Grankullavägen 78 Mickelsmad

Grankullavägen 78

Mickelsmad

Stort hus med 3 lägenheter! Fint läge nära sandstranden i Bödabukten!

Vill du bo på den solsäkraste delen och vill äga ett stort hus som rymmer både släkt och vänner så har du här ett tillfälle att beakta! Stor f.d. skola med 3 lägenheter om totalt 10 rum och kök. Fint läge bara 1,6 km från den fantastiska stranden vid Homrevet.

Utgångspris: 2.975.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Visningar

 • Torsdag 13 majRing eller maila för tid & bokning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum10 rum
 • Tomtarea4378 kvm
 • AdressGrankullavägen 78
 • PostortByxelkrok
 • OmrådeMickelsmad
 • Utgångspris2.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Vill du bo på den solsäkraste delen och vill äga ett stort hus som rymmer både släkt och vänner så har du här ett tillfälle att beakta!

  I byn Mickelsmad strax innan Grankulla har vi nu nöjet att salubjuda byns gamla fina skola. Byggnaden uppfördes i början av 1900-talet och här gick barnen i skola fram till 1950-talet. Efter det har byggnaden byggts om till bostadshus och inrymmer idag 3 lägenheter om totalt 10 rum, 4 kök och 3 badrum. Ett perfekt tillfälle för er som har söker efter ett generationsboende eller vill bo billigt genom att bo i en lägenhet och hyra ut de andra två. Nuvarande ägare har hyrt ut alla lägenheter sommartid, totalt 18+2 bäddar.

  Här bor du i vacker miljö med härliga strövområden inpå knuten. Nära till hav/bad, fina fiskevatten, Trollskogen, fyren Långe Erik, Neptuni Åkrar och Byxelkrok med affärer, gästhamn och restauranger. Spelar du golf finns det två banor i närheten - på Böda Sand och i Enerum. Från Byxelkrok finns färjeförbindelse med fastlandet. Strax invid finns den lilla flygplatsen Ölanda.

  Till den fantastiska sandstranden och badplatsen vid Homrevet är det bara ca 1,6 km. Till Byxelkrok är det ca 5 km och till Böda ca 8 km.

  Lägenhet 1 om 6 rum och 2 kök.

  Bottenvåning med stor hall med trägolv, vitmålad panel/ljus tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Trappa till övervåning. Utgång till baksida/altan. Förrådsrum/elcentral/pannrum. Tvättstuga med trallgolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med tvättmaskin och tvättbänk. Toalett/duschrum med trallgolv, vitmålad/kaklade väggar och vitmålat tak. Utrustat med duschkabin, WC och tvättställ. Allrum med vitmålat trägolv, grå tapet på väggar och vitmålat tak. Vedkamin. Sovrum med laminatgolv, vit/blårandig tapet på väggar och vitmålat tak. Kakelugn. Kök med charmig gammal skåpinredning. Utrustat med vedspis, bänkspis, kyl och diskbänk. Vitmålat trägolv, vitmålade väggar och tak. Köksfarstu och stor garderob. Utgång till altan.

  Övervåning med stor möblerbar och ljus hall. Trägolv, blommig ljus tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. 5 garderober. Takkupa och takfönster ger fint ljusinsläpp. Stort kök med matplats. Skåpinredning i ek. Kakelugn. Skafferi. Utrustat med kyl/frys x 2, vedspis, elspis, fläkt och diskmaskin. Plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och träpanel i tak. Sovrum med laminatgolv, ljus blommig tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Öppen spis. Sovrum med trägolv, ljus mönstrad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak. Stor garderob. Sovrum/barnrum med trägolv, mönstrad barntapet på väggar och träpanel i tak. Stor garderob. Toalett/duschrum med plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ och dusch. Stort ljust vardagsrum med snedtak. Trägolv, vitmålade väggar och träpanel i snedtak/tak. Garderob. 2 takfönster ger fint ljusinsläpp.

  Lägenhet 2 om 2 rum och kök:

  Hall med trägolv, vitmålad panel /gulmålade väggar och vitmålad träpanel i tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv och väggar, träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ och dusch. Kök med trägolv, ljus tapet på väggar och träpanel i tak. Skåpinredning med träluckor. Utrustat med elspis, fläkt, kyl/frys och micro. Sovrum med trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. 2 garderober. Allrum med trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.

  Lägenhet 3 om 2 rum och kök:

  Hall med plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och träpanel i tak. Stor garderob. Toalett/duschrum med plastmatta på golv, plastad tapet på väggar och träpanel i tak. Utrustat med WC, tvättställ och dusch. Kök med plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och träpanel i tak. Skåpinredning med träluckor. Utrustat med bänkspis, fläkt, kyl och micro. Allrum med trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Sovrum med trägolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM MICKELSMAD 1:28 och GETTERUM 1:11

  Objektstyp
  Fritidshus
  Adress

  Grankullavägen 78

  Postnummer
  387 75
  Postort

  Byxelkrok

  Församling

  Böda

  Område

  Mickelsmad

  Tomtareal/mark
  4378.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Trädgårdstomt med staket mot vägen.

  Antal rum
  10 rum
  Antal sovrum
  6 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2019
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad: 145 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 98 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 243 000 kr

  Idag är fastigheten taxerad som hyreshusenhet med lokaler, typkod 325.

  Byggnadstyp
  2-plan
  Byggår
  1912
  Grund

  Torpargrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Vatten från egen brunn

  Avlopp

  Enskilt avlopp slamtank 6 kbm + infiltration från kök.

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  Ventilation

  Självdrag

  Uteplats

  Stor träaltan med sydvästläge. Vedeldad bastu.

  Övriga byggnader
  1. Förrådsbyggnad om ca 7 x 10 meter.
  2. Förrådsbyggnad om ca 4 x 5 meter.
  3. Jordkällare.
  4. Lekstuga.
 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 1 050 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  14 265 kr/år
  Vatten och avlopp
  3 542 kr/år
  Renhållning
  6 379 kr/år
  Hemförsäkring
  4 185 kr/år

  IF

  Summa driftskostnader
  28 371 kr/år
  Fastighetsskatt
  2 430 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Sopkärl 2x660 l. 6 379 kr (årsavgift, vikt, samt gångavstånd hämtning kärl)

  Årlig elförbrukning
  6214 kWh/år
 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 6 mil norr om Borgholm, tag österut mot Grankulla och kör ca 2,4 km så ligger fastigheten på höger sida. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Grankullavik Grankullavik ca 6,5 mil norr om Borgholm ligger på norra Öland intill naturreservatet Trollskogen med sina vindpinade tallar. Fin badplats med sandstrand finns i Homrevet vid Bödabukten.

  Byxelkrok Byxelkrok ligger längst upp på norra Ölands västkust ca 6 mil norr om Borgholm. Vid den populära hamnen finns små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår alla inventarier som möbler, husgeråd, redskap m.m. - det är bara att flytta in!

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde enligt överenskommelse under 2021, antingen efter säsongen i september eller tidigare tillträde och att då ny ägare övertager de hyresgäster som bokats in för säsongen och får även dessa hyresintäkter.

  Uppgifter från säljaren:

  Gällande ålder på vitvaror samt utförda åtgärder:

  2007: Byte och omläggning av stam till sluten tank 2008: Installation av duschkabin bottenplan 2009: Golvslip mittenstora lägenheten och trappa huvudentré, renovering bottenplan 2012: Nya tapeter barnrum och kök övervåning 2013: Ny diskmaskin, kyl/frys övervåning 2014: Byte av kolfilter 2015: Ny varmvattenberedare 2018: Ny tvättmaskin Löpande renoveringar har under åren utförts, senast 2 sovrum och hall övervåning (2019)

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum10 rum
 • Tomtarea4378 kvm
 • AdressGrankullavägen 78
 • OmrådeMickelsmad
 • Utgångspris2.975.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.