda. Basutbud för TV ingår i månadsavgift.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Köparen undersökningsplikt: Köpare av en bostad har undersökningsplikt angående bostadens skick och detta gäller även om denna har besiktigats av säljaren

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   65.0 kvm
  • Pris
   950 000 kr
  • Adress
   Guntorpsgatan 59
  • Våning
   1 av 2
  • Avgift
   3 636 kr/mån
  • Tillträde
   Månadsskifte november/december
  • Byggår
   1984-1985
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.