Guntorpsgatan 107

Borgholm

Härlig och ljus lägenhet med plats för hela familjen i populära Borgholm!

Välkomna till den här välplanerade lägenheten på andra våningen i Guntorp, här har ni 3 sovrum, 2 balkonger & framförallt 2 badrum, missa inte detta!

1 450 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 3/12 kl 11:30 - 12:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrätt
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea92.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressGuntorpsgatan 107
 • PostortBORGHOLM
 • OmrådeBorgholm
 • 1.450.000 :-
 • Avgift5.061 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Nu startar försäljningen av den här ljusa och välplanerade lägenheten i omtyckta Guntorp med plats för hela familjen. Här bor ni centralt men ändå lugnt med naturnära läge. Lägenheten ligger en trappa upp vilket gör att man slipper insyn, stor fördel med två balkonger i olika lägen, en för morgonkaffet och den andra för middagen. Den stora lägenheten fördelas över tre sovrum, kök, separat vardagsrum samt två badrum. Till lägenheten hör även ett förråd.

  I bostadsområdet Guntorp är det barnvänligt och välkomnande med lekplats och mycket trevligt område med boulebana och grillplats. Här bor både yngre och äldre par samt barnfamiljer. Promenadavstånd har man till allt man kan önska, restauranger, butiker, skolor, badstrand och vårdcentral för att nämna några. Här är en plats att trivas på!

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljhus
  Byggnadsår
  1984-1985
  Uppvärmning
  Oljefyllda elelement
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2019-09-10
 • Förening
  Namn
  Brf HSB Tomaten
  Allmänt om föreningen
  Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber finns
  Parkering
  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
  Renoveringar
  2004 Nya räcken och frontbeklädnad till balkonger. Byte av elradiatorer till oljefyllda radiatorer i samtliga lägenheter. Målning fastighetens trädetaljer inkl. fönster, dörrar garageportar samt hängrännor och stuprör 2005 Byte till självrensande renstrattar i stuprännor. 2009 Installation av elradiatorer i badrum (24 marklägenheter). Renovering av fläktsystemet i lägenheterna. 2011 Fiberinstallation. 2012 Nyinstallation av brandvarnare till alla lägenheter. 2014 Fönsterbyte. 2017 Uppgradering av fasad – tegel och trädetaljer. Målning samt byte av träpanel på garage 1 och 2. 2019 Ombyggnad/byte av entréer, trappor och balkonger samt målning av alla förrådsdörrar och dörrar på gårdshu set. Energideklaration. 2020 OVK-besiktning. Nya lås på garage 1 och 2. 2021 Byte av 7 vvb. Behandling och rengöring av samtliga tak. Montering av hängrännor på nya balkongerna. Ny gungställning med flis underlag. Ny boulebana och grillplats. Nytt bokningssystem för tvättstuga/gym. Montering av nya brandvarnare i samtliga lägenheter.
  Ekonomi
  Årsavgiften höjdes med 2% 2021och 3% 2022
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  39-149-1-16-2
  Boarea
  92.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  5 061 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,74955%
  Andel av årsavgift
  1,7382%
  Total driftskostnad
  1 575 kr/mån
  El
  1 500 kr/mån
  Elförbrukning
  6289 kWh
  Försäkring
  75 kr/mån
  Kommentar
  El är uppskattad kostnad inkl. fasta avgifter
 • Tomt
 • Balkong

  Parkering

  36 garageplatser, 40 p-platser. Separat kö till garage och parkeringsplatser. Garage kostar f.n. 350 kr/månad och parkeringsplats 175 kr/månad.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  HSB Tomaten: Föreningen består av 68 bostadsrätter. Föreningen tillhandahåller tvättstuga och cykelförråd. Dessutom finns enklare gym i gemensamhetslokalen. Utöver detta finns även boulebana och grillplats. Tvättstugan har tre tvättmaskiner och två torktumlare. Separat kö till garage och parkeringsplats. Månadsavgiften höjdes med 3% för 2022. Inga ytterligare höjningar är bestämda. Basutbud för TV ingår i månadsavgift.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrätt
  • Rum
   3,5 rok
  • Boarea
   92.0 kvm
  • Utgångspris
   1 450 000 kr
  • Adress
   Guntorpsgatan 107
  • Våning
   2 av 2
  • Avgift
   5 061 kr/mån
  • Byggår
   1984-1985
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.