Grytehamnsvägen 12

Gillberga

Sällan skådad möjlighet till förvärv av Öländsk kustidyll i underbara Gillberga!

Längst ner i Gillberga nära kusten med fria vyer, ligger detta fantastiska ställe & inväntar ny ägare! Det här vill du inte missa, välkommen!

Utgångspris 3 995 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Torsdag 25/8 kl 15:00 - 16:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Söndag 28/8 kl 12:00 - 13:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea50.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea4316.0 kvm
 • AdressGrytehamnsvägen 12
 • PostortLöttorp
 • OmrådeGillberga
 • Utgångspris3.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Det är med stor glädje jag presenterar Grytehamnsvägen 12 och bjuder in till visning, för här räcker varken ord eller bilder till! I underbara öländska omgivningar hittar vi vad som bara kan beskrivas som ett litet drömställe. Kustidyll med Öländsk charm är en otrolig blandning, här finns boningshus, gårdshus, jordkällare och lada med vasstak tillsammans med en vacker omgärdande stenmur och prunkande trädgård. Fastigheten är fantastiskt belägen längst ner i Gillberga med fria vyer över den öländska naturen och Kalmarsund med dess trollförande solnedgångar. Här har du ungefär 800 meter till morgondoppen, med andra ord badrocksavstånd. Chansen till att förvärva en liknande fastighet är sällan skådad, så missa inte detta!

  Har du någonsin befunnit dig på den slingrande kustvägen på nordvästra Öland så har du högst troligen också begrundat den underbara naturen och utsikten, drömt om att själv kunna bo på en så underbar plats! Har du kanske också blivit kär i ett torp, i en liten lada inredd till festlokal eller ateljé? En vacker jordkällare? Förundrats över alla de vackra stenmurarna på Öland? Här kan du få allt, underbar miljö, charmigt boningshus och fin gäststuga, lada med vasstak, en fin jordkällare och framförallt en utsikt som inte går att tröttna på. Allt detta inramat av stenmur ett stenkast från kusten. Välkomna till ett riktigt drömställe!

 • Allmän beskrivning

  Boningshuset är i två plan med en härlig planlösning, på entréplan har vi hall, kök, sovrum, allrum, badrum och en härlig veranda. Övervåningen består av en umgängesdel och ett större sovrum med 4 sovplatser.

  Köket går i vitt och blått, här finns gott om förvaring och plats för ett mindre matbord. Köksluckorna är ljust blå och som stänkskydd sitter det ett vitt kakel, på väggarna sitter en blå tapet och genom fönstret ser vi upp mot Gillberga.

  Allrummet går även detta i blått med en fin mönstrad tapet, ljust tak och trägolv. Här finns idag en öppen spis samt plats för större sittgrupp, och byråer. Den fina soffan som står mot väggen och passar in perfekt följer huset.

  Verandan utgör en andra entré till huset, och har mycket fönster med fin utsikt över tomten och ut mot Kalmarsund.

  Sovrummet är rymligt och ljust med två ingångar, här är det ljust tak och en mönstrad fin tapet. Plats för säng och garderob. På övervåningen är ytterligare 4 sängplatser.

  Vid hallen finns separat toalett- och duschrum samt förråd och tvättmaskin, här finns även trappan till övervåningen där vi möts av en mindre ungängesdel och kan ta oss vidare in till det stora sovrummet.

  Gårdshuset fungerar utmärkt som gästhus, här finns el indraget och ett enklare kök finns, här finns även plats för sovrum.

  Jordkällaren är i byggd i kalksten och ladan som finns har möjlighet att inredas till festlokal, ateljé eller liknande.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1875
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Vatten och avlopp
  Enskilt Vatten, Enskilt Avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Gillberga 9:1
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Grytehamnsvägen 12
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Gillberga
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  12 437 kr/år
  El
  7 000 kr/år
  Elförbrukning
  3105 kWh
  Renhållning
  1 300 kr/år
  Försäkring
  3 137 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Vägavgift
  600 kr/år
  Kommentar
  Drift uppskattad för fritidsboende
  Taxeringsvärde
  613 000 kr
  Summa pantbrev
  9 900 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  4316.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Gillberga GA:1 ändamål: Vägar

  Planbestämmelser

  Enligt plan- och bygglagen så ska ändringar av byggnader utföras varsamt så att man tar hänsyn till byggnadens karaktärsdrag och tar tillvara tekniska, historiska, kulturhistoriska, miljömässiga och konstnärliga värden. Då fastigheten ligger utanför detaljplanerat område så finns inga specifika bestämmelser för vad/hur man får bygga på fastigheten utan man får göra en lämplighetsbedömning i varje enskilt ärende.
 • Övrigt

  Huset marknadsförs som fritidshus men har permanent-standard.

  Inventarierna kommer att följa huset och det kommer därför inte utföras någon flyttstädning.

  Försäljningen sker genom en God Man vilket medför att försäljningen måste godkännas av Överförmyndarnämnden. Huset kommer även att säljas med friskrivningsklausul.

  Tillträde: Ny ägare kan tillträda enligt överenskommelse.

  Fiber finns indraget.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning: Besiktning är utförd, protokoll finns. Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Planfrågor:
  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Boendekalkyl: Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Gillberga, ca 3 mil norr om Borgholm, är en liten charmig by bestående av Sörbyn och Norrbyn. Gillberga gränsar mot Kalmarsund, omgärdat av alvarmark i norr och söder. Genuin gammal bebyggelse med ladugårdslängor i kalksten. Otaliga vandrings- och motionsmöjligheter och ett eldorado för naturälskare. Jordhamn ligger mellan Gillberga och Sandvik i söder och har en av de vackraste vyerna på Öland oavsett årstid med sina små fiskebodar och skurkvarnen.

  Närservice

  Till affär i Källa är det ca 5 km. Till norra Ölands centralort Löttorp med skola, affärer, post och service är det ca 12 km. Till Sandvik med åretrunt-öppen Ica butik och restauranger är det ca 9 km.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   50.0 kvm
  • Pris
   3 995 000 kr
  • Adress
   Grytehamnsvägen 12
  • Fastighet
   Gillberga 9:1
  • Tomtarea
   4316.0 kvm
  • Byggår
   1875
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.