Grönskogsslingan 8

Köpingsvik

Äntligen en bostad med det där lilla extra, inflyttningsklar & passar bra både permanent & delårs!

Välkomna till Köpingsvik, till ett modernt & fräscht hus, fin gäststuga & inbjudande pool! Huset byggdes 2006 i fin standard med välplanerad tomt.

Utgångspris 2 895 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 2/6 Kontakta mäklaren för visning
 • Torsdag 8/6 Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea82.0 kvm
 • Biarea15.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea900.0 kvm
 • AdressGrönskogsslingan 8
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeKöpingsvik
 • 2.895.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till detta välplanerade och fina hus i Köpingsvik, här bor ni med ett lugnt och härligt läge en kort cykeltur från omtyckt strand, butiker och restauranger. Boendet har hög standard och passar såväl helårs som delårs. Här finns kvalitéer som gäststuga, pool, inglasat uterum, carport med intilliggande förråd och inte minst en välplanerad och trevlig trädgård! Här finns möjligheten att börja njuta från första stund! Stora plus med fiber indraget och kommunalt V/A.

  Bostaden är i fint skick och rymmer härligt uterum med angränsande kök, tre sovrum och badrum med bastu. Utöver detta finns även ett härligt inglasat uterum, perfekt för kyligare sommarkvällar. På tomten finns stor altan med pool och gästhus.

 • Allmän beskrivning

  Huset har en välkomnande och trevlig framsida med uppfart och carport. Här är stenläggning och stenmur blandat med trätrall och gräsmatta, tomten är sådär lagom stor och lättskött. Vi välkomnas in i huset via den rymliga farstukvisten, väl inne i huset välkomnas vi av det stora och ljusa allrummet. Här har vi härligt ljusinsläpp, siktdjup ut mot altanen och poolen samt köket angränsande till höger. På golvet ligger ljust klinker och väggarna är ljust tapetserade. Direkt till vänster har vi skjutdörrs-garderober och bortom det finns en korridor som leder oss vidare till sovrummen och badrummet. Köket är välutrustat med mycket förvaring, upphöjd diskmaskin och allt man kan önska sig, intill köket finns en lämplig matplats invid fönstret. Köksluckorna går i vitt och bryts av med bänkskiva i trä och kakel som stänkskydd. Vardagsrummet är rymligt och ljust, en naturlig samlingsplats för gäster och familj. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den inglasade altanen, en perfekt plats att förlänga sommar-säsongen på. I huset finns tre sovrum, varav ett med plats för dubbelsäng, här finns även skjutdörrsgarderober. Det mindre sovrummen har plats för säng med nattduksbord och garderob, genomgående för alla sovrum är ljusa ytskikt. Badrummet är helkaklat i ljusa färger, här finns dusch, toalett och handfat med kommod. Tvättmaskinen står för tillfället i gäststugan men kan installeras i badrummet. Extra plus här är en inbyggd bastu, perfekt efter en lång arbetsdag eller i kombination med pool-bad.

  Invid huset finns en stor och välkomnande altan, lata sommardag spenderas med fördel i solsängen och i poolen, när ni vill byta ut det så cyklar ni ner till stranden i Köpingsvik för mer fart och fläkt. Gäststugan nås via altanen och har eget både badrum och kök, perfekt för de äldre barnen eller gästerna.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2006
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta på mark, underliggande isolering
  Fönster
  Isolerglas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Vattenburet system, frånluftsvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk frånluft, tilluft via vägg
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hörninge 9:105
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Grönskogsslingan 8
  Postnummer
  38790
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Köpingsvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  48 340 kr/år
  El
  30 950 kr/år
  Elförbrukning
  11791 kWh
  VA
  7 898 kr/år
  Renhållning
  1 433 kr/år
  Väg, samf.
  800 kr/år
  Försäkring
  7 259 kr/år
  Kommentar
  Elkostnad uppskattad beroende på elavtal. Säljaren har haft 20 grader året runt, även i gästhuset. Sophämtning avser abonnemangsavgift för året runt tömning för 190l kärl, tillkommer gör sopor med 2.21 kr/kg. Tömning med sommarabonnemang kostar f.n. 1.177 kr/år.
  Taxeringsvärde
  1 501 000 kr
  Summa pantbrev
  1 274 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  900.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörninge GA:2 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörninge GA:4 ändamål: Vägar, Samfällighet: Borgholm Hörninge S:2 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0885IM-10/24132.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0885IM-11/5780.1
  Avtalsservitut Kraftledning(2 st)

  Planbestämmelser

  Detaljplan Vattenskyddsområde
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. Med fastigheten följer en dubbelsäng, byrå och garderob samt diverse verktyg och trädgårdsredskap. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Köpingsvik är känd för sin långgrunda och fina sandstrand och är ett populärt semestermål med campingplatser och restauranger. Redan under vikingatiden var Köpingsvik en viktig handelsplats tack vare sitt strategiska läge. På väg in i Köpingsvik ligger Köpings Klint, landborgskanten med flera kända gravfält uppe på klinten. Här njuter man av en bedårande utsikt över Köpingsvik och ett blått Kalmarsund. Klinten består av alvarmark med en rik flora av blommor, mossor och svampar som samsas med kor på bete. Via cykel tar man sig enkelt en tur på den fina cykelvägen direkt till Borgholm om besök i affärer och restauranger lockar. Annars kan man med fördel stanna i Köpingsvik och fika på konditoriet, njuta av deras läckra bakverk och smörgåsar eller besöka Klinta Bykrog och avnjuta deras berömda pizzor.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen mellan Köpingsvik - Borgholm och Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   82.0 kvm
  • Biarea
   15.0 kvm
  • Pris
   2 895 000 kr
  • Adress
   Grönskogsslingan 8
  • Fastighet
   Hörninge 9:105
  • Tomtarea
   900.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   2006
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Anmäl er till vårt spekulantregister

Till spekulantregistret

Tre skäl att välja Ölandsmäklaren

Erfarenhet

Med över 50 års erfarenhet av bostadsmarknaden på Öland så vet vi vad som fungerar. Välj oss för att få hjälp av mäklare som kan Öland.

Spridning

Bred marknadsföring på nätet, sociala medier och annonser i de stora lokala tidningarna.

Prisvinnande

Våra mäklare har år efter år prisats för att ligga i försäljningstoppen i Borgholm! och Mörbylånga kommun. Vi är experter på Öland!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.